Bästa Android VPN i 2024 (maj)

Dessa är de bästa virtuella privata nätverken för att skydda din integritet på din Android-mobilenhet.

Behöver du verkligen ha ett VPN, eller virtuellt privat nätverk, på din Android-telefon eller surfplatta? Dina mobila enheter innehåller en del av din mest känsliga information, så det korta svaret är: Ja, vi rekommenderar det starkt, särskilt om du någon gång använder offentligt Wi-Fi på en Android-enhet. En VPN kan erbjuda dig sinnesfrid, så att du kan surfa på internet anonymt och säkert från din telefon. Och jag har goda nyheter för Android-användare: Det är nu möjligt att hitta ett antal VPN:er som är snabba, säkra, enkla att använda och optimerade för mobilen.

Med uppkomsten av distansarbete har den mobila VPN-marknaden blomstrat. Mer än 480 miljoner mobila VPN-appar laddades ner runt om i världen på bara 12 månader mellan 2019 och 2020, enligt en rapport från analysföretaget TopVPN. Det är 54 % mer än året innan. Och cirka 75 % av dessa nedladdningar skedde via en Android-telefon eller annan Android-enhet.

Medan gratistjänster stod för 84 % av alla mobila VPN-nedladdningar, är din bästa insats att undvika gratis VPN-appar och istället gå med en beprövad betald Android VPN. Det innebär att du får ut pengarna från en säker, felfri VPN-app för Android.

Vad gör VPN till det bästa för Android?

De väsentliga funktionerna för alla Android VPN är hastighet, säkerhet, antal servrar och användarvänlighet – med det senare som är det största problemet för många användare. Det är kombinationen av dessa funktioner, såväl som ett långvarigt rykte för kvalitet.

Bland andra funktioner kommer den bästa Android VPN att ha en kill switch för att skydda dig i det osannolika fallet att din anslutning misslyckas, vilket besparar dig från farorna med vilket osäkrat nätverk du än använder. Du bör också se upp för delad tunnelering, som separerar trafiken för olika appar. Detta låter dig dirigera vissa genom VPN samtidigt som andra kan använda din standardanslutning.

1. ExpressVPN – Den absolut bästa Android VPN

ExpressVPN är den bästa Android VPN, tack vare snabba anslutningshastigheter, fantastisk säkerhet och nästan perfekt 24/7 kundsupport. Men det är inte bara den mest kraftfulla VPN på Android, utan det är också en av de enklaste att använda. Med ett rent, enkelt gränssnitt och massor av servrar på alla platser du kan önska dig är det ingen överraskning att vi klassar den som den bästa Android-VPN på marknaden.

När du är på språng kommer du att kunna komma åt vilket Netflix-bibliotek du vill, såväl som dina iPlayer-, Hulu- och Amazon Prime-konton. Express stannar dock inte där.

Om du vill fördjupa dig i appens mod för att konfigurera den precis som du vill, finns det stor kraft under huven. Precis som skrivbordsklienten kommer du att kunna växla mellan ett urval av protokoll, aktivera en kill-switch för att skydda dig om din anslutning misslyckas och till och med dela tunnling om du vill välja vilka appar som ska dirigeras genom VPN.

En intressant utveckling från och med september 2022 är ExpressVPNs introduktion av sitt eget Lightway-protokoll. Den är byggd från grunden, den är otroligt lätt och lovar att leverera utmärkta hastigheter. För de flesta appar är den för närvarande i privat beta, men Android-användare kan registrera sig för den offentliga betan och få tillgång till Lightway före alla andra.

Även om gränsen på fem enheter inte är den största, räcker det för att täcka alla dina mobila enheter plus din stationära dator och smart-TV för att starta. Och om du har problem med någon av dessa, kommer den klassledande onlinesupporten och livechatten att hjälpa dig på några minuter om du skulle behöva det.

Även om det inte finns någon testversion – få VPN erbjuder en – så finns det en branschstandard 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti om du upptäcker att det inte är helt rätt för dig. Men som den allra bästa Android VPN som finns tillgänglig idag är det osannolikt att det kommer till det.

PRISER

1 ÅR (BÄSTA ERBJUDANDE) = $8,32 / månad

1 MÅNAD = $12,95

KLICKA HÄR FÖR ATT BESÖKA EXPRESSVPN

2. Surfshark – Bästa VPN för Android, packad med många funktioner

SPECIFIKATIONER

Tillgänglig på: Windows, Mac, Android, iOS, Linux

Samtidiga anslutningar: Obegränsat

Support dygnet runt: Ja

Play Butiks betyg: 4,3

Strömningssajter avblockerade: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu

Pengarna-tillbaka-garanti: 30 dagar

SKÄL ATT KÖP

Stort värde.
Attraktiv och effektiv Android-app.
Bra anslutningshastigheter.
Obegränsade anslutningar.

