De bästa VPN-nätverken för 2024 (maj)

Undrar du vilket VPN du ska välja? Jag tror att jag kan göra det lättare för dig. Vår sida skiljer sig från de flesta VPN-sajter. Jag försöker skriva på ett sätt som låter dig förstå ämnet privata nätverk. Jag skapar en VPN-rankning för att hjälpa dig välja den bästa VPN medvetet. Jag kräver inte att du kan professionellt ordförråd och tekniska förkortningar – jag kommer att förklara steg för steg vad du ska leta efter när du väljer VPN och vad du ska undvika.

I vår forskning stresstestar vi VPN-leverantörer för säkerhet, hastighet, integritet och kompatibilitet, så att användare kan göra välgrundade val.

Men vilka kan du lita på som din digitala livvakt? Idag presenterar vi de bästa VPN-tjänsterna 2021!

Vi börjar med att lyfta fram nyckelpunkterna som gör en bra VPN, presentera vår topplista över VPN.

Vad är ett VPN?

I sin enklaste form fungerar det bästa VPN-nätverket genom att tunnla din anslutning genom sina egna krypterade servrar, vilket döljer din aktivitet från din internetleverantör och alla andra som kan titta på – inklusive regeringen, annonsörer och skändliga hackare. Detta låter dig också komma åt begränsade webbplatser, streama ett bredare utbud av shower och undvika nätverksbegränsning.

Till exempel, om Facebook eller YouTube är förbjudna på din skola, kommer du att kunna komma åt dem via ditt VPN. Om du reser till Förenade Arabemiraten eller Kina kan du använda ett VPN för att komma åt begränsade webbplatser och appar som du använder dagligen, som Gmail och WhatsApp. Och om du är på semester var som helst utanför ditt hemland kan du använda den bästa VPN för att komma åt de Netflix-program du älskar, eftersom de kanske inte är tillgängliga utomlands.

Vilken är den bästa VPN?

Konkurrensen om att bli korad till bästa VPN blir hårdare för varje dag, men det finns fortfarande en klar vinnare som ligger huvud och axlar över resten – ExpressVPN.

En av ExpressVPNs främsta tillgångar är att det är otroligt lätt att använda på vilken plattform som helst – oavsett om det är din telefon, PC eller till och med PlayStation. Den kom också i toppen av klassen i våra streamingtester, och kom enkelt runt de geografiska begränsningarna för Netflix, Hulu och Amazon Prime Video – och eftersom den ger så snabba anslutningar kommer du att kunna titta i HD eller 4K precis som vanliga.

Du kommer också att omfattas av en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

1. ExpressVPN – Den bästa VPN för topphastigheter

Antal servrar: 3 000+

Hastighet: Upp till 580 Mbps

VPN-platser: 160 i 94 länder

Maximalt antal enheter som stöds: 5

Livechatt dygnet runt: Ja

30 dagars pengarna tillbaka-garanti: Ja

Bland de snabbaste VPN där ute

Brett enhetsstöd

30 dagars gratis prövotid

24/7 supporttjänst

Som namnet antyder är ExpressVPNs otroliga hastighet. Tjänsten är tillräckligt snabb för spel med låg latens, HD-streaming, samt nedladdning eller torrenting av stora filer snabbt. Detta möjliggörs främst av ExpressVPN:s stora nätverk av 3 000+ proxyservrar som finns i 94 länder över hela världen. Med så många nätverksnoder kan du alltid hitta en server som är geografiskt nära och rik på bandbredd. Vad mer är, ExpressVPNs standardkrypteringsmetod är i framkant, vilket drastiskt minskar omkostnader.

På tal om kryptering, ExpressVPN använder militär-grade 256-bit AES-kryptering över OpenVPN, branschstandarden av goda skäl. Andra protokoll inkluderar SSTP, PPTP och L2TP/IPSec. OpenVPN är bäst för dagligt bruk, blandar hastighet och säkerhet sömlöst; medan SSTP är långsammare, men effektivt för att ta sig igenom censur. L2TP/IPSec och PPTP byter båda ut viss säkerhet för enhetsoptimering, vilket kan vara användbart på äldre plattformar eller när endast lätt kryptering behövs. Oavsett ditt behov har ExpressVPN ett alternativ som är skräddarsytt för att passa.

