De bästa Windows 10 VPN:erna för PC i 2024 (maj)

Att skaffa ett Windows VPN hjälper dig att skydda din dator.

En av de stora fördelarna med att vara bland de fler miljarder globala Windows-användarna är den stora mängden programvara som är tillgänglig för dig som standard. Och att installera ett VPN på din PC är ett bra sätt att hålla sig säkrare online och göra din dator ännu mer användbar.

De flesta använder ett Windows VPN eftersom det lägger till ett lager av extra säkerhet – och anonymitet – till din stationära eller bärbara dator. All din onlineaktivitet är krypterad när din VPN är påslagen. Men den ”geo-spoofing”-teknik som dessa tjänster erbjuder innebär också att de är ett utmärkt sätt att strömma mer varierat innehåll och komma runt webbrestriktioner som införts av ditt kontor, skola eller till och med din regering.

Nedan har vi sammanställt en lista över de bästa Windows 10 VPN-tjänsterna. Fortsätt läsa för att ta reda på de bästa klienterna att installera på din bärbara eller stationära PC och öka din integritet.

Hur man väljer den bästa Windows 10 VPN för PC

Nästan varje VPN på webben vänder sig till Windows-användare, vilket innebär att du får ditt val av alternativ och funktioner. Dessutom har du därför lyxen att välja en PC VPN utan att behöva kompromissa med kvaliteten.

När du väljer en Windows 10 VPN för PC bör du leta efter bra allroundprestanda med lite av allt – snabba anslutningshastigheter, en vänlig app, P2P-stöd, tydligt skriven och enkel integritetspolicy och så vidare – alla tillgångar delas av vårt nummer #1 val.

Sedan är det frågan om prissättning eftersom inte alla tjänster är värda pengarna de begär. Att ibland betala lite extra garanterar en superb upplevelse, men andra gånger ger en mer prisvärd tjänst fortfarande den optimala kvaliteten. Men vi har gjort allt legwork och valt våra tre favorit VPN-alternativ för Windows i olika kategorier. Du kommer inte gå fel med någon av dessa.

Den bästa Windows 10 VPN för PC

1. ExpressVPN – Bästa allround-VPN för PC

SPECIFIKATIONER

Antal servrar: 3 000+

Hastighet: Upp till 580 Mbps

VPN-platser: 160 i 94 länder

Maximalt antal enheter som stöds: 5

Livechatt dygnet runt: Ja

30 dagars pengarna tillbaka-garanti: Ja

SKÄL ATT KÖP

Bland de snabbaste VPN där ute

Brett enhetsstöd

30 dagars gratis prövotid

24/7 supporttjänst

ExpressVPN är fortfarande högst upp i högen när det kommer till vår övergripande rankning av dagens tillgängliga VPN:er. Precis som det gör på mobil, Mac och andra enheter imponerar Express verkligen som ett Windows 10 VPN – anledningarna är många.

Från det ögonblick du installerar ExpressVPN på din PC känner du dig i kapabla händer. Det hela börjar med ett mycket lättförståeligt gränssnitt och en stor, välkomnande På/Av och Välj plats-knappar. Du kommer att vara igång på nolltid, även om du inte är så datorvan.

Men det slutar inte där. Windows 10-klienten har ett utmärkt användargränssnitt packat med en massa funktioner inklusive smarta serverrekommendationer, flera VPN-protokoll och kill switch-teknik. En bekväm bonus är möjligheten att styra VPN från webbläsartillägg, och ett speciellt omnämnande går till den delade tunnelfunktionen, som är utmärkt för att torrentera eller begränsa VPN-anslutningen till en enda webbläsare.

En lång lista med funktioner hjälper verkligen, men du kanske bara vill veta om ExpressVPN kan hjälpa dig att titta på utländsk Netflix och utländsk sportbevakning. Det enkla svaret är: ja. I vår testning låste den upp Netflix (och sådana som Amazon Prime Video och Disney Plus) varje gång.

Det är ingen idé att ha en PC VPN igång om det bara ska sakta ner din surfning, streaming, torrenting och spelande. Tack och lov, med den här leverantören såg vi enastående prestanda för lokala servrar, med mycket anständiga resultat även för långdistansanslutningar. Och det kommer bara att bli bättre eftersom tjänsten nu ger tillgång till sitt proprietära Lightway-protokoll.

