Hur man använder en Bitcoin-bankomat?

Du kan använda en Bitcoin ATM för att köpa eller sälja din Bitcoin i några enkla steg.

Bitcoin-bankomater är inte längre ett nytt koncept i kryptorymden. Efterfrågan och användningen av sådana krypto-uttagsautomater ökar med tiden.

Enligt Grand View Research var marknadsstorleken för globala krypto-uttagsautomater 75 miljoner dollar 2021. Dessutom förväntas denna marknad ha en sammansatt årlig tillväxttakt på 61,7 % (CAGR) mellan 2022 och 2030.

I januari 2023 förvärvade Bitshop-grundarna Genesis Coin Inc, världens största mjukvaruplattform för Bitcoin ATM. Detta förvärv är också en av de senaste och betydande händelserna relaterade till krypto-ATM-utrymmet.

Källa: Coin ATM Radar

I skrivande stund är mer än 38 000 krypto-uttagsautomater installerade över hela världen. Dessutom finns över 36 000 sådana uttagsautomater i Nordamerika.

Låt oss först förstå Bitcoin-uttagsautomater.

Vad är en Bitcoin ATM?

Som namnet antyder liknar en Bitcoin-bankomat en banks automatiserade bankomat (ATM). Däremot låter Bitcoin ATM dig köpa eller sälja Bitcoin och andra kryptovalutor.

I Bitcoin-uttagsautomater är den här maskinen ansluten till din kryptoplånbok istället för att ansluta till din bank. Som ett resultat kan du använda din plånbok för att skicka och ta emot Bitcoins eller andra kryptos som stöds.

Källa: en.wikipedia.org

Bitcoin-uttagsautomater finns på bensinstationer, flygplatser, kaféer och närbutiker. Däremot varierar de lägsta och högsta transaktionsgränserna beroende på företaget som driver krypto-uttagsautomaten.

Kanada rapporterades vara det första landet som öppnade en Bitcoin-uttagsautomat i oktober 2013. För närvarande finns krypto-uttagsautomater över hela världen, med nästan 94 % i Nordamerika. Dessutom har USA cirka 87% av de totala krypto-uttagsautomaterna.

Som du vet om en Bitcoin-bankomat, låt oss kolla hur det fungerar!

Hur fungerar Bitcoin-uttagsautomater?

Bitcoin-bankomater har nästan samma fysiska funktioner som traditionella bankomater för användarens bekvämlighet. Du kan besöka denna elektroniska maskin för att köpa och sälja Bitcoins med din kryptoplånbok.

Priset på Bitcoin och andra kryptovalutor som stöds uppdateras regelbundet på enheten. Dessutom klargör detta livepris antalet krypto du kan köpa enligt din tillgängliga fond.

Förutom Bitcoin tillåter vissa Bitcoin-uttagsautomater dig också att köpa stora kryptovalutor. Exempel på sådana kryptos som stöds inkluderar Bitcoin Cash, Ethereum och Litecoin.

I de flesta fall måste du betala med fiat-valutor för att köpa Bitcoins och andra krypto. Medan du inte kan utföra transaktioner med en banks kredit- och betalkort.

Funktionerna som tillhandahålls av Bitcoin-uttagsautomater varierar beroende på företaget som erbjuder tjänsten. Dessutom bestämmer dessa företag också den provision som tas ut för kryptovalutatransaktionen.

Bitcoin-uttagsautomater tar ut avgifter baserat på en fast procentandel av det totala värdet av transaktionen. Så välj den maskin som tar färre avgifter än andra.

Hur man använder en Bitcoin-bankomat?

Du kan följa stegen som nämns nedan för att använda en Bitcoin-bankomat:

Steg 1: Hitta närmaste Bitcoin-bankomat

Det första steget är att hitta en Bitcoin-bankomat där du befinner dig. Till exempel kan du använda Coin ATM Radar för att snabbt hitta närliggande Bitcoin-bankomater.

Källa: Coin ATM Radar

Du kan ange din nuvarande plats på Bitcoin ATM-sökaren eller söka med din adress. Dessutom kan du också kontrollera avståndet till olika uttagsautomater för att välja en bekväm.

Dessutom kan du också filtrera bort Bitcoin-uttagsautomater baserat på deras verksamhet. Du kan till exempel välja uttagsautomater som ger både köp- och säljalternativ.

Steg 2: Håll din kryptoplånbok redo

När du har hittat en Bitcoin-bankomat måste du låsa upp din mobila enhet och ställa in en kryptoplånbok. Du kan använda en befintlig plånbok eller skapa en ny för transaktionen.

Du kan använda din kryptoplånbok för att lagra krypton du köper. Dessutom kan du också sälja dina kryptotillgångar tillgängliga i plånboken.

Steg 3: Skapa ett Bitcoin ATM-konto

Bitcoin-uttagsautomater ber dig att ange din personliga information. Detta steg fungerar som en verifieringsprocess.

Du måste ange namn, e-postadress och telefonnummer. Du måste också verifiera ditt telefonnummer med en verifieringskod.

Steg 4: Skanna din QR-kod

Efter att ha slutfört verifieringsprocessen måste du öppna din kryptoplånbok. Välj sedan QR-koden som representerar din plånboksadress.

Bitcoin ATM kommer med en inbyggd QR-kodskanner. Dessutom kommer denna skanner omedelbart att upptäcka din kod och välja din plånboksadress för att skicka Bitcoin eller andra krypto.

Steg 5: Sätt in Fiat-valuta

Sätt nu in din fiat-valuta i kontantinsättningsfacket på Bitcoin-uttagsautomaten. Se till att bankomaten stöder den fiat-valuta du har.

När din valuta har accepterats kommer maskinen att visa värdet på Bitcoin du kan köpa. Anta till exempel att Bitcoin handlas runt 20 000 $ och du sätter in 100 $; i det här fallet får du 0,005 Bitcoin(BTC) i gengäld.

Steg 6: Bekräfta din transaktion

Därefter måste du dubbelkolla transaktionsdetaljerna. Se till att Bitcoin-värdet och plånboksadressen är korrekta.

Slutligen, tryck på ”BEKRÄFTA” eller ”KÖP” som visas på skärmen. Du kommer att få Bitcoin (BTC) i din plånbok. Det är en enkel process, eller hur?

Låt oss nu kontrollera typerna av Bitcoin-uttagsautomater.

Typer av Bitcoin ATM

Bitcoin ATM består huvudsakligen av två typer:

#1. Bi-Directional Bitcoin-uttagsautomater

Dubbelriktad typ av Bitcoin-uttagsautomater låter dig köpa och sälja Bitcoins. Majoriteten av dessa tillgängliga maskiner faller under denna typ.

Du kan hitta slots för kontantinsättningar och uttag på varje dubbelriktad Bitcoin-bankomat. Dessutom kommer denna maskin också med en QR-kodskanner.

#2. Enkelriktade Bitcoin-uttagsautomater

Enkelriktade Bitcoin-uttagsautomater stöder bara en form av transaktion. Du kan använda den här maskinen för att köpa eller sälja din Bitcoin.

I fallet med ”endast köp”-maskiner kan du sätta in fiat-valuta och köpa Bitcoin i din plånbok. Medan ”endast sälj”-maskiner låter dig ta ut värdet på Bitcoin som finns tillgängligt i din plånbok.

Hur säljer man Bitcoin i en Bitcoin-bankomat?

Du kan följa dessa allmänna instruktioner för att sälja dina Bitcoins med hjälp av en Bitcoin-bankomat:

 • Logga in på Bitcoin ATM med dina användaruppgifter. Om du är en ny användare, skapa ett nytt konto.
 • De flesta Bitcoin-uttagsautomater erbjuder två alternativ, ”KÖP BTC” och ”SÄLJ BTC.” Välj ”SÄLJ BTC.”
 • Ange värdet på den Bitcoin du vill sälja. Kontrollera också med Bitcoin ATM-operatörerna angående uttagsgränserna.
 • Skanna nu din QR-kod som representerar din kryptoplånboks adress. Du kan också skanna med en mobil enhet eller från en utskrift.
 • Verifiera din identitet med mobilnummerverifiering. Du kommer att få en verifieringskod på din mobila enhet; ange den koden på enheten.
 • Kontrollera sedan transaktionsdetaljerna för din Bitcoin-transaktion och klicka sedan på ”BEKRÄFTA.”
 • Vänta tills transaktionen är klar. Efter transaktionen hämtar du dina pengar från automaten. Kom också ihåg att ta kvittot på transaktionen.
 • Obs: Efter transaktionen kommer värdet av Bitcoin (BTC) att debiteras från din plånbok. Det debiterade värdet inkluderar också Bitcoin ATM-avgifter.

  Fördelar med Bitcoin ATM

  De stora fördelarna som Bitcoin ATM erbjuder inkluderar följande:

  • Användarvänlig: Du kan använda dessa maskiner för att köpa och sälja Bitcoin direkt.
  • Inga kort krävs: Du behöver inte ha ett kredit- eller betalkort för att köpa eller sälja Bitcoin.

  • Hög transaktionshastighet: Med hjälp av Bitcoin-uttagsautomater kan du utföra snabbare transaktioner.
  • Bekvämt: Du kan använda Bitcoin-uttagsautomater när som helst utan att oroa dig för marknadsöppnings- och stängningstider.
  • Säkerhet: Eftersom Bitcoin-transaktionen använder blockchain-teknik, är din fond och krypto säker och säker.

  Låt oss nu ta en titt på utmaningarna som Bitcoin-bankomater står inför:

  Utmaningar för Bitcoin ATM

  #1. Höga transaktionsavgifter

  De flesta av Bitcoin-uttagsautomaterna tar ut en genomsnittlig avgift på cirka 8 %. Men avgiften kan också gå upp till 30 %.

  De höga avgifterna på Bitcoin-transaktioner är ett stort problem bland användarna. Att sänka denna transaktionsavgift kommer att lösa en stor utmaning för Bitcoin-uttagsautomater. Dessutom kommer låga avgifter också att uppmuntra människor att använda den här maskinen för kryptotransaktioner.

  #2. Begränsad kundsupport

  Bitcoin-uttagsautomater är i ett tidigt skede och kunder behöver vägledning i vissa funktioner i maskinen. Men operatörerna av maskinerna tar tid att lösa användarproblemen.

  Dessutom tar programvarufel och andra problem med maskinen vanligtvis dagar att fixa. Att tillhandahålla en snabb och effektiv lösning på kundproblem kommer därför att vara avgörande för att anta Bitcoin-uttagsautomater.

  #3. Gräns ​​för transaktioner

  Bitcoin-uttagsautomater kommer med en transaktionsgräns. Därför kan du bara använda dessa maskiner för att utföra transaktioner mellan värdeintervallet som tilldelas av operatörerna. Transaktionsgränsen för Bitcoin-uttagsautomater kan också variera beroende på statliga föreskrifter.

  Du kan använda Bitcoin-uttagsautomater för att sätta in och ta ut Bitcoins med värde upp till $10 000. Ökningen av den övre transaktionsgränsen kan också ge plats för snabbare antagande av Bitcoin-uttagsautomater.

  #4. Begränsad tillgänglighet

  Även om tusentals Bitcoin-uttagsautomater finns, är de flesta koncentrerade främst till Nordamerika. Denna höga geografiska koncentration begränsar en större befolkning från att komma åt dessa maskiner.

  Dessutom är Bitcoin-uttagsautomater inte tillgängliga på avlägsna platser, och ibland måste människor resa längre för att hitta en maskin. En större tillgänglighet av Bitcoin-uttagsautomater kan hjälpa till att locka fler globalt kryptodeltagande.

  Slutord

  Bitcoin-uttagsautomater är enkla och bekväma för användare. Du kan följa stegen som nämns i den här artikeln för att använda en Bitcoin-bankomat.

  Tillgängligheten av Bitcoin-uttagsautomater beror på din plats. Dessutom kan du använda en krypto-ATM-spårare för att hitta en närliggande maskin.

  Slutligen, se till att kontrollera avgifterna som tas ut av kryptobankomatoperatörerna.

  Kolla sedan in de bästa kryptopresentkorten.