Först och främst, oavsett vilken enhet du använder – iPhone, Windows PC, Amazon Fire Stick eller till och med en router – ExpressVPN är lätt att ladda ner, trevlig att titta på och superenkel att komma igång. Även om det finns många funktioner under ytan, är det 100 % plug-and-play och perfekt för både VPN-nybörjare och experter.

Den har också alla extra funktioner du inte skulle vilja vara utan. Det inkluderar en mycket pålitlig kill switch för att bryta din anslutning och undvika läckor om VPN bryts, delad tunnling så att du kan dirigera vissa appar genom VPN och vitlista andra, plus DNS-läckageskydd, klassledande kryptering, servrar i 94 länder , och en solid nollloggningspolicy.

ExpressVPN kompletterar sina utmärkta integritetsuppgifter med bra streamingprestanda också – något som blir allt viktigare på dagens marknad. Jämfört med alla andra VPN vi har testat, blockerade ExpressVPN de flesta Netflix-platserna och levererar även när du streamar BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Hulu, Disney+ och många fler.

ExpressVPN erbjuder också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Så i det osannolika fallet att du inte gillar tjänsten kan du begära full återbetalning.

PRISER

1 ÅR (BÄSTA ERBJUDANDE) = $8,32 / månad

1 MÅNAD = $12,95

KLICKA HÄR FÖR ATT BESÖKA EXPRESSVPN

2. NordVPN – Supersnabb och väldigt säker

Antal servrar: 5 100+

Serverplatser: 80+ i 59 länder

Maximalt antal enheter som stöds: 6

Livechatt dygnet runt: Ja

30 dagars pengarna tillbaka-garanti: Ja

+Utmärkt fokus på säkerhet

+Färsk säkerhetsrevision i mitten av 2020

+NordLynx levererar otroliga hastigheter

+ Massor av servrar

NordVPN är tänkt att vara en VPN-tjänst först med säkerhet, men det är så mycket mer än så. För att förstå varför måste du börja med deras servernätverk; NordVPN tornar upp sig över resten av branschen med 5 100+ servrar i 59 länder och låter dig ta en IP från var som helst i världen, eller ansluta till valfritt antal närliggande servrar när högre hastighet behövs. Dessutom erbjuder NordVPN ett unikt utbud av specialservrar.

NordVPN är väl optimerat och gör massor av jobb väldigt bra. Med en kill-switch, alla grundläggande protokoll plus den WireGuard-baserade NordLynx, utmärkt kryptering och allvarligt höga anslutningshastigheter, är det ett omfattande paket.

Även om vi inte är några stora fans av det kartbaserade gränssnittet, är Nords appar stabila och pålitliga, och inom dem har du valet av över 5 100 servrar i 59 länder. Dessutom stöds P2P, och i kombination med extra sekretessfunktioner som Double Hop och Onion over VPN, är det ett utmärkt val för dem som vill vara anonyma.

Vill du skydda dig från DDoS-attacker när du spelar? Använd sedan Anti-DDoS-servrarna. Är du i ett restriktivt land där VPN-användning är förbjuden? Använd den obfuscerade servern för att dölja din VPN-användning. Har du problem med att komma åt Netflix? Försök att använda en server som ger dig en statisk IP. Det finns till och med P2P-servrar optimerade för fildelning och streaming med P2P-appar. Med ett nätverk så kraftfullt och mångsidigt sticker NordVPN omedelbart ut som en titan i branschen.

NordVPN är en utmärkt tjänst och vi rekommenderar den absolut till våra läsare.

PRISER

2 ÅR (BÄSTA ERBJUDANDE) = $3,71 / månad

1 MÅNAD = $11,95

KLICKA HÄR FÖR ATT BESÖKA NORDVPN

3. PureVPN – snabb VPN

Antal servrar: 2 000+

Hastighet: Upp till 580 Mbps

VPN-platser: 140 länder

Livechatt dygnet runt: Ja

30 dagars pengarna tillbaka-garanti: Ja

Största servernätverket
Kraftfulla säkerhetsfunktioner
Mycket rimligt prissatt
Väletablerat varumärke.