På säkerhetsfronten levererar ExpressVPN också när det gäller protokoll och stark kryptering, medan den oberoende granskade integritetspolicyn tydligt anger att det inte finns någon insamling eller loggning av trafikdata, anslutnings-IP:er eller onlineaktiviteter. Professionell 24/7 kundsupport tillhandahålls via livechatt eller e-post för eventuella problem som användaren kan stöta på.

Enkelt uttryckt, ExpressVPN har mycket och är ett enkelt val som vårt främsta VPN för PC.

PRISER

1 ÅR (BÄSTA ERBJUDANDE) = $8,32 / månad

1 MÅNAD = $12,95

KLICKA HÄR FÖR ATT BESÖKA EXPRESSVPN

2. NordVPN – Windows-säkerhet är i fokus för NordVPN

SPECIFIKATIONER

Antal servrar: 5 100+

Serverplatser: 80+ i 59 länder

Maximalt antal enheter som stöds: 6

Livechatt dygnet runt: Ja

30 dagars pengarna tillbaka-garanti: Ja

SKÄL ATT KÖP

Dubbel datakryptering

Mycket bra prestanda

Så många servrar

NordVPN är en stöttepelare på många ”best of”-listor av flera goda skäl. Till att börja med har den ett servernätverk på över 5 000, tillåter sju anslutningar per prenumeration, har sin no-logging-policy som granskas årligen av PricewaterhouseCoopers och har en fantastisk meritlista med att avblockera i stort sett alla streamingtjänster där ute.

Som allt sagt, den enda faktorn som kommer att betyda mest för många PC VPN-användare är dess stränga säkerhet. Tjänsten erbjuder ett visst antal ”Double VPN”-servrar som skickar dina data genom två separata VPN-servrar, inte bara en, vilket gör saker och ting ännu säkrare. Windows kill-omkopplaren fungerar också bra.

Och nu förstärks allt detta ytterligare av NordVPNs alldeles egna NordLynx-protokoll, som har slungat NordVPN till ett av de allra snabbaste VPN:erna du kan ladda ner just nu, med 760-880 Mbps.

Windows-klienten är snabb att konfigurera och de upptagna Nord-utvecklarna har arbetat på att göra Windows-klienten ännu enklare att använda – den har ett kompakt gränssnitt som har alla nödvändigheter och lite till (den har nu lagt till funktionen för delad tunnel som den redan har på sin Android VPN-app). Även om vi tror att det kan beklaga sitt beslut att bli av med de praktiska gamla ”Favorit”-servrarnas bokmärken.

Men du kan förmodligen säga att vi anstränger oss för att plocka hål här, eftersom sanningen är att NordVPN är en ganska suverän allsidig Windows 10 VPN. Det finns också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti och det blir ganska överkomligt (bortsett från den månatliga prenumerationen), och erbjuder många planer där det bästa alternativet är flerårsprenumerationen.

PRISER

2 ÅR (BÄSTA ERBJUDANDE) = $3,71 / månad

1 MÅNAD = $11,95

KLICKA HÄR FÖR ATT BESÖKA NORDVPN

3. Surfshark – En utmärkt PC-VPN till ett billigt pris

SPECIFIKATIONER

Antal servrar: 3 200+

Serverplatser: 100+ i 65 länder

Maximalt antal enheter som stöds: Obegränsat

Livechatt dygnet runt: Ja

30 dagars pengarna tillbaka-garanti: Ja

SKÄL ATT KÖP

Obegränsat antal enheter stöds
Pålitliga anslutningar
Längre planer är stort värde
Perfekt för streaming

Om du oroar dig för att VPN kan vara lite komplicerade att använda och förstå, då är Surfshark här för att få dig tillbaka till din komfortzon. Generellt – men särskilt på Windows 10 – är det en VPN som gör att driften av ett virtuellt privat nätverk känns som en annan natur. Det är bara så lätt att använda.

Att komma igång är enkelt och när du väl är inne älskar vi hur huvudgränssnittet anpassas som en responsiv webbplats när du ändrar storlek på fönster och navigerar i appen. Det håller saker enkelt i sin minsta form, men öppnar upp fler och fler funktioner när du utökar den. Hej, vi vet att detta kan låta ganska litet, men det låter dig bara veta att du är i händerna på en leverantör som verkligen har tänkt på användarupplevelsen.

