Hur man faxar från din iPhone: De 5 bästa apparna

snabblänkar

Nyckel takeaways

 • Du kan inte skicka ett fax från din iPhone utan en tredjepartsapp, eftersom iOS saknar denna funktion.
 • Fax Burner är den bästa gratisappen för att faxa från din iPhone. Du kan skicka upp till fem sidor gratis och få 25 sidor per månad.
 • Om du funderar på att faxa flera sidor måste du betala en avgift oavsett vilken app du använder.

iOS har ingen inbyggd funktion som låter dig faxa från din iPhone. För att göra det behöver du en tredjepartsapp. Vi lär dig hur du faxar från din iPhone med en app som vi rekommenderar och listar sedan ytterligare alternativ som du kan prova.

Hur man skickar ett fax från din iPhone gratis

Även om de har blivit mindre vanliga finns det flera anledningar till att faxmaskiner fortfarande används idag. Så om du behöver skicka ett snabbt fax och inte är villig att prenumerera på en betalningsplan eller ange dina kreditkortsuppgifter, är Fax Burner den bästa appen att faxa från din iPhone gratis.

Ladda ner:Fax brännare (Gratis, prenumeration tillgänglig)

Med Fax Burner kan du faxa upp till fem sidor och ta emot upp till 25 faxsidor gratis per månad. Dessa kostnadsfria funktioner gäller även när du använder Faxbrännare för att faxa från din dator.

För att börja skicka ett fax från din iPhone, ladda ner och starta appen, ange din e-postadress och ett lösenord för att skapa ett gratis konto och följ sedan dessa steg:

 • Tryck på Skriv ett fax.
 • I fältet Till anger du mottagarens faxnummer. I fältet Följebrevsanteckning kan du skriva några anteckningar, men detta är valfritt.
 • Tryck på plusikonen (+) bredvid Sidor att faxa.
 • Välj Ta foto för att ta en bild av dokumentet du vill faxa. Om du redan har bilden redo, välj Välj från bibliotek eller Välj från Dropbox.
 • Om du vill faxa mer än en sida, tryck på samma plusikon (+) igen och upprepa föregående steg.
 • När du är klar trycker du på Skicka fax till fax från din iPhone. När ditt fax har skickats ser du ett popup-fönster Ditt fax är på väg.
 • I bilderna ovan ser du också en grön pennikon på de uppladdade bilderna. Genom att trycka på den kan du redigera bilden. Du kan lägga till text, kommentarer och en signatur till filen du vill faxa.

  Om du laddade upp fel bild(er), tryck bara på den blå knappen Ta bort och börja om för att enkelt ladda upp dina filer igen.

  När du behöver ta emot ett fax ger Fax Burner dig ett avgiftsfritt faxnummer som du kan använda i upp till 24 timmar. För tillfället erbjuds endast telefonnummer i USA, och numret upphör efter 24 timmar, så du måste skapa ett nytt varje gång.

  Varje gång du behöver faxa mer än fem sidor erbjuder Fax Burner en månatlig och årlig prenumerationsplan. Månadsplanen kostar $12,99 och inkluderar 500 inkommande och utgående sidor.

  De bästa alternativa faxapparna för iPhone

  Om du inte är nöjd med Fax Burner kan du kolla in några andra appar för att faxa från din iPhone. Nedan kommer vi att täcka de unika aspekterna av varje app och hur de kan passa dina faxbehov bäst.

  FAX från iPhone

  FAX från iPhone låter dig faxa från mer än 90 länder. Appens prenumerationsplan gör den lämplig för dig som vill skicka och ta emot ett stort antal fax utan att det medför ökande kostnader när fler sidor faxas.

  Den erbjuder tre prenumerationsplaner: en veckasplan för $9,99, en månadsplan för $24,99 och en ettårig plan för $249,99. Alla tre planerna inkluderar obegränsat antal fax under prenumerationsperioden.

  En annan pluspunkt med appen är att den låter dig skicka det första faxet från din iPhone gratis, så att du kan testa det innan du bestämmer dig för någon plan.

  Ladda ner:FAX från iPhone (Gratis provperiod, prenumeration krävs)

  FAX gratis

  FAX Free har en mycket billigare prenumerationsplan jämfört med FAX från iPhone. Veckoplanen kostar $6,99 och den årliga planen kostar $39,99.

  Men även om appens prenumerationsplaner låter dig skicka ett obegränsat antal fax, tillåter det dig inte att ta emot dem. Därför är den mest lämplig för personer som vill faxa ut många dokument men inte behöver ta emot några.

  I likhet med FAX från iPhone kan du skicka ett fax från din iPhone gratis innan du prenumererar. Appen erbjuder också en tre dagars gratis provperiod, men du måste ange dina betalningsuppgifter först.

  Ladda ner:FAX gratis (Gratis, prenumeration tillgänglig)

  Hedersomnämnande för iPhone-faxning

  Som hedersomnämnanden, Litet fax och Genial fax är två andra appar värda att överväga.

  I likhet med fax från iPhone låter Tiny Fax dig också skicka och ta emot obegränsade fax. Dess prenumerationsplaner är också billigare – troligen eftersom det bara låter dig faxa från 50 länder istället för 90.

  Om denna regionala begränsning inte är ett problem för dig är Tiny Fax ett bra, billigare alternativ till fax från iPhone. Jag gillade också att Tiny Fax låter dig låsa appen med Face ID för extra integritet.

  Slutligen skiljer sig Genius Faxs betalningsstruktur märkbart från alla andra appar vi har diskuterat. Du behöver inte betala för en prenumerationsplan. Istället köper du krediter för att skicka eller ta emot fax.

  Enligt Genius Faxs hjälpsida, krediterna förfaller aldrig och kommer att finnas kvar på ditt konto. Därför är det en mer flexibel iPhone-faxapp eftersom du inte är bunden av en prenumerationsplan med ett fast slutdatum, vilket annars kan orsaka oro för att du inte får ut det mesta av din betalda plan.

  Den största nackdelen med Tiny Fax och Genius Fax är att de inte erbjuder ett gratis testfax. Du måste betala för ett abonnemang eller krediter i förväg för att faxa från din iPhone, så våra bästa rekommendationer är fortfarande de vi listade tidigt.

  Generellt sett är nyckelfunktionerna för olika iPhone-faxappar mer eller mindre desamma. I slutändan blir de olika prispunkterna den avgörande faktorn för vilken app som passar dina behov ordentligt.

  Fax Burner är den bästa övergripande appen för att faxa från din iPhone om du bara behöver skicka några fax som en engångshändelse. Om du tycker att det är lättare att arbeta på en dator kan du också överväga några Chrome-tillägg för att faxa från skrivbordet eller skicka ett fax från Gmail.