PureVPN är känt för att ha ett av de bredaste, mest geografiskt spridda servernätverken i VPN-branschen. Över 2000 servrar finns i över 140 länder världen över, med noder på ovanliga platser som Kuwait, Belize, Georgia och El Salvador. Om du någonsin har drömt om att ha en uzbekisk IP-adress av någon anledning, är PureVPN leverantören för dig! Trots sin storlek fann vi att prestanda var mycket tillförlitlig i det här nätverket, med anslutningshastigheter som är mer än tillräckligt för spel, streaming, VoIP, torrenting och mer. Dessutom finns det inga begränsningar för bandbredd, trafikbegränsningar eller hastighetstak att tala om, vilket gör PureVPN bra för dagligt bruk. Täck upp till 5 enheter med ett enda abonnemang.

PureVPNs skändlighet slutar inte där heller. Som en av de äldsta leverantörerna på marknaden har de haft gott om tid att packa sin programvara full av cybersäkerhetstillägg. Letar du efter appfiltrering, DDoS-skydd, dedikerade IP-adresser, NAT-brandväggar, anti-spam-filtrering eller antivirusprogram? PureVPN har samlat dem alla i en strömlinjeformad mjukvarusvit. Det finns till och med VPN-delad tunneling, motåtgärder mot ISP-strypning och en automatisk kill-switch för att avrunda paketet.

Fortfarande inte tillräckligt? Vad sägs om 256-bitars AES-kryptering över OpenVPN eller L2TP, plus en omfattande policy för ingen loggning för att täcka dina spår online? Testa den egenutvecklade Ozon-specialservern, som automatiskt tillämpar URL-filtrering, anti-malware, IDS/IPS, appblockerare och annonsfilter på din anslutning. Om du någon gång stöter på problem med någon av dessa funktioner, finns livesupport tillgänglig dygnet runt för att hjälpa dig felsöka.

Allt som allt, med alla dessa extrafunktioner, är det svårt att rekommendera mer VPN för pengarna än PureVPN.

PRISER

2 ÅR (BÄSTA ERBJUDANDE) = $1,99 / månad

1 MÅNAD = $10,95

KLICKA HÄR FÖR ATT BESÖKA PUREVPN

4. Surfshark – Den bästa billiga VPN på marknaden

Antal servrar: 3 200+

Serverplatser: 100+ i 65 länder

Maximalt antal enheter som stöds: Obegränsat

Livechatt dygnet runt: Ja

30 dagars pengarna tillbaka-garanti: Ja

Obegränsat antal enheter stöds
Pålitliga anslutningar
Längre planer är stort värde
Perfekt för streaming

Om du letar efter absolut valuta för pengarna, bör Brittiska Jungfruön-baserade Surfshark definitivt vara på din radar. Till mindre än halva priset av vissa av sina konkurrenter samtidigt som det levererar jämförbar prestanda på många områden, är det ett utmärkt val för dem som vill spara sina pengar.

Surfsharks appar är enkla och effektiva, men tro inte att de är underdrivna. Även om de inte riktigt kan konkurrera med de mest tekniska i gänget, har du en kill-switch, över 3 200 servrar att välja på, delad tunnling och industristandard AES-256-kryptering.

Om du har massor av enheter att täcka, sticker Surfshark ut också. Medan ExpressVPN erbjuder 5 samtidiga anslutningar och Nord erbjuder 6, är alla Surfshark-planer absolut obegränsade. Det betyder att oavsett om du har 5 eller 105 enheter som du vill installera ett VPN på, kan en Surfshark-plan göra allt.

Tyvärr har Surfshark också drabbats av Netflix förändringar, och för närvarande kan den bara avblockera amerikanska Netflix – inte Storbritannien, Kanada, Australien eller andra. BBC iPlayer, Disney+ och massor av streamingsidor finns dock tillgängliga. Hastigheterna är också lite lägre än konkurrenterna, men om du inte har en basanslutning på över 400 Mbps kommer du inte att märka någon skillnad.

