Varför AR Cloud är nästa nivå av Augmented Reality

AR-molnet skapar en digital tvilling av de verkliga sakerna runt användarna så att konsumenterna kan dela sina AR-upplevelser med andra.

Cloud computing gjorde digital teknik överkomlig. Idag dyker fler programvaruutvecklingsföretag upp lätt eftersom de kan skapa molninstanser online för att koda, testa, distribuera och upprepa programvaruutvecklingsprojekt.

Den omfattande utvecklingen och spridningen av molnteknik har öppnat nya dörrar för andra tekniker att blomstra och mogna. En sådan nästa generations teknik är augmented reality-moln eller AR-moln för delade upplevelser av verkliga saker och platser på efterfrågan.

Läs vidare för att lära dig grunderna i AR-molnet, dess funktion, arkitektur och mer. Utforska också lärresurser för att bemästra AR-molnet.

Vad är Augmented Reality?

Augmented Reality (AR) är nästa generations version av realtidsvärlden omkring dig som uppnås genom många allierade IT-tekniker. Till exempel kommer en standard AR-upplevelse att innehålla följande avancerade tekniker:

 • 3D-förstärkta bilder, texter eller animationer i den verkliga världen levereras och visas på huvudmonterade enheter (HMD), smartphones, surfplattor, smartklockor, bilvindrutor och så vidare.
 • Internet of Things (IoT)-enheter samlar in data från den verkliga världen och matar AR-innehållsprocessorerna.
 • Holistiska sökresultat på webben ingår i AR-upplevelser.
 • Edge-analys för att erbjuda snabba datainsikter till företagsanvändare av AR.

AR är en mogen teknik som används av många branscher som följande:

 • e-handel och företagsdetaljhandel
 • Kundservice
 • Bil- och andra tillverkningsföretag
 • Affärsdrift och ledning på avlägsna platser
 • Online och mobilspel
 • Underhållning online och offline

AR-teknik handlar om hur slutanvändare konsumerar innehåll, handlar online och upplever livsstilar med hjälp av digital teknik. När nästa iteration av AR är klar blir AR-molnet lättillgängligt. Användare kan dela upplevelser med hjälp av en beständig kopia av verkliga upplevelser som är tillgängliga i molnet.

Vad är AR Cloud?

Molnet för förstärkt verklighet (AR) är onlineutrymmet där AR-utvecklare kan lagra AR-upplevelser från vilken plats, produkt, ögonblick och mer som helst. Tanken är att skapa en oförminskande kopia av nutiden kompletterad med omfattande information från webben om samtiden.

Till exempel går du nerför gatan i en ny stad. Du utforskar det bästa stället att äta lokal mat.

I dagens digitala värld skulle du öppna Google Maps eller Apple Maps. Sök sedan efter ett nyckelord som en restaurang, bageri, matställe, etc. Sedan kommer kartan att hämta många platser runt dig.

Du måste välja varje plats och recensera information som stjärnbetyg, kundrecensionstexter, meny och så vidare.

AR-molnet kommer att ersätta denna platssökningsupplevelse med hjälp av AR och molnbearbetningsinfrastruktur. En central eller kantanalysapp kommer automatiskt att analysera restaurangerna nära dig och föreslå de få bästa genom att analysera recensionsdata via artificiell intelligens (AI).

När du går i närheten av en av sådana restauranger kommer du att se mer detaljerad information som menyn, utseendet på förberedelserna, namnet på servicepersonerna, kostnaden för varor etc., allt på din smartphoneskärm eller huvudmonterad display.

Data från online kommer att projiceras på kameravyn i realtid av produkten, platsen, platsen etc. Utvecklare kan spara denna information i molnet. Andra kunder kan också få tillgång till AR-upplevelser på begäran.

AR-moln kan också bli ett ramverk för AR-innehållsutveckling. Molntjänstleverantörer som Google, Microsoft och Amazon kan utveckla lättanvända SDK:er för AR-utveckling och vara värd för verktygen i molnet.

Utvecklare över hela världen kan komma åt dessa AR-utvecklingsplattformar, koda sitt eget innehåll och publicera online för målkonsumenter.

När AR-molnet är i full gång kommer onlinesökningen att ändras från topp till botten. Användare behöver inte surfa på hundratals sidor för att hitta innehållet, dokumentet, bilden eller upplevelsen de letar efter. Användarnas avsedda sökning kommer att ske visuellt och svaren kommer att finnas där deras frågor finns.

Hur fungerar AR Cloud?

Konventionellt AR-innehåll placerar ett abstraktionslager på verkliga dynamiska bilder med hjälp av anslutna IoT-enheter, smartphoneskärmar, mobilkameror etc. Till exempel Snapchat-linser, spelappen Pokemon Go, hårfärgningsappen, försköningsappen, etc.

Med AR-moln kan innehållsskapare och AR-lösningsutvecklare skapa sådant innehåll för masskonsumtion med hjälp av molnresurser som molninstanser för grafisk design, animering, IoT-emulering, kantanalys på molnet, etc.

I AR-molnmiljön kommer AR-appar att finnas på molnet istället för smartphones, huvudmonterade skärmar, visir, VR-prylar, etc. Därför kommer GPU och processorkraft också att tillhandahållas av molninstansen. Det finns inget behov av att köpa högpresterande enheter för slutanvändarkonsumtion.

Användare behöver bara en datorenhet med kamera, GPS, internet och webbläsare. Allt annat kommer att tillhandahållas av AR-molnlösningen som är värd på en virtualiserad cloud computing-instans.

Komponenter i AR Cloud

Enligt Ori Inbar kommer ett funktionellt AR-moln att innehålla följande komponenter:

 • En delbar och skalbar maskinläsbar beständig bild av världen med verkliga platskoordinater
 • Lokaliseringsprogramkoder som omedelbart kan lokalisera lokala intressanta platser
 • Medialeveranssystem för att placera virtuellt innehåll på AR-enheter samtidigt som det stödjer många användare

Men ur teknik- och mjukvaruperspektiv bör följande vara minimikravet för att konfigurera ett funktionellt AR-moln:

 • En AR-webbläsare för visuell sökning, användarautentisering, AR-rendering, innehållssyndikering, handspårning, gestspårning, objektspårning, etc.
 • Edge computing för realtidsanalys på plats utan att vänta på en central server
 • AR virtuella tillgångar som hologram, sociala grafer, kontextuella data, 3D-kartor, etc.
 • AR-datalagring som metadataförråd, innehåll, punktmoln, etc.
 • Kärnteknologier som 3D Geometry Detection, Track Dynamic Objects, 3D Emantics Understanding, Vision Intelligence, etc.

Därefter kommer vi att utforska affärsmöjligheter i AR-molnets ekosystem.

Affärsmöjligheter i AR Cloud Ecosystem

Den mest lovande och lönsamma affärsanvändningen för AR-molnet kan vara en funktionell AR-molnwebbläsare. Istället för att skriva saker i webbläsarens sökfält kan konsumenter leta efter innehåll, produkter, förslag etc. med hjälp av visuell sökning.

Beroende på sammanhanget för sökningen eller nyckelordet kommer AR-sökwebbläsaren att visa användarna information om föremål, varor, platser etc. som de tittar på med en HMD-gadget eller smartphonekamera.

Sökresultaten kommer att flyta som 3D-bilder, animationer, texter, innehållsblock, etc., nära sökfrågan, vilket kan vara en fysisk eller digital sak i den verkliga världen.

Andra affärscentrerade användningsfall som kan ge miljontals dollar i intäkter är följande:

#1. Små AR-moln

Flera startups inom AR-molnspektrumet utvecklar små AR-moln. Dessa är beständiga och uppdateringsbara 3D-upplevelser och verkliga upplevelser av en stad, stad, land eller region i digitala kartor som levereras via AR-enheter.

#2. AR molnspel

Online- och multimediautvecklare kan använda AR-molnet för att utveckla spel som skildrar den verkliga världen istället för den animerade världen. Till exempel Pokemon Go-spelappen för mobiltelefoner och surfplattor.

#3. Fastighet

Fastighetsregistreringstjänster eller myndigheter kan använda AR-molnet för att kartlägga den verkliga världen. Sedan kan de använda multimediabaserade markregister för bekväm registrering, ägandeöverföringar, utfärdande av bygglov etc.

#4. AR Cloud Development Infrastruktur och verktyg

Teknikstartuper kan också utveckla AR Cloud API/SDK för 3D-kartläggning, rumslig kartläggning i den verkliga världen, etc., och sälja tillgång till AR-utvecklare, innehållsskapare och mer.

#5. AR molninnehåll

Leverantörer av molnlager kan använda sin infrastruktur och sina investeringar för att skanna städer med affärsintressen, resor, turister, shopping etc. Dessa moln-AR-förråd kan sälja åtkomst till kartlagt innehåll till AR-programutvecklare.

Skapare av AR-innehåll kan använda 3D-skanning, rumslig avbildning, lokalisering, visuell positionering, etc., data på begäran från AR-molnleverantörer för att skapa engagerande AR-innehåll eller upplevelser för konsumenter.

#6. AR molnbaserad annonsering

Annonsbranschen kan förändras drastiskt i och med introduktionen av AR-molnet. Företag kan visa personliga produkter och innehållsrekommendationer för sin målgrupp när de besöker någon viktig plats.

Till exempel kan ett restaurangvarumärke visa erbjudanden och kampanjer proaktivt på HMDs eller mobiltelefonskärmar för användare som anländer i närheten av restaurangens outlet.

Fördelar med AR Cloud

Den främsta fördelen med AR-molnet kommer att spara tid och ansträngning för att leta efter högkvalitativt innehåll på webben. När augmented reality-molnet blir tillgängligt och moget kan företag och slutanvändare hitta innehållet de letar efter mitt framför ögonen på dem via HMD:er, surfplattor, smartphoneskärmar, hjälmvisir, etc.

Andra anmärkningsvärda fördelar med AR-molnet är:

 • Cybersäkerhetsutvecklare kan utnyttja AR-molnets molninfrastruktur för att utveckla säkrare lösningar för innehållsleverans än dagens internetsystem.
 • Kundtjänstföretag kan betjäna kunder mer effektivt från avlägsna platser.
 • Att hitta platser, butiker, shoppingställen, restauranger, campingplatser, jaktplatser, fiskeområden etc. blir enklare med AR-navigering på mobilskärmar, HMD:er eller visir som överlagrar verkliga vyer med information och vägledning.
 • IT och digital teknik kommer att bli enklare och mer tillgänglig eftersom de oinitierade användare kan använda AR-molnlösningar visuellt utan att veta hur man kodar eller använder komplexa appar.

Därefter kommer vi att diskutera den framtida omfattningen av AR-molnet.

Framtiden för AR Cloud

AR-molnet kommer att leda futuristisk produktutveckling inom spektrumet av förstärkt verklighet. Företag ser redan värdet och avkastningen på investeringen (ROI) genom att använda AR-teknik. Kommersiella enheter använder AR-molnteknik för Do It Yourself (DIY) fjärrsamarbeten med tredjepartspartners.

Företag utbildar redan sina användare via fjärranslutna, uppslukande och realistiska upplevelser som kombinerar 3D och verkligt innehåll.

AR molnbaserad kartläggning av den verkliga världen kommer att ge företag möjlighet att utöka sina användningsfall. Företag kan också erbjuda AR-upplevelser för flera användare för underhållning, utbildning, sport och mer.

Med fler utvecklingar inom verklig kartläggning kommer det befintliga AR-utvecklingsramverket, som använder markörbaserad AR, eller detekterar objekt, att förvandlas för att dra nytta av fördelarna med verkliga kartdata. Detta kommer att producera många fler nya användningsfall i affärsvärlden, vilket ökar efterfrågan på AR-moln i framtiden.

Lärresurser

#1. Vad är Augmented Reality?

Vad är Augmented Reality? är en omfattande bok för att lära dig den aktuella statusen för AR-utveckling och affärsfördelar. Författaren diskuterar många intervjuer med ledarna för AR-utveckling på vanlig engelska så att vem som helst kan förstå vad som händer i AR-världen.

Förutom riktiga intervjuer med designers, VD:ar, utvecklare och AR-ingenjörer, täcker boken också utvecklingen av AR-utvecklingsverktyg, mjukvara och enheter.

#2. Augmented Reality, första upplagan

Augmented Reality, 1st Edition täcker AR-teorier, AR-programdesign och kodutvecklingsämnen som en AR-ingenjör eller -utvecklare måste lära sig på college eller i yrkeslivet.

Några av de AR-ämnen som tas upp i den här boken är:

 • Datorkoordinatsystem
 • Kamerakalibrering
 • Homogen matrisrepresentation
 • Hårdvarukrav i ett AR Lab
 • Datorsyn

Den introducerar också läsaren till matematiken bakom AR-utveckling och några verkliga projektexempel.

#3. Cloud Computing: koncept, teknik och arkitektur

Cloud Computing: Concepts, Technology & Architecture är en måstebok för proffs som lär sig molnberäkning, nyutexaminerade studenter som hoppas kunna komma in i IT-ekosystemet som experter på molnberäkningar, eller företagsintressenter som behöver flytta sin verksamhet till molnet.

Boken beskriver de nuvarande trenderna inom molnlösningsutveckling, molnramverksteknologier och de bästa praxis som ett företag måste följa för att flytta verksamheten till molnet.

Boken förklarar också molnteknikens mekanismer, modeller, koncept och molnarkitekturer från en leverantörsneutral synvinkel. För att inte nämna, alla diskussioner är affärs- och industricentrerade så att CTO:er, VD:ar och startup-öppnare kan dra nytta av molnet.

Avslutar

Augmented reality (AR) är redan en mognadsteknologi. Den finns inte längre på listan över nya teknologier som publicerats på Gartner Hype Cycle for Emerging Technologies. Därför anser företag, teknikentusiaster, utvecklare och forskare att AR inte längre är en ny teknik.

Nästa iteration av AR är AR-molnet, som möjliggörs av säkra, tillgängliga och prisvärda molninfrastrukturer. AR-moln kommer snart att bli den mest använda sökstandarden på webben, precis som Google, Bing, Yahoo, etc. Allteftersom nya användningsfall kommer, kommer därför nya affärsmöjligheter att finnas där.

Därefter kan du kolla in detaljerad information om utökad analys.