De bästa billiga VPN:erna i 2024 (maj)

Det finns ingen anledning att kompromissa med kvaliteten med dessa fynd-VPN.

För många år sedan kunde billiga VPN-leverantörer ofta inte matcha de allra bästa VPN-tjänsterna på marknaden och offrade kraft och funktionalitet för att erbjuda det lägsta priset. Saker och ting har dock gått vidare, och även några av de billigaste VPN:erna är snabba, säkra och användarvänliga.

Det svåraste är att välja en bra, eftersom det fortfarande finns massor där ute du bör undvika. Så du bör definitivt göra din läxa för att se vilka av de billiga VPN:erna du har listat som levererar kvalitetshastigheter, har vattentäta integritetspolicyer, kan komma åt streamingsidor och är generellt enkla att använda.

Eller, naturligtvis, kan du kolla in vår rankning av billiga VPN nedan – vi har gjort allt det hårda arbetet i våra omfattande recensioner och samlat de tre bästa VPN:erna som erbjuder den mest attraktiva kombinationen av prisvärdhet och funktion.

Vad gör VPN bra och billigt?

Tack vare VPN-boomen de senaste åren finns det nu ett stort utbud av leverantörer där ute, och det har sedan drivit ned priserna över hela linjen. Oavsett pris är dock det viktigaste att säkerställa att din valda leverantör har utmärkta integritets- och säkerhetsfunktioner.

Utöver det är bra streamingstöd för Netflix och andra sajter ofta en prioritet, liksom torrentingstöd och appar för ett brett utbud av enheter. Alla tjänster vi har listat nedan markerar dessa rutor, och vi rekommenderar dem starkt till alla som vill spara sina pengar samtidigt som de är privata online.

Vår favorit billiga VPN är Surfshark. Förutom att den är mycket prisvärd, har den en bra meritlista när det gäller att avblockera innehåll, levererar imponerande hastigheter, och dess appar är polerade och premium – i sanning är det bättre än många tjänster dubbelt så mycket. Men vi har också samlat ihop några alternativ, så allt du behöver göra är att fortsätta rulla och välja det VPN som passar dig bäst.

1. ExpressVPN – den bästa VPN-leverantören idag

SPECIFIKATIONER

Antal servrar: 3 000+

Hastighet: Upp till 580 Mbps

VPN-platser: 160 i 94 länder

Maximalt antal enheter som stöds: 5

Livechatt dygnet runt: Ja

30 dagars pengarna tillbaka-garanti: Ja

SKÄL ATT KÖP

Bland de snabbaste VPN där ute

Brett enhetsstöd

30 dagars gratis prövotid

24/7 supporttjänst

OK, ExpressVPN är inte riktigt lika billigt som några av de andra VPN:erna på den här listan, men vi tror att paketet det erbjuder gör det värt sin något högre prislapp. Faktum är att vår ExpressVPN-recension fann att det var den bästa tjänsten vi någonsin har testat.

Med ett brett utbud av serverplatser, som alla ger blixtrande hastigheter oavsett var du är.

ExpressVPN-appar är också otroligt enkla att använda, men under ytan hittar du en enorm mängd kraftfulla funktioner. Det finns ett brett utbud av protokoll, split tunneling, en kill-switch, och VPN använder också ”Perfect Forward Secrecy”, som använder en helt ny nyckel varje gång du ansluter, samt ändrar den varje timme när du är ansluten.

Den stora nyheten är dock att ExpressVPN har samarbetat med premium-leverantören av molnsäkerhetskopiering Backblaze för att erbjuda ett års gratis säkerhetskopiering.

Till och med billiga VPN:er behöver bra support, och Express har det bästa i branschen – livechatten fungerar mycket bra med svar som kommer på några sekunder, och oavsett vad ditt problem är, kommer operatören att kunna hjälpa till.

Enda nackdelen är att Express är lite dyrare än andra tjänster, men när man tänker på vad man får så tycker vi att det är värt investeringen.

PRISER

1 ÅR (BÄSTA ERBJUDANDE) = $8,32 / månad

1 MÅNAD = $12,95

KLICKA HÄR FÖR ATT BESÖKA EXPRESSVPN

2. Surfshark – Den allra bästa billiga VPN på marknaden

SPECIFIKATIONER

Tillgänglig på: Windows, Mac, Android, iOS, Linux

Samtidiga anslutningar: Obegränsat

Support dygnet runt: Ja

Play Butiks betyg: 4,3

Strömningssajter avblockerade: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu

Pengarna-tillbaka-garanti: 30 dagar

SKÄL ATT KÖP

Stort värde.
Attraktiv och effektiv Android-app.
Bra anslutningshastigheter.
Obegränsade anslutningar.