Sammantaget är Surfshark ett utmärkt budgetalternativ, och när du tänker på dess otroligt låga pris verkar alla små problem som det har försvinna!

PRISER

2 ÅR (BÄSTA ERBJUDANDE) = $2,49 / månad

1 MÅNAD = $12,95

KLICKA HÄR FÖR ATT BESÖKA SURFSHARKVPN

Bästa VPN FAQ

Hur väljer jag den bästa VPN-tjänsten?

Att välja den bästa VPN för kan vara en knepig process – det är därför vi har sammanställt den här omfattande guiden. Men för de flesta rekommenderar vi ExpressVPN eller NordVPN som det bästa valet.

Det fungerar utmärkt som en Netflix VPN, en torrent-VPN och till och med en Kina VPN, så vad du än behöver din VPN för att göra, har den dig täckt – samtidigt som den håller dig skyddad med sin stenhårda kryptering.

Hur testar du VPN?

När vi testar VPN kontrollerar vi alla aspekter som kan vara av intresse. Till att börja med tittar vi på vilka personliga uppgifter en tjänst behöver, och eventuella väsentliga funktioner som kryptering. Sedan överväger vi prissättning, och om pengarna-tillbaka-garantier erbjuds, och om det fungerar på andra operativsystem som Mac VPN eller Linux VPN samt på Windows.

Under den fysiska testningen testar vi hastigheter över ett antal servrar, kontrollerar DNS-läckor, testar kill switch-funktionalitet plus alla andra ytterligare funktioner och mäter anslutningstid och om apparna kraschar.

Slutligen går vi igenom hur lätta apparna är att använda och testar tjänsterna på stationära och mobila enheter.

Är det olagligt att ha en VPN?

Kort svar – nej.

Att använda ett VPN är inte olagligt, och det är helt legitimt att vilja skydda din data och din aktivitet. Att ha VPN på din dator och använda det regelbundet i jakten på vattentät webbsäkerhet och platsspoofing är inte på något sätt olagligt.

Men att använda ett VPN för att dölja olaglig aktivitet gör dig inte över lagen, så nedladdning av upphovsrättsskyddat material är fortfarande olagligt även med en VPN.

Vad finns det för VPN att göra och inte göra?

Den bästa VPN kan få det att se ut som att du befinner dig någonstans där du inte är. Det är en utträngd praxis att undvika onlinecensur, som man gör i vissa länder, eller att utnyttja amerikanska streamingtjänster när man är i Europa eller Asien. Vi har använt VPN för att läsa New Yorks morgontidning i Peking och titta på amerikansk TV i London.

Men det finns några varningar. En VPN ger dig mer integritet, men inte mer säkerhet. Om du hamnar på en webbplats som innehåller skadlig programvara kan VPN inte hindra dig från att bli infekterad.

Om du bara vill undvika geografiska begränsningar för strömmande innehåll som Netflix, BBC iPlayer eller Hulu behöver du nödvändigtvis en VPN för att göra det.

Vad gör en bra VPN?

De mest grundläggande egenskaperna du bör leta efter är snabbhet, integritet och användarvänlighet. Dessa kan tyckas vara grundläggande attribut, men i verkligheten har få leverantörer hittat ett lyckligt medium.

Anslutningshastigheten är beroende av att ha ett brett utbud av välskötta servrar. Detta gör att VPN kan ge utmärkt hastighet och bandbredd till alla som använder dess servrar.

Att ha utmärkt säkerhet är ett ganska grundläggande krav, men svårt att få rätt. Om du är orolig för det, se till att din VPN har en lufttät sekretesspolicy, och en policy för att inte logga är ännu bättre. Vissa tjänster som ExpressVPN och NordVPN har också granskats oberoende för att bevisa sina påståenden.

Är gratis VPN-tjänster bra?

Vad kan vara bättre än löftet om VPN-tjänster av högsta kvalitet till ett lågt pris? Gratis VPN, naturligtvis. Tyvärr är internets gyllene regel denna: om en produkt eller tjänst påstår sig vara gratis så är du produkten. När allt kommer omkring har så kallade ”gratis” VPN fortfarande räkningar att betala, och de kommer att extrahera värde från varje användartransaktion även om de inte tar ut en månadsavgift. Detta kommer vanligtvis i form av att du samlar in din personliga information och sedan säljer den till högstbjudande. Vår rekommendation är enkel … Undvik gratis VPN!