Trots dess anpassningsbarhet och kraftfulla prestanda som VPN erbjuder Surfsharks app för Android ett gränssnitt som är förvånansvärt intuitivt för förstagångsanvändare. Dess design med fyra flikar döljer elegant en mängd sekretessverktyg och anslutningsalternativ, och markerar en anslutningsknapp med ett klick på appens landningsskärm.

Få snabbt tillgång till ett av Surfsharks multihop-anslutningsalternativ – en av dess mest lovande funktioner, som hoppar din anslutning genom flera länder för att dölja ditt spår – genom dess huvudsakliga platsvalsskärm, utan att behöva rota igenom appens inställningar. Surfshark får också bonuspoäng för att göra sina kundsupportalternativ för den dedikerade Android-appen lättillgängliga, inklusive dess hjälpbiljettfunktion och användarguidebibliotek.

Medan Surfsharks nätverk är mindre än vissa, kompenserar VPN-tjänsten för det i funktioner. Låt oss börja med den största vinsten den erbjuder: obegränsat enhetsstöd. Om du vill köra hela ditt hem eller kontor på Surfsharks VPN behöver du inte oroa dig för hur många enheter du har på eller ansluten. Den erbjuder också anti-malware, annonsblockering och tracker-blockering som en del av sin programvara.

Surfshark fick generellt höga betyg när dess Chrome- och Firefox-tillägg granskades för sekretess av det tyska säkerhetsföretaget Cure 53 – även om den granskningen beställdes av Surfshark. Dess kryptering är standard AES-256-GCM, och den stöder Perfect Forward Secrecy, vilket innebär att den ofta byter krypteringsnycklar för att undvika säkerhetskomprometter.

Företaget har ett gediget utbud av appstöd som körs på Mac, Windows, iOS, Android, Fire TV och routrar. Ytterligare enheter som spelkonsoler kan konfigureras för Surfshark via DNS-inställningar. Jag gillar särskilt säkerhetsfunktionen som låter dig vitlista vissa appar och webbplatser för att automatiskt kringgå VPN. För vissa affärsanvändningar kan detta vara ytterst viktigt.

PRISER

2 ÅR (BÄSTA ERBJUDANDE) = $2,49 / månad

1 MÅNAD = $12,95

KLICKA HÄR FÖR ATT BESÖKA SURFSHARKVPN

3. NordVPN – Det största namnet är fortfarande ett av de bästa

Om du bara har hört talas om en VPN tidigare, är det troligen NordVPN. Med över 10 miljoner nedladdningar på Play Butik och utmärkta recensioner är VPN-titanen ett frestande förslag och levererade en utmärkt prestanda i vår NordVPN-recension.

Det är uppenbart att NordVPN har prioriterat säkerheten för sina kunder. Den erbjuder Double VPN och Onion over VPN plus ett bra urval av protokoll om du vill ändra dem, och du får Nords CyberSec malware och phishing-skydd också. Nord har nyligen certifierats av en andra oberoende granskning för att verkligen vara nollloggande, så om integritet är en prioritet så kommer denna VPN att vara något för dig.

Appen är kraftfull och det finns gott om konfigurationer om du vågar dig på inställningarna. En nackdel är dock dess lite besvärliga design. VPN på Android speglar skrivbordsklientens layout och öppnas med ett kartbaserat gränssnitt. Även om detta fungerar bra på en större bildskärm eller surfplatta, betyder begränsad fastighet på en telefon att det kan vara svårt att hitta exakt den server du är ute efter. Det finns en serverlista tillgänglig, men vi skulle vilja se den direkt.

Bortsett från detta är NordVPN en av de bästa VPN:erna för Android. Säkra och fullt utrustade appar, ett bra supportnätverk och ett anmärkningsvärt bra pris gör att det verkligen är en att hålla på din radar.

PRISER

2 ÅR (BÄSTA ERBJUDANDE) = $3,71 / månad

1 MÅNAD = $11,95

KLICKA HÄR FÖR ATT BESÖKA NORDVPN

Vanliga frågor om Android VPN

Behöver jag en Android VPN?

Att ha en Android VPN på din enhet är ett måste, särskilt om du någonsin ansluter till offentliga Wi-Fi-nätverk.

Dessa nätverk är ofta oskyddade och det är möjligt för andra personer i samma nätverk att komma åt din enhet. En Android VPN-kryptering skyddar dig och dina data från eventuella hackare, och för just det skulle vi säga att den lilla månadsavgiften är värt det.

Men en av de största anledningarna till att användare registrerar sig för att använda deras VPN för streaming. Om du är utomlands kommer du troligen inte att kunna komma åt program du tittar på hemma utan ett VPN – även om du har betalat prenumerationen.

Detta beror på att online-tv-tjänster geoblockerar sina bibliotek av licensskäl (Netflix och iPlayer, för att nämna ett par). Att använda ett VPN kan göra att din enhet verkar vara i ett land som du väljer, och du kommer därför att kunna komma åt samma media som alla andra i det landet kan.

VPN:er har utvecklat ett något skamfilat rykte på grund av deras kopplingar till hackare, pirater och andra brottslingar online. Det är dock 100 % lagligt att ha ett VPN på alla dina enheter.

Även om integriteten som VPN ger ibland kan gynna skumma karaktärer, har upprättstående medborgare rätt att njuta av dessa friheter för sina egna personliga, lagliga användningar.

Vad mer kan Android VPN göra?

Medan du använder din telefon kommer du antagligen inte att utnyttja din Android VPN fullt ut – bara förbli säker online och kanske den udda biten av Netflix utomlands – men tack och lov låter alla på den här listan dig använda ditt abonnemang på flera enheter.

Det betyder att du kommer att kunna installera din VPN på din PC eller Mac, och ofta även på din smarta TV, spelkonsol eller router. Där kan du få ut det mesta av kraften VPN kan erbjuda.

Att vara säker genom att använda en torrent-VPN är en av de stora fördelarna, eftersom P2P-delning är en aktivitet som utgör en verklig risk för dem som ägnar sig åt det utan skydd.

Ett annat skäl är att undvika begränsningar för din internettjänst – särskilt användbart för studenter, de i hyresbostäder eller de på jobbet – och innebär att du kan surfa på nätet utan att någon blockerar det du vill titta på.

Hur ställer du in en Android VPN?

Att installera ett VPN på Android är lika enkelt som att installera någon annan app.

Först måste du ladda ner appen från antingen Play Butik eller direkt från leverantörens webbplats. Därifrån kan du installera appen som vanligt, och när appen har öppnat blir du ombedd att logga in på ditt konto.

När du har loggat in kommer din enhet att be om din tillåtelse att konfigurera en VPN-anslutning. Detta kommer att visas oavsett vilken Android VPN du har registrerat dig för. När du har tillåtit dessa behörigheter är din VPN konfigurerad och redo att användas.

Alla VPN på den här sidan har utmärkta supportnätverk, så om du stöter på några problem kommer de alltid att hjälpa till.

Är en Android VPN säker?

Om du väljer en av de fem Android VPN på den här listan (eller till och med någon som finns i vår bästa VPN-guide), kan du vara säker på att de är en ansedd, säker leverantör. Om du går till leverantörernas webbplatser via länkarna på den här sidan säkerställer du att du är på rätt plats, eller så kan du söka efter dem i Play Butik.

Ett VPN ger dig dock inte absolut immunitet – om du anger detaljer på en falsk webbplats eller laddar ner skadlig programvara kommer din VPN inte att kunna skydda dig. Du måste fortfarande vara kunnig online, men om du är smart kommer en VPN att öka ditt skydd till nästa nivå och stoppa din data från att läcka när det inte är ditt fel.

Vad är en mobil VPN?

Använd ett mobilvänligt VPN för att undvika långsammare hastigheter och säkerställa större datasekretess för hela din enhet. Mobila VPN:er har i allmänhet ett mindre minnesfotavtryck och kräver mindre processorkraft än desktop-VPN:er, så de går snabbare och sparar mer batteri. De tre främsta VPN:erna som listas ovan har alla utmärkta, lättanvända mobilappsalternativ för sina tjänster.

Vilken är den bästa gratis VPN för Android?

Om du inte behöver ett VPN för något fint och helt enkelt vill kryptera din trafik, är en gratis VPN ett bra alternativ att överväga. Här är några tjänster som erbjuder en gratis applikation för Android-användare:

  • ProtonVPN. Erbjuder obegränsad data och bandbredd med servrar i Nederländerna, Japan och USA.
  • AtlasVPN. Har obegränsad data och bandbredd med servrar i Japan, Australien och USA.
  • WindscribeVPN. Erbjuder 10 GB gratis data i 11 olika länder.
  • HidemmeVPN. Ger dig 10 GB gratis data i fyra regioner totalt.

Kom dock ihåg att det finns många gratis VPN som kan göra mer skada än nytta. Av denna anledning ska du aldrig ladda ner en tjänst som ser skum ut.

Faktum är att det är bäst att använda ett freemium VPN som också erbjuder ett betalabonnemang. På så sätt kan du se att tjänsten tjänar pengar på försäljning istället för personlig användardata.

Hur ändrar du din IP-adress på Android till ett annat land?

Använd ett VPN eller ett virtuellt privat nätverk. En VPN-app kan vara din bästa och absolut säkraste insats för att dölja din IP-adress från din internetleverantör och övervakningsbyråer. Allt du behöver göra är att slå på VPN-appen, välja en landsserver och du transporteras praktiskt taget till en annan plats (stad, land eller kontinent). Bara ett klick på en bärbar dator. Att använda ett VPN är som att logga in på ditt Gmail- eller Facebook-konto. Klicka och du är online. Även om din internetleverantör inte ser dina aktiviteter när du väl är ansluten till ett VPN, i de flesta länder med några sällsynta undantag är det helt tillåtet att använda ett VPN enligt alla internetleverantörers användarvillkor. Lätt som en plätt.