Surfshark har gjort sig ett riktigt namn sedan starten 2018, och även om det är en av de nyare tjänsterna i branschen, har den BVI-baserade VPN snabbt cementerat sig som en av de allra bästa. Vad mer är, även om det är tillgängligt till ett fyndpris, så snålar det inte på funktioner – en av de viktigaste är säkerheten.

Starta Surfshark och du är skyddad av ett komplett utbud av säkerhetsfunktioner, inklusive OpenVPN UDP & TCP och IKEv2-protokoll, en privat DNS, dubbel-hop VPN med AES-256-kryptering, plus en kill switch. Utöver det finns det också en nollloggningspolicy, så ingen data lagras om dig någonstans, och Surfshark är den enda sanna VPN med FakeGPS som finns tillgänglig – det finns en inbyggd GPS-spoofer för att lura appar och spel.

Trots den utmärkta säkerheten förblir upplevelsen snabb oavsett var du är i världen, tack vare Surfsharks 3 200+ servrar spridda över mer än 100 platser i över 65 länder. Det stora urvalet av servrar hjälper också till med att leverera utmärkt streamingkraft, ger tillgång till amerikanska Netflix, Hulu, BBC iPlayer och mer.

En av Surfsharks bästa saker är dock dess obegränsade policy för samtidig anslutning, vilket innebär att även om ditt hushåll har 20, 30 eller till och med 50 enheter som du vill skydda med ett VPN, kan du göra det med Surfshark för mindre än $2,50 per månad.

PRISER

2 ÅR (BÄSTA ERBJUDANDE) = $2,49 / månad

1 MÅNAD = $12,95

KLICKA HÄR FÖR ATT BESÖKA SURFSHARK VPN

3. PureVPN – Nästan den billigaste VPN på marknaden

SPECIFIKATIONER

Antal servrar: 2 000+

Hastighet: Upp till 580 Mbps

VPN-platser: 140 länder

Livechatt dygnet runt: Ja

30 dagars pengarna tillbaka-garanti: Ja

SKÄL ATT KÖP

Största servernätverket
Kraftfulla säkerhetsfunktioner
Mycket rimligt prissatt
Väletablerat varumärke.

PureVPN finns inte ofta med i våra VPN-uppsamlingar eftersom det, även om det är en pålitlig leverantör, inte riktigt kan matcha prestandamässigt med de största träffarna som ExpressVPN, NordVPN och Surfshark.

Men eftersom du letar efter det billigaste VPN-nätverket tänkte vi visa det för dig! PureVPN underskrider nästan alla andra legitima tjänster på marknaden och erbjuder oöverträffat värde.

Naturligtvis, om PureVPN var en massa skräp, skulle vi inte ens föreslå att du överväger det, men i praktiken är det ganska kapabelt. Du kommer att kunna avblockera iPlayer utanför Storbritannien, titta på amerikansk Netflix var som helst i världen och, mest imponerande, den har klarat en oberoende nollloggningsrevision, vilket betyder att den inte lagrar några loggar över din aktivitet.

Det finns några nackdelar – något långsammare hastigheter, en dålig supportsajt och appar som inte är riktigt lika polerade som de allra bästa – men för priset är PureVPN en otrolig affär och är väl värd att testa.

PRISER

2 ÅR (BÄSTA ERBJUDANDE) = $1,99 / månad

1 MÅNAD = $10,95

KLICKA HÄR FÖR ATT BESÖKA PUREVPN

Är en billig VPN värt det?

Om du väljer rätt är det verkligen det. Även om vissa billiga tjänster kanske inte har många servrar, ger dåliga anslutningshastigheter eller i värsta fall läcker känslig data, ger alla alternativen på den här listan förstklassigt VPN-skydd till ett bra pris.

Om du verkligen bara kan spara $2,49 i månaden är Surfshark den absolut bästa billiga VPN. Men om du kan avvara lite mer skulle vi styra dig mot ExpressVPN. Även om du kanske spenderar några extra dollar i månaden, är Express funktionalitet klassledande och är toppen av vår bästa VPN-tjänstguide, och erbjuder nu ett års Backblaze backup helt gratis.

Är billiga VPN: er säkra?

Medan kvaliteten varierar mycket på VPN-marknaden, är de tre tjänsterna på den här listan alla pålitliga, säkra VPN: er som vi rankar bland de bästa VPN:erna oavsett pris.

