10 Bästa Lead Generation Plugins för WordPress 2023

Ryggraden i alla företag är försäljning, utan vilken ett företag inte kommer att existera. Möjligheten att omvandla vanliga besökare till lojala kunder gör det möjligt för företag att generera försäljning och blomstra.

Försäljningen skapar också en relation mellan kunder och företag. Det är här vikten av leadsgenerering kommer in.

En väldesignad företagswebbplats kan vara ett kraftfullt verktyg för att generera leads och attrahera nya kunder. Framgångsrika leadsgenererande tekniker kan underlätta en flytande kommunikation mellan kunder och företag. Tack vare WordPress finns det många plugins tillgängliga som kan generera leads för att implementera en framgångsrik försäljningsstrategi.

I den här artikeln kommer vi att diskutera vad leadsgenerering är och varför ditt företag behöver det. Vi kommer också att undersöka några mångsidiga och effektiva plugin-program för leadgenerering för att hjälpa dig skapa effektiva e-postlistor, skapa opt-in-formulär och mer.

Vad är leadgenerering?

Leadgenerering är processen att skaffa och förvandla potentiella kunder till leads, som sedan fostras till betalande kunder. Detta innebär att definiera målmarknaderna, sprida varumärkeskännedom och producera informativt innehåll.

Följaktligen kommer det att inspirera kunder att dela sin kontaktinformation och kommunicera med verksamheten.

För att upptäcka och kvalificera leads är det nödvändigt att motivera potentiella kunder att utföra vissa aktiviteter. Följande är några typiska åtgärder som besökare kan uppmuntras att göra som en del av genereringen av potentiella kunder:

 • Fylla i ett kontaktformulär: detta innebär att kunder anger sitt namn, e-postadress och annan kontaktinformation via ett kontaktformulär.
 • Ladda ner användbara resurser: Besökare kan motiveras att få en whitepaper, e-bok eller annat värdefullt innehåll i utbyte mot deras kontaktinformation.
 • Registrering för webbseminarium eller event: Tillåter kunder att gå med i ett webinar eller event vilket är en utmärkt metod för att interagera och utveckla kontakter med dem.
 • Att fylla i en undersökning: Att genomföra undersökningar genom kunder är ett utmärkt sätt för företag att lära sig mer om deras krav och intressen.
 • Prenumerera på ett nyhetsbrev: Detta gör det lättare för företag att kommunicera med och regelbundet leverera viktig information till potentiella kunder.
 • Begär en demo: Detta är ett annat fantastiskt sätt att väcka nyfikenhet hos potentiella konsumenter. Det ökar sannolikheten att de blir betalande kunder.
 • Att göra inköp: Att omvandla potentiella konsumenter till betalande är det yttersta syftet med generering av potentiella kunder.

Det slutliga målet med generering av potentiella kunder är att hjälpa kunder genom deras köpresa tills köpprocessen är slutförd. När vi går framåt, låt oss lära oss varför varje företag måste upprätta en robust strategi för att generera potentiella kunder.

Varför ditt företag behöver en process för att generera potentiella kunder?

Att öka onlinenärvaro är lika viktigt i dagens konkurrensutsatta affärsmiljö som att utveckla kundrelationer. Det är därför som generering av leads är viktigt för små onlineföretag till stora företag. Det gör det möjligt för företag att förstå målmarknaden bättre och utveckla skräddarsydda marknadsföringsplaner.

Majoriteten av onlineföretag kämpar för att generera högkvalitativa leads och kan inte producera vinst. Att rikta in sig på rätt målgrupp och sätta rätt framför dem som de är intresserade av är nyckelkomponenter i leadgenereringsprocessen. Med det växer chansen att utöka en hängiven kundbas och få framgång exponentiellt.

För att bättre förstå nödvändigheten av att generera leads, låt oss lära oss om dess fördelar.

Bättre försäljningsmöjligheter

Leadgenerering ger företag ett konsekvent flöde av potentiella kunder. Därför är det en viktig komponent i moderna företag. Att rikta in sig på rätt målgrupp och lägga fram sina föredragna erbjudanden är nyckelkomponenterna i leadgenereringsprocessen. Det är så en större publik via leadgenerering hjälper till att öka försäljningsmöjligheterna.

Förbättrad kundinsikt

Leadgenerering ger företag användbar information om deras potentiella kunder. Med all den informationen förstår företag sin målgrupp grundligt. Därmed blir det lättare att utveckla eventuella framtida marknadsföringsplaner och erbjudanden enligt deras krav. Kunderna blir nöjda och lojala mot nätbutiker som har ett djupare grepp om deras förväntningar.

Marknadsstrategi för att spara pengar

Jämfört med konventionell marknadsföringstaktik är leadgenerering en mer kostnadseffektiv marknadsföringsstrategi eftersom den sänker kostnaden per förvärv och ger en större avkastning på investeringen.

Företag kan minska kostnaderna för ineffektiva marknadsföringstekniker och öka effektiviteten i sina marknadsföringsinitiativ genom att hitta kvalificerade leads. Dessutom tillåter det nätbutiksägare att koncentrera sina marknadsföringsinsatser på personer som är mest benägna att konvertera, vilket sparar tid och pengar.

Varumärkeskännedom och exponering

Generering av potentiella kunder gör det möjligt för organisationer att öka sin varumärkesexponering och förtrogenhet inom sin målmarknad. Det gör det också möjligt för organisationer att få kontakt med potentiella kunder, vilket kan leda till större varumärkeslojalitet och opinionsbildning.

Att delta i leadsgenereringsinitiativ gör det möjligt för företag att etablera sig som tankeledare i sin bransch. Som ett resultat ökar den övergripande synligheten eller marknadsmedvetenheten för ett företag snabbt.

Stark anhängarebaserad skapelse

Leadgenereringsaktiviteter är inriktade på att tillhandahålla högkvalitativt innehåll och få kontakt med potentiella kunder på sociala medier. Syftet är att främja företaget som en tankeledare på marknaden. Detta utökar inte bara kundbasen utan odlar också en gemenskap av följare som blir varumärkesentusiaster och kunder.

Kundfeedback för bevis

Recensioner från tidigare kunder kan användas för att uppmuntra nya potentiella kunder och övertala dem att göra ett köp. En metod för att generera potentiella kunder är att samla in och använda kundrekommendationer i reklaminnehåll som webbplatstext, inlägg i sociala medier och infografik.

Eliminera onödiga tillvägagångssätt

Lead generation producerar leads av hög kvalitet som redan är intresserade av att ta till sig företagets erbjudanden. Det ersätter kraven på onödiga tillvägagångssätt som kalla telefonsamtal och e-post. Som ett resultat har marknadsförare mer tid att koncentrera sig på att säkra försäljningen med kunder som är villiga att göra ett köp.

Lead Management Automation

Lösningar som CRM, verktyg för e-postmarknadsföring och kunddataplattformar kan förenkla och automatisera leadshanteringsprocessen. Dessa lösningar ger smidig dataintegration och ger en tydlig bild av framtidsutsikter och deras aktivitet. Så småningom förbättras marknadsförings- och försäljningsinsatserna.

Konkurrensfördel

Generering av potentiella kunder gör att onlineföretag kan skilja sig från konkurrenter. Det ger tillgång till banbrytande marknadsföringsteknologier och metoder. Det gör det möjligt för företag att ligga före konkurrenterna när det gäller lead-generation taktik.

Det är dags att köra lead-genereringen till nästa nivå med några av de bästa WordPress-plugins. Målet med den här sammanställningen är att ge dig den mest effektiva uppsättningen plugins som hjälper ditt företag att expandera snabbare.

Vi har handplockat de bästa verktygen för att generera potentiella kunder i varje kategori så att du inte känner dig överväldigad när du väljer ett.

Flytande former

vi introducerar Fluent Forms, det oöverträffade plugin-programmet för att skapa kontaktformulär för leadgenerering. Denna plugin erbjuder ett användarvänligt dra-och-släpp-gränssnitt som påskyndar formulärframställningsprocessen. Det ger dig tillgång till ett omfattande utbud av premiumfunktioner och unik och extra funktionalitet.

Säg adjö till tidskrävande kodning och välkomna enkel formintegrering på din webbplats. Skapa effektiva kontaktformulär, prenumerationsformulär eller någon form av WP-formulär direkt.

Nyckelfunktioner:

 • Kontaktformulärbyggare med dra & släpp-alternativ.
 • Layouter finns tillgängliga för kontaktformulär med flera kolumner.
 • Formulärfält med avancerad villkorlig logik.
 • Webbformulär med fullständig mobil respons.
 • Google Recaptcha är tillgängligt för formulärskydd.
 • Mallar som är återanvändbara för olika former.
 • Ajax datavalidering och inlämning.
 • Mailchimp och Slack integration med mera.

Icegram Engage

Icegram engage är den ultimata marknadsförings- och popup-lösningen för WordPress. Om du vill generera fler potentiella kunder från din e-postlista och engagera din publik är detta plugin för dig.

Denna plugin gör det möjligt för bloggare och onlineföretagare att fånga potentiella kunder och öka konverteringen. Utan att skriva en enda kodrad kan du skapa fantastiska popup-fönster, slide-in, opt-ins, välkomstfält och mer.

Rikta in och anpassa meddelanden baserat på avancerade regler för beteendeautomatisering. Starta en obegränsad kampanj för en obegränsad publik. Skapa och börja använda en kampanj inom några få klick.

Nyckelfunktioner:

 • Helt gratis att använda verktyg
 • Förbyggda mallar och widgets för att fånga potentiella kunder
 • Fungerar felfritt med alla WordPress-teman
 • Robusta säkerhetsåtgärder och kodningsstruktur
 • Triggers och övergångar som betonar användarupplevelsen
 • Avancerat och verkligt mänskligt stöd, även för gratisanvändare
 • Erbjuder 50+ popup-fönster, mallar, åtgärdsfält, teman och mer

HubSpot

Med HubSpot får du tillgång till en komplett plattform med allt du behöver för att lyckas inom försäljning, marknadsföring och kundsupport.

Även om var och en av dess produkter är ganska kraftfulla i sig, avslöjas deras fulla potential när de används i samklang med varandra. Använd det kostnadsfria WordPress-pluginet HubSpot för att kolla upp detta själv.

Med hjälp av HubSpot, skapa en solid relation med din målmarknad och utveckla ditt företag. Plugin-programmet kommer med allt-i-ett-funktioner som gör att du kan automatisera hela leadhanteringsprocessen.

Nyckelfunktioner:

 • Kontakthantering (CRM) och leadshantering på ett ställe
 • Skapa och skicka e-postmeddelanden via e-postmarknadsföringskampanjer
 • Omedelbar kommunikation via livechatt och chatbots
 • Samla in leads och data via anpassningsbara formulär
 • Få djupgående analyser av dina leadsgenererande kampanjer
 • Integration för sociala medier, designplattformar och mer
 • Schemaläggning av mjukvaruintegration för evenemang och möten

MailOptin

MailOptin är en fantastisk formulärbyggare och popup-generator plugin för WordPress. Det hjälper till att öka antalet e-postprenumeranter, generera fler leads och öka försäljningen. Det erbjuder också olika typer av formulär, anpassade meddelanden och uppmaningar för olika visningsalternativ.

Den användarvänliga popup-byggaren gör det enkelt att snabbt skapa fantastiska popup-fönster och leadsgenererande kampanjer. Dessutom distribuerar den automatiskt blogginlägg till WordPress-användare och prenumererar som ett nyhetsbrev via e-post.

Nyckelfunktioner:

 • Skapa och anpassa lightbox-popups
 • E-postlista med sidofält och widgetformulär
 • Visa riktat budskap med en uppmaningsknapp
 • Avancerat skräppostskydd vid formulärinlämningar
 • Visa alternativ och e-postregistreringsformulär
 • Nyhetsbrev via e-post (avisering om nytt inlägg, e-postsammandrag, sändningar, schemaläggning)

HollerBox

Med HollerBox Popups för WordPress kan du drastiskt förbättra leadgenereringen och försäljningen på din webbplats. Det här verktyget kan vara ett utmärkt alternativ jämfört med andra plugins för leadgenerering.

Hollerbox är en helt självvärd plattform för att dra fördel av obegränsade popup-fönster, potentiella kunder och visningar. Det är perfekt för företag som söker efter effektiva popup-fönster, inklusive byråer, onlineåterförsäljare och små startups.

Nyckelfunktioner:

 • Skapa och anpassa optimerad popup-byggare för generering av potentiella kunder
 • Generera obegränsade popup-fönster, potentiella kunder eller visningar.
 • Rikta in dig på specifika sidor, inlägg och användarsegment.
 • Anpassningsbara inlägg, layout, styling och animationsalternativ
 • Integreras med populära CRM- och e-postmarknadsföringsplattformar
 • Användarvänligt gränssnitt som inte kräver någon kodning
 • Spåra dina popup-fönster och omvandlingsfrekvenser via analyser

Getsitecontrol

Getsitecontrol är ett flexibelt WordPress-plugin som erbjuder många popup-alternativ för att förbättra webbplatsens konverteringsfrekvens. Du kan skapa idealiska popup-fönster för att generera potentiella kunder via e-postprenumerationer, undersökningsformulär, köpformulär och reklam-popups.

Fler alternativ, såsom slide-in, flytande meddelandefält och popup-fönster för exit-avsikter, gör att du kan förmedla din uppmaning till rätt publik vid rätt tidpunkt. Denna responsiva plugin fungerar perfekt på olika mobila enheter.

Nyckelfunktioner:

 • Mallgalleri låter dig skapa popup-fönster på några minuter.
 • Felfritt popup-utseende på mobilen.
 • Designa popup-fönster exakt med de inbyggda CSS-redigerarna.
 • Ingen teknisk kompetens krävs för att skapa popup-fönster
 • Målgruppssegmentering baserat på plats, UTM och andra faktorer.
 • Visa popup-fönster beroende på kundaktivitet och beteende.
 • Skapa flersidiga popup-fönster och A/B-testa dem också
 • Integrera med verktyg för e-postmarknadsföring, Google Analytics och mer.

Modig byggare

Brave Builder är den ultimata lösningen för att maximera konverteringar på din WordPress-webbplats. Du kan enkelt skapa distinkta popup-fönster, bengenererande formulär, klibbiga fält och sidofält. Således blir det lättare att locka besökare och producera försäljning med dra-och-släpp-redigeraren.

Den kostnadsfria utgåvan av Brave Builder erbjuder 9 grundläggande komponenter för att möta dina individuella krav för konvertering. Den innehåller text, bilder, knappar och former av olika typer. Oavsett om du vill öka registreringarna för nyhetsbrev, samla in leads med kontaktformulär eller göra tillkännagivanden med modaler och lightboxar, har Brave Builder dig täckt.

Nyckelfunktioner:

 • Sömlös popupbyggande och anpassningsupplevelse med en dra-och-släpp-redigerare.
 • WooCommerce-integration för att öka försäljningen via merförsäljning, korsförsäljning och relaterade produktpopups.
 • Skapa flexibelt opt-in-formulär, feedbackformulär och kontaktformulär.
 • Rikta in dig på kunder vid rätt tidpunkt med rätt popup och sätt upp anpassade mål med den.
 • Skapa popup-fönster med en rad fördesignade mallar.
 • 20+ nyhetsbrevsplattformar eller tjänsteintegrering
 • Med analys kan du skilja de produktiva popup-fönsterna åt

Flytande CRM

Fluent CRM är ett robust WordPress-plugin för kundrelationshantering och e-postmarknadsföring. Den erbjuder en omfattande uppsättning funktioner för att hantera och spåra kundinteraktioner, försäljning och supportförfrågningar. Den centraliserade instrumentpanelen för detta verktyg låter dig hantera hela leadgenereringsprocessen vilket sparar dyrbar tid.

Du kan snabbt segmentera dina kunder, genomföra automatiserade e-postkampanjer och skapa anpassade rapporter. Därmed blir det enkelt att mäta din kundnöjdhet och vinst. Plugin-programmet integreras också med olika framstående marknadsförings- och betalningssystem, vilket gör det till ett komplett paket för företag av alla storlekar.

Nyckelfunktioner:

 • Skicka, schemalägg, spåra och automatisera e-postkampanjer.
 • Lagra, hantera och organisera alla potentiella kunder och kunder på ett ställe.
 • Fånga leads genom olika formulär som kontaktformulär, webbformulär, landningssidor etc.
 • Vårda leads via uppföljande e-postmeddelanden, schemalägga möten och spåra leads beteende.
 • Försäljningspipelinehanteringslösning för att övervaka och kontrollera rörelsen av leads och transaktioner.
 • E-nyhetsbrevslösning för att skicka e-postmeddelanden, samla in leads och spåra öppna priser
 • Integrerade opt-in-formulär för att skapa, anpassa, trigga och automatisera inlägg
 • Integration med WooCommerce, EDD, lifterLMS, LearnDash och mer

Liv

Att utveckla din e-postlista och konvertera dina webbplatsbesökare har aldrig varit enklare än med Hustle. Detta ultimata marknadsföringsplugin tillhandahåller en enkel installationsprocedur för opt-in-formulär för att visa riktade meddelanden. Dessutom kommer du att få marknadsföringspopups och professionellt designade teman.

Du kommer att få fullt anpassningsbara responsiva popup-fönster, slide-ins och inbäddningar som interagerar med besökarna vid rätt tidpunkt. De förgjorda mallarna hjälper dig att börja bygga modulerna direkt. Dessutom ger verktyget detaljerade insikter som kunddemografi, enhetsdetaljer och fler aktiviteter.

Nyckelfunktioner:

 • Få fördesignade mallar för olika typer av erbjudanden.
 • Helt anpassningsbara och lyhörda moduler.
 • Ytterligare anpassningsalternativ (bilder, typografi, färg och mer).
 • Ställ in villkor enligt kundens beteende med riktade visningsinställningar.
 • Visa popup-fönster för olika beteenden som tid på sidan, rullning och avsikt att avsluta.
 • Skicka manuella eller automatiserade e-postmeddelanden till intresserade kunder och prenumeranter.
 • Få fler följare via sociala delningsalternativ som knappar, widgets och mer.
 • Integreras med populära formulärbyggare och e-posttjänster.
 • Spåra alla data, omvandlingsstatistik och diagram med korrekt representation.

Optin Forms

Optin Forms är ett enkelt verktyg för att designa fantastiska eleganta opt-in-formulär för din WordPress-webbplats utan någon teknisk kunskap. Du kan snabbt välja din favorit e-posttjänst från stil och anpassa dess utseende för att matcha din varumärkesstil. Dessutom kan du lägga till de olika formerna genom ett enda musklick eller använda kortkoder för att placera den exakt där du vill ha den.

Nyckelfunktioner:

 • Fungerar med olika e-postlösningar (AWeber, iContact, MailChimp med flera).
 • Levereras med 5 exceptionella formdesigner som är anpassningsbara.
 • Du kan översätta texterna till ditt föredragna språk.
 • Mobila responsiva formulär som passar även på den minsta enheten.
 • Anslut dina formulär i widgeten via kortkod i valfri position.
 • Markera ditt varumärke genom formulären.
 • Formulärets placering kan anpassas för bättre synlighet.

Författare Obs

För att generera leads av hög kvalitet måste en butiksägare fokusera på flera uppgifter. Det involverar aktiviteter som formulärvisning, prenumeration på nyhetsbrev, kundbeteende och konverteringsspårning och mycket mer. Så att använda ett enda plugin kanske inte är tillfredsställande eller effektivt i vissa fall. Därför måste du vara försiktig när du väljer ett plugin för din WordPress-webbplats.

Först och främst, tänk på målen för ditt företag och din webbplats. Bestäm sedan vilken typ av leadsgenereringsprocess som ska vara mest lämplig och effektiv för dig. Med det i åtanke, om du fokuserar på opt-in-formulär för generering av potentiella kunder, kan Icegram Engage, HollerBox eller Gesitecontrol vara bra alternativ.

Av alla ovan nämnda plugins kan HubSpot betraktas som allroundern eftersom den innehåller alla funktioner som ett paket som ett leadgenereringsplugin bör inkludera. Men det rekommenderas starkt att prova dessa plugins en gång och använda det som passar bäst med ditt företag.

Slutgiltiga tankar

Om du vill göra din leadgenereringsprocess smidig och enklare, är det bästa alternativet att använda rätt plugin på din WordPress-webbplats. Det är därför vi har anlitat några av de bästa plugins för att minimera din ansträngning för att generera potentiella kunder. Om du väljer rätt plugin från vår samling kommer du att se en dramatisk förbättring av ditt företags försäljningsresultat.