Vilka VPN-protokoll finns det?

Det finns flera olika VPN-protokoll, som inte alla används av alla VPN-tjänster vi granskat. De flesta operativsystem har inbyggt stöd för minst ett av dessa protokoll, vilket innebär att du kan använda det protokollet – och en villig VPN-tjänst – utan klientprogramvara. De fullfjädrade VPN-tjänsterna har online-instruktioner för hur man gör detta, samt hur man ställer in routrar för att ansluta direkt till tjänsterna.

OpenVPN: OpenVPN är mycket säkert, öppen källkod och används ofta. De flesta VPN-tjänster stöder det, men förutom Chrome OS och Linux är det få operativsystem som gör det. Detta protokoll kan användas i antingen TCP (webb) eller UDP (streaming) läge; den senare är slarvigare men snabbare. Du behöver antingen VPN-tjänstens klientprogramvara eller ett av de många gratisalternativen. Hur som helst måste du fortfarande betala för VPN-tjänsten.

L2TP/IPsec (Layer 2 Tunneling Protocol with Internet Protocol Security): L2TP är inte säkert i sig, så det är i allmänhet ihopparat med IPsec-standarden för säkra nätverk. Kombinationen av de två ansågs en gång vara mycket säker när den implementerades korrekt, men vissa VPN-tjänster föreslår att du använder OpenVPN istället. L2TP/IPsec har inbyggt stöd i Windows, OS X/macOS, Android, Chrome OS och iOS. De flesta VPN-tjänster stöder det.

IKEv2 (Internet Key Exchange version 2, vanligtvis med IPsec): Detta är en ny standard som är mycket säker när den är korrekt implementerad. Den har inbyggt stöd i Windows, iOS och senaste versioner av OS X/macOS.

SSTP (Secure Socket Tunneling Protocol): SSTP är ett Microsoft-protokoll med inbyggt stöd på Windows Vista och senare versioner. Det anses vara ganska säkert, men det är bara Microsoft som vet säkert.

PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol): Denna standard är i stort sett föråldrad, med många kända säkerhetsbrister, men den är snabb. Den har inbyggt stöd inbyggt i Windows, Android och äldre versioner av Mac OS X och iOS; Apple slutade stödja macOS Sierra och iOS 10. Använd PPTP endast för strömmande innehåll, eftersom det inte skyddar dina data.

WireGuard: Det senaste av dessa protokoll, WireGuard kombinerar enligt uppgift utmärkt säkerhet med höga hastigheter. Den har utvecklats från grunden och använder mycket mindre kod än sina föregångare, vilket innebär en bättre och enklare användarupplevelse. Det stöds dock ännu inte av många VPN-tjänster, även om allt fler och fler börjar implementera det i takt med att det får draghjälp. Vissa, som Mozilla VPN, använder enbart WireGuard.

Vilket är det säkraste VPN för integritet?

Om du är journalist, advokat eller professionell inom något annat integritetskänsligt område, glöm hastighet och pris när du väljer en VPN. Fokusera istället helt på säkerheten. Ditt VPN kan vara något långsammare, men för både VPN och presidentbilkortege är hastighet alltid en avvägning för integritet. Undvik gratis VPN, webbläsarbaserade VPN och alla VPN med huvudkontor i USA eller andra Five Eyes-länder. Håll ett öga på kryptering: Din VPN bör erbjuda ett protokoll som heter OpenVPN TCP (för sina mobilappar är IKEv2 bra).

Vilken är den bästa VPN för spel?

De flesta VPN är valda utifrån att ha en bra balans mellan hastighet, säkerhet och kostnad. Men om du vill att en VPN specifikt ska ansluta till spelservrar i ett annat land, är hastigheten allt. Gratis VPN kommer inte att vara tillräckligt snabba, men lyckligtvis kommer avancerad säkerhet inte att vara en kostnadsdrivare, vilket ger dig fler alternativ till blygsamma priser. Eftersom alla VPN minskar hastigheten – de flesta med hälften eller mer – betyder det att man väljer en från den uppsättning som presterade bäst i våra hastighetstester. I tester lyckades Surfshark vinna vårt hastighetslopp samtidigt som det fortfarande var en av de billigaste VPN:erna vi har sett. Om du är fokuserad på VPN för spelkonsoler, ta en titt på våra bästa VPN för Xbox och vår primer om hur du installerar dem.

Hur använder jag ett VPN för Netflix?

Om du bor i ett land som censurerar dess media eller reser till ett land, är geobegränsat innehåll jobbigt. Du kan använda ett VPN för att kringgå censur eller komma åt ditt hemlands normala medieinnehåll för onlinestreamingtjänster som Netflix och Hulu. Välj ett VPN som låter dig manuellt välja vilket land du vill ansluta genom och som har något som kallas obfuscation. Om du funderar på att testa andra VPN, välj en med ett stort antal IP-adresser, helst 10 000 eller fler. När du har installerat ditt VPN, anslut till landet vars innehåll du vill se, starta om din webbläsare och gå till streamingsidan. Om ditt VPN fungerar bör webbplatsen behandla dig som invånare i ditt valda land och ge dig innehåll som tilldelats den publiken.

Vilka är begränsningarna för ett VPN?

VPN-tjänster, även om de är oerhört användbara, skyddar inte mot alla hot. Att använda ett VPN kan inte hjälpa om du oklokt laddar ner ransomware eller om du blir lurad att ge upp din data till en nätfiskeattack. Vi rekommenderar starkt att läsare använder lokal antivirusprogramvara, aktiverar tvåfaktorsautentisering där det är tillgängligt och använder en lösenordshanterare för att skapa och lagra unika, komplexa lösenord för varje webbplats och tjänst du använder.

Kan du lita på din VPN-tjänst?

Om du använder en tjänst för att dirigera all din internettrafik genom dess servrar, måste du kunna lita på den tjänsten. Det är lättare att lita på företag som har funnits längre, helt enkelt för att deras rykte sannolikt är känt. Problemet är att VPN-branschen är väldigt ung, och vissa VPN-företag har spelat smutsigt. I den här miljön är det väldigt svårt att ta reda på vem man kan lita på.

Som en del av vår forskning ser vi också till att ta reda på var företaget har sitt säte och inom vilket rättsligt ramverk det verkar. Vissa länder har inga lagar om datalagring, vilket gör det lättare att hålla ett löfte om ”Vi för inga loggar.” Det är också användbart att veta under vilka omständigheter ett VPN-företag kommer att lämna över information till brottsbekämpande myndigheter och vilken information det skulle behöva tillhandahålla om det skulle hända.

De bästa VPN-tjänsterna har en integritetspolicy som tydligt anger vad tjänsten gör, vilken information den samlar in och vad den gör för att skydda informationen. Vissa företag förklarar att de samlar in viss information, men informerar dig inte om hur de tänker använda den informationen. Andra är mer transparenta.

Kan en VPN spåra dig online?

Hela poängen med att ladda ner ett VPN i första hand är att säkerställa din anonymitet online, men vissa VPN sparar mer av din data än andra. Även om vi inte har granskat många VPN som sparar användardata, kommer många VPN att spara annan information om sina användare, vilket kan inkludera:

  • Tiden och varaktigheten när användaren anslutit till VPN
  • Användarens IP-adress
  • Mängden data som användaren använde när han var ansluten till VPN
  • Användarens personliga information som namn, adress, betalningsinformation, e-post, etc.

För den stora majoriteten av VPN kommer de inte att spåra sina användare online när det gäller de webbplatser de besöker, eller någon av deras webbtrafik eller aktivitet. Vi rekommenderar dock att du läser VPN:s sekretesspolicy innan du registrerar dig för att se till att de inte loggar webbaktivitet. Ett annat alternativ? Läs vårt VPN-innehåll, som går i detalj på var och en av VPN:s sekretesspolicyer. Vi har läst dem så du behöver inte!