Alla har minst AES-256-kryptering, de flesta har extra funktioner för att hålla dig och din data privat, och de kommer alla också att fungera bra som Netflix VPN.

Kan du få ett VPN gratis?

Det är inte omöjligt att få ett gratis VPN, men om du gör det kommer du att offra mycket när det gäller prestanda och, i vissa fall, säkerhet.

Gratistjänster måste fortfarande tjäna pengar, så om användare inte betalar leverantören direkt med ett abonnemang använder den andra tekniker för att tjäna intäkter. Ofta kommer du att upptäcka att VPN kan injicera annonser på sidor du surfar på, och i värsta fall kan det mycket väl vara att sälja din data.

Många gratisleverantörer erbjuder också betalalternativ, så gratisversionerna är begränsade för att uppmuntra dig att uppgradera. Du kanske upptäcker att dina anslutningshastigheter är begränsade, och du har vanligtvis en datagräns som mäts i Mb snarare än Gb.

Även om gratisalternativ finns tillgängliga, om du funderar på att strömma TV eller använda en VPN dagligen, är det värt att spendera $2,49 per månad på Surfshark istället för att riskera det – åtminstone vet du var din leverantör tjänar sina pengar om du betalar för en prenumeration.

Varför är VPN så dyra?

I själva verket, även om vissa VPN kan vara ganska dyra, är de på det hela taget en av de billigare digitala prenumerationstjänsterna – speciellt om du använder en av våra rekommenderade billiga VPN: er.

Men bra VPN: er är inte gratis eftersom de behöver konstant underhåll för att säkerställa att deras servrar körs tillförlitligt och säkert, och tekniska team för att fortsätta uppdatera tjänsten för att säkerställa att du fortfarande kan komma åt webbplatser som aktivt blockerar användningen av VPN – tänk Netflix och BBC iPlayer.

Dessutom kommer ingen av VPN:erna på den här listan att visa dig någon form av reklam när du använder den, och du kommer också att ha obegränsad bandbredd och data att använda. Därför är den enda platsen de tjänar sina pengar från användarprenumerationer, och från mindre än 2,50 USD i månaden tycker vi att det är ett ganska rimligt pris att betala för total anonymitet på internet och datasäkerhet.

Hur väljer man den bästa billiga VPN?

Att välja den bästa billiga VPN-tjänsten kanske inte är så lätt som det låter. Det beror på att inte alla billiga VPN-tjänster är av hög kvalitet – och du vill inte ha ett uselt verktyg som kommer att göra mer skada än nytta. Så här är vad du behöver leta efter när du väljer en billig VPN-leverantör:

  • Pengar tillbaka garanti. Alla anständiga VPN bör erbjuda en pengarna-tillbaka-garanti som är giltig i minst 30 dagar. Det är tillräckligt med tid för att avgöra om tjänsten verkligen passar dina behov.
  • Integritet. Innan du väljer ett VPN-verktyg, kolla in dess sekretessegenskaper. Har den en granskad policy för inga loggar? Använder den AES-256-kryptering? Vilken typ av tunnlingsprotokoll implementerar den? Det är en bra idé att läsa så många recensioner som möjligt.
  • Extra egenskaper. Vissa VPN: er är ganska grundläggande, medan andra har massor av extra funktioner att välja mellan. Fundera på exakt vad du behöver från verktyget och välj därefter.
  • Långsiktiga rabatter. I en värld av VPN kan du spara mycket pengar genom att få en långsiktig prenumerationsplan. Så det är en bra idé att titta igenom alla planer för din föredragna VPN-leverantör och välja ett längre abonnemang.

Varför varierar VPN:er så mycket i pris?

Det finns många anledningar till varför VPN-tjänster är olika prissatta. Här är några av de vanligaste:

  • Servrar. VPN-priset kan delvis bero på dess servrar. Vissa VPN-leverantörer äger till exempel sina egna datacenter, medan andra hyr. Dessutom är det svårare att ta hand om en stor serverflotta snarare än en liten.
  • Kundsupport. Att ha bra kundsupport kostar pengar. Speciellt om en VPN erbjuder en livechatt dygnet runt med snabba svarstider – alla dessa agenter måste också tjäna sitt uppehälle!
  • Ytterligare egenskaper. Vanligtvis kommer en grundläggande VPN med ett litet urval av funktioner att kosta mindre än en tjänst med många anpassade alternativ. Det krävs trots allt pengar för att utveckla och underhålla sådana funktioner som SmartDNS.
  • Marknadsföring. Ibland kan en VPN kosta mycket bara för att den har lagt mycket pengar på marknadsföring. Det är samma situation som med alla andra produkter.