Om din prioritet handlar mer om att skaffa ett VPN för streaming, har Surfshark en lång lista med streamingtjänster som du får tillgång till (amerikanska Netflix, Amazon Prime Video, BBC iPlayer och Disney Plus bland dem), vilket gör din bärbara dator till en all-firing multimediacenter när du är ute och går.

Understödjer allt som är ditt val av säkerhetsprotokoll för OpenVPN, IKEv2 och WireGuard, privat DNS, AES-256-kryptering och en klar och väntande kill-switch om din anslutning skulle bryta. Även om vi skulle vilja att den senare ska vara lite tydligare i sina meddelanden när din anslutning avbryts.

I slutändan är vi väl medvetna om att det är Surfshark-priset (förutsatt att du är glad att binda dig till dess tjänster under ett par år) som verkligen sticker ut. Och det värdet ökar när du också tänker på att ett enda abonnemang täcker så många enheter du kan hantera – så lägg till din Mac, mobil, surfplatta, router, TV-streamingenhet och många fler för att använda den på din PC.

PRISER

2 ÅR (BÄSTA ERBJUDANDE) = $2,49 / månad

1 MÅNAD = $12,95

KLICKA HÄR FÖR ATT BESÖKA SURFSHARKVPN

Vanliga frågor om Windows 10 VPN

Vilken är den bästa Windows 10 VPN för PC?

Just nu betygsätter vi ExpressVPN som den bästa PC-VPN du kan få för Windows 10.

Det är en absolut dröm att använda på stationära och bärbara datorer (liksom mobiler och i stort sett allt annat, för den delen) och ger snabba, pålitliga serveranslutningar. Den har en bevisad meritlista med att avblockera Netflix och massor av andra streamingtjänster, samtidigt som den har säkerhetssmartorna för att ge dig sinnesro att dina onlineaktiviteter alltid kommer att vara anonyma när den är påslagen.

Vad kan jag göra med ett VPN på min dator?

Även om VPN startade livet som ett sätt att dela data säkert, har de blivit mycket mer breda i sin användning. Om du till exempel använder din bärbara dator med Windows 10 som en bärbar multimediaenhet, kan du geo-spoofa din dators IP-adress till andra regioner i världen för att se till att du inte missar ditt favoritinnehåll när du är utomlands – eller till och med fånga filmer, TV och sport som visas i andra länder men inte ditt.

Virtuella privata nätverk har också blivit ett nyckelverktyg för att låsa upp begränsade webbplatser på datorer (bara en av anledningarna till att VPN i Kina har blivit så populära, med sådana som Google, Facebook, BBC, CNN och fler som blockeras där).

Det finns många fler extra VPN-användningar du också kan utforska – du kan upptäcka mer genom att klicka på länken.

Hur ställer jag in ett VPN på min PC-dator?

När du väl har valt den perfekta VPN för din PC är det löjligt enkelt att komma igång. Vi har gått in på det i detalj i vår dedikerade guide till hur man konfigurerar ett VPN, men vem som helst – från oerfarna Windows 10-användare till absoluta proffs – kan komma igång med lätthet. Gå till webbplatsen för din valda leverantör och den guidar dig till nedladdningssidan för Windows. När de väl har laddats ner och installerats har de flesta VPN-klienter en stor fet ”På”-knapp som du bara inte får missa och ger dig en lång lista med länder att välja din server från.

Hur säkert är Windows 10

Microsofts senaste operativsystem, Windows 10, är ​​en betydande förbättring när det gäller säkerhet och skydd jämfört med tidigare inkarnationer (vissa hävdar till och med att du egentligen inte behöver ett Windows 10-antivirus längre). Trots det finns det några brett diskuterade, kontroversiella integritetsfrågor som hänför sig till operativsystemet, och dessutom kan du aldrig vara ”för” säker, låt oss inse det.

Kan jag använda VPN på Windows 11

Det finns ingen anledning att tro något annat än att VPN kommer att fungera lika bra med Windows 11 som de gjorde på Windows 10. Som sagt, du bör vara medveten om att alla våra VPN-tester utfördes på en Windows 10-upplevelse.

Ska jag använda ett VPN på min dator hela tiden?

Ja, du bör ha ditt VPN på hela tiden, men speciellt när du använder Internet på offentliga nätverk. Detta kommer att hjälpa dig att skydda dig från hackare, dataintrång, läckor och riktade säljare. VPN:er krypterar eller skymmer också din webbtrafik och håller dina data privata från cyberbrottslingar och tredje part.