Vad ”i”-ikonen på din Apple Watch gör

Viktiga takeaways

 • ”i”-ikonen på Apple Watch ger antingen mer information om vad du behöver göra eller avslöjar ytterligare alternativ.
 • Det visas under den inledande Apple Watch-installationsprocessen för att vägleda dig, i Bluetooth-inställningsmenyn för att visa enhetsdetaljer och i Wallet-appen för att visa kortinformation.

Apple Watchs ”i”-ikon dyker upp på några viktiga platser i watchOS. Lär dig var ”i”-ikonen är på Apple Watch, vad den är till för och hur du använder den så att du när du ser den vet exakt hur den kan hjälpa.

Var är ”i”-ikonen på Apple Watch?

Det första du kommer att stöta på ”i”-ikonen (ett ”i” med en cirkel runt den) på din Apple Watch är den första inställningsskärmen. När du parkopplar en Apple Watch med en iPhone kommer du att slutföra det mesta av installationsprocessen med Watch-appen på din iPhone.

Du kommer dock att se ”i”-ikonen visas på din Apple Watch – det är det enda elementet på skärmen som du kan trycka på under de första stegen av ihopkopplingen. Genom att trycka på den kan du ställa in din Apple Watch manuellt. Vi kommer att diskutera detta i detalj i följande avsnitt.

Äpple

Du hittar också ”i”-ikonen på några andra viktiga ställen på din Apple Watch. Till exempel, i Inställningar > Bluetooth, ser du en lista över Bluetooth-enheter. Om du trycker på ”i”-ikonen bredvid en enhets namn visas alla relevanta detaljer om den. Om du vill glömma en Bluetooth-enhet trycker du på ”i”-ikonen och sedan på Glöm enhet.

Vidare hittar du ”i”-ikonen i Wallet-appen på din Apple Watch. Där trycker du på ett kort för att se dess saldo. Under den trycker du på knappen Kortdetaljer, som har ”i”-ikonen bredvid den. Sedan kan du se kortets information, inklusive dess kontonummer, nätverk och PIN-kod.

Det finns ännu en ”i”-ikon som gömmer sig i Compass-appen på din Apple Watch också. Om du trycker på denna ”i”-ikon kommer du att avslöja mer information om din nuvarande bäring, lutning och höjd.

Para ihop en Apple Watch manuellt med ”i”-ikonen

Vanligtvis bör parkoppling starta automatiskt när du håller din iPhone nära Apple Watch. Om det inte gör det, se till att du har aktiverat Wi-Fi och Bluetooth på din iPhone. Slå sedan på din Apple Watch, för den nära din iPhone och följ dessa steg för att para ihop den:

 • Tryck på ”i”-ikonen i hörnet och välj ett språk och en region.
 • Om klockan uppmanar dig att öppna Watch-appen på din iPhone kan du trycka på ”i”-ikonen för att se instruktioner om hur du hittar Watch-appen.
 • Följ anvisningarna på din iPhone och tryck på Ställ in för mig själv på din iPhone (såvida du inte ställer in en familjemedlems klocka).
 • Skanna sedan av det virvlande mönstret på Apple Watch med din iPhones kamera. Om mönstret inte skannas kan du trycka på ”i”-ikonen på din Apple Watch för att avslöja ett lösenord. Tryck sedan på Koppla ihop manuellt på din iPhone och ange lösenordet.
 • Äpple

  När du har gjort det bör parningsprocessen fortsätta som vanligt. Du kan återställa din Apple Watch från en tidