8 bästa Google Sheets-tillägg till masterdataanalys [2023]

Utbudet av användningsfall för Google-ark blir allt större.

Idag finns det tusentals verktyg för Google-ark, särskilt med tanke på de lättillgängliga funktionerna och formlerna. Och oavsett om du skapar rapporter eller analyserar data, förbered dig på att få dig att spränga med Goggle Sheet-tillägg.

Tillägg hjälper dig att automatisera viktiga delar av dina dataanalysprocedurer och omdefiniera ytterligare hur du kan hantera och sammanställa rapporter från informationen. Det finns dock massor av tillägg för dig att välja ut för din dataanalys. Det är viktigt att vara utrustad med det bästa.

Om du av någon anledning är intresserad av dataanalys måste du använda tillägg som omfattar alla dina behov på en central punkt. Det här inlägget kommer att upplysa dig om Google-tillägg, hur du ställer in dem och titta på några val som hjälper dig att bemästra dataanalys. Du kommer äntligen att fräscha upp hur du väljer rätt tillägg.

Vad är Google Sheet-tillägg?

Ett programtillägg är ett programvaruskript eller program från tredje part som läggs till ett annat program som ökar dess funktioner och möjligheter. Till exempel låter Adobe Flash dig titta på eller spela spel i din webbläsare. Användare kan skapa tillägg utan anknytning till den ursprungliga produktutvecklaren.

Google Sheets-tillägg är skript som körs i kalkylarkets program för att öka dess funktionalitet, vilket ger dig en bättre användarupplevelse. Om du vill förbättra din produktivitet kan tillägg vara till hjälp genom en anpassningsbar kalkylbladsupplevelse.

Tillägg ska inte förväxlas med tillägg. Google Chrome-tillägg är små program som modifierar och förbättrar din webbläsares funktionalitet. I det här fallet utökar de Chromes möjligheter genom att lägga till en knapp i adressfältet, som är tillgänglig för dig oavsett vilken webbplats du besöker.

När du har fastnat med en uppgift på Google Sheets kan det finnas ett tillägg som hjälper dig med just din uppgift. Och om du vill prova några tillägg är det ett bra ställe att börja med att veta vad de kan göra för dig.

Det är också värt att notera att vissa tillägg kan vara gratis medan andra betalas, beroende på din tjänsteleverantör. Vissa leverantörer kommer att erbjuda gratis och betalda versioner där du får tillgång till fler funktioner vid ett abonnemang.

Varför behöver du tillägg?

Google Sheets är en molnbaserad lösning med samarbete och kraftfulla verktyg som bearbetar, visualiserar och kommunicerar med data. Du kan utöka ark med tillägg för att bygga ett förbättrat anpassningsbart arbetsflöde, ansluta till tredjepartssystem och integrera arkdata med andra Googles arbetsplatsapplikationer som Google-bilder för visualisering.

Tillägg hjälper dig med flera uppgifter, inklusive att manipulera data med Googles inbyggda script Spreadsheet-tjänster, skapa anpassade staplar med HTML och CSS, inklusive anpassade funktioner, och utveckla specifika funktionstriggers för specifika händelser.

Vad är dataanalytikerverktyg?

Data Analyst-verktyg är en term som beskriver programvara och applikationer som dataanalytiker använder för att utveckla och utföra analytiska operationer på data för att hjälpa institutioner att fatta välgrundade affärsbeslut för att skala vinster samtidigt som kostnaderna minimeras.

Genom att använda rätt programvara kan du fatta de allra bästa besluten. I det här inlägget är alla programvaruverktyg som omfattas tillägg specifikt för dataanalytiker och kan installeras direkt från Google Workspace Marketplace.

Hur installerar man ett tillägg?

Google Sheet-tillägg är enkla att använda. Allt du behöver göra är att installera dem. Hela processen finns i ett kalkylblad från Google. Här är stegen du behöver följa på din persondator (PC):

Steg 1: Skapa ett nytt kalkylblad eller öppna ett befintligt.

Steg 2: Navigera i verktygsfältet och klicka på ”Tillägg” och gå sedan över till ”Tillägg”.

Steg 3: Klicka på ”Tillägg” och håll muspekaren till ”Hämta tillägg”, som omdirigerar dig till Google Workspace Marketplace.

Steg 4: Bläddra igenom urvalen på marknadsplatsen. Om du vill ha ett specifikt verktyg kan du använda sökknappen för att hitta det.

Steg 5: Klicka på tillägget du vill installera och klicka sedan på den blå installationsknappen för att lägga till dina tillägg.

Nu när ditt tillägg är installerat är det bara tillgängligt via din webbläsare. Därför är den inte tillgänglig på din mobil. Du kan växla mellan webbläsare medan du använder tillägg. Till exempel, om du installerade tillägget på Chrome, kan du fortfarande använda det medan du arbetar på samma ark i en annan webbläsare som Firefox.

Men innan du arbetar med många tillägg finns det undantag. Vissa tillägg är webbläsarspecifika; till exempel kommer de som byggts explicit för Chrome bara att fungera när de läggs till i den inbyggda webbläsaren.

Du har redan ägnat lite tid åt att vara teoretisk; det är dags att bli taktisk och se hur olika tillägg kan ladda din dataanalys. Här är de bästa tilläggen som hjälper dig med din dataanalys.

Supermetrics

Supermetrics är tänkt att förenkla och förbättra produktiviteten samtidigt som du pekar ut kopplingen i din dataanalys. Du kan automatiskt hämta och blanda data från över 100 marknadsförings- och försäljningsverktyg direkt i ett kalkylblad, vilket hjälper dig att fatta välgrundade beslut med tillägget som finns på marknaden.

Med Supermetrics behöver du bara identifiera dina datakällor, anpassa mätvärden och ställa in tidsinställda uppdateringar utan att lämna Google Kalkylark. Här är fler funktioner kopplade till Supermetrics:

 • Dataintegration från dina favoritmarknadsföringsplattformar som Google Ads, Microsoft Advertising, etc.
 • Arbeta med rena och osamplade data.
 • Skapa anpassade rapporter och instrumentpaneler med e-postaviseringar.
 • Få tillgång till gratis rapporter från en uppsjö av mallar.
 • Ta bort det manuella arbetet som att kopiera och klistra in, och fokusera på analys.

Supermetrics stöder ett brett utbud av datakällor för din användning. Du kan använda den kostnadsfria 14 dagars provperioden innan du väljer en betalversion.

Abelbits: Advanced Find and Replace

Om du vill utnyttja avancerade sökningar är Abelbits din lösning nummer ett. Detta tillägg kan nås från marknadsplatsen och låter dig hitta och ersätta text i en formel, kolla in dolda länkar i texten, söka i anteckningar och hitta specifika värden i din data.

Här är Abelbit-verktygets unika funktioner:

 • Instrumentpanel för att samtidigt övervaka värden, anteckningar, formler, fel och länkar.
 • Hitta och ersätt data i en kolumn eller var som helst i kalkylarket.
 • Visa anpassade datamatchningar i ett sidofält, där du kan navigera till valfri post genom att klicka.
 • Ersätt antingen alla eller valda dataplatser.
 • Exportera anpassade värden eller deras motsvarande rader.

Om du vill komma igång med det här verktyget är du berättigad till en 30 dagars full funktionalitetsfri provperiod, varefter du kan välja att få en betald prenumeration med en ovillkorlig pengarna-tillbaka-garanti. Du får även 24-timmars support som hjälper dig om du har fastnat eller har frågor.

Sheetgo

Sheetgo är bemyndigad av uppdraget att automatisera din datahantering på kalkylblad. Med Sheetgo-verktyg kan du bygga anpassade arbetsflöden som automatiserar hela dina affärsprocesser. Du kan koppla dina kalkylbladsdata för att använda briljanta integrationer som Google-dokument och e-post för att skapa sömlös automatisering. Sheetgo kan installeras via marknadsplatsen.

Här är några operationer du kan utföra med Sheetgo:

 • Länka, slå samman, synkronisera Google-ark och flytta data över flera filer för automatisering.
 • Arbeta samtidigt med flera filer som CSV, Excel och Google Sheets.
 • Förbättra din produktivitet genom att ansluta filer genom ett arbetsflöde.
 • Skapa automatiska rapporter.
 • Anslut dina kalkylblad med molnteknik som Dropbox eller SharePoint.
 • Skapa dokument från kalkylblad.

Sheetgo är gratis att använda, även om det har några betalda funktioner.

ThoughtSpot

ThoughtSpot för Google Sheets är ett datavisualiseringsverktyg som låter dig skapa diagram och visualiseringar från dina kalkylbladsdata. ThoughtSpot är målstyrt och hjälper dig att se alla möjliga visualiseringar från din data medan du utforskar den.

Här är flera uppgifter du kan göra med ThoughtSpot:

 • Gratis modeller – När du startar verktyget kategoriseras dina data automatiskt i olika typer baserat på datum, mått och attribut.
 • Borra var som helst i dina data med den inbyggda lätta SQL-motorn.
 • Enkel navigering genom dina kalkylblad.
 • Med Pin to Slack, Google slides och Google Sheets kan du enkelt spara diagram och dela dem med andra för bättre samarbete.

Det är gratis att använda och kan enkelt installeras från marknadsplatsen.

Koefficient

Koefficient är en kodfri lösning för att koppla dina kalkylblad till dina företagssystem och på så sätt påskynda arbetet. Du kan synkronisera Google-ark med affärsprogram som Google Analytics, MySQL, Looker, Redshift, alla applikationsprogramgränssnitt (API), databaser och lager genom koefficient.

Du kan bygga rapporter och flexibla instrumentpaneler. Här är unika koefficientattribut:

 • Dra livedata från dina system utan kodning.
 • Bygg aldrig om en liknande rapport.
 • Gör data handlingsbar – Håll lagkamrater uppdaterade med slack och e-postaviseringar.
 • Snabb anslutning genom system.
 • Automatisk uppdatering för data enligt vilket schema som helst.
 • Bevara formler samtidigt som du lägger till nya kolumner i ditt kalkylark.
 • Flera sömlösa dataanslutningsfall som CSV till datablad eller Amazon Redshift data till ark.

Koefficient kan installeras från Google Workspace Marketplace.

Fantastiskt bord

Awesome Table är ett superspännande tillägg som hjälper dig att exportera data från många källor till Google Sheets. Ända sedan starten har Awesome Table haft två produkter. Den första är kontakter som exporterar data från applikationer som HubSpot och Jira.

Den andra är appar där du kan göra dina kalkylbladsdata tillgängliga och tillgängliga på en webbplats som en interaktiv katalog. Du kan också använda Awesome Table för att skapa rapporter och instrumentpaneler från din dataanalys. Det här verktyget är gratis men har några betalfunktioner.

Om du är intresserad av kopplingar, här är vad Awesome Table kan göra:

 • Quickbooks – anslut all data till Google Sheets
 • Utvecklarverktyg – Du kan integrera verktyg som Jira, Vercel och eller vilket API som helst med dina konfigurerade frågor.
 • E-handel – Skapa anpassade instrumentpaneler och kör detaljerad analys av produkter och transaktioner.
 • Produkthantering – Anslut till tjänster som Notion och Airtable för att synkronisera uppdateringar och hålla ett öga på dokumentationen.
 • Krypto – Spåra och analysera priser, handelsvolymer och marknadsvärden för alla kryptovalutor. Du kan till och med bygga dina ljusstakar från dina data.

Om du vill bygga en app kan du göra det här:

 • Skapa kataloger, dokumentbibliotek, kataloger och projektportföljer.
 • Skapa kartor för dina kunder.
 • Bygg FAQ-baser.
 • Datasammanfattningar – skapa visualiseringar enkelt.
 • Anpassa din applikation med andra språk som JavaScript.

Awesome Table kan installeras från marknadsplatsen.

Abelbits: Ta bort dubbletter

Oavsett om du arbetar med stora eller små datamängder måste du ha en lösning för att hantera dubbletter. Remove Duplicates by Abelbits hjälper till att ta bort datadubbletter utan att behöva en kodredigerare, vilket gör att du kan fokusera på mer meningsfulla dataanalysprocedurer. Det kan installeras från marknadsplatsen.

Här är några uppgifter du kan ta itu med med Remove Duplicates by Abelbits:

 • Leta reda på dubbletter eller unika rader och celler.
 • Snabb dedupe – När du arbetar med vissa data kan du ha ett enstegsalternativ till den första funktionen. Du kan fortsätta att utföra samma operation på dubbletter.
 • Enkel jämförelse mellan ark.
 • Kombinera dubbletter av rader.

Det här verktyget erbjuder dig en 30-dagars gratis provperiod med full funktionalitet, varefter du kan välja en årsprenumeration eller till en rabatt.

Lös för Google Sheets

Det här tillägget har en rapportbyggare med fantastiska funktioner som du kan aktivera i Google Kalkylark. Solve for Google Sheets erbjuder flera funktioner som att generera kraftfulla rapporter från data, autokomplettera parseadresser med artificiell intelligens och utöka databaser.

Du kan använda funktionerna för att hitta svar på mer specifika frågor i din data, hantera och till och med dela den.

Den har följande huvudfunktioner:

 • Skapa rapporter och diagram.
 • Automatiska uppdateringar av rapporter
 • Autoslutför parseadresser.
 • Utöka din databas.

Detta tillägg kan installeras från marknadsplatsen och fungerar för små och stora företag. Du får dock en 14-dagars gratis provperiod efter en låg månatlig prenumerationsbudget.

Slutord

Du har tittat på de bästa tilläggen du kan använda för din dataanalys, medan andra har unika extrafunktioner som rapportgenerering. Det finns många spännande funktioner för dig att utforska om du dyker djupare genom att använda tillägg.

Olika tilläggsverktyg kommer med unika och varierande funktioner. Läs igenom all dokumentation för verktygen för att lära dig om alla de omfattande funktionerna innan du väljer vilken som är bäst för ditt användningsfall.

Kolla sedan in webbläsarsäkerhetstillägg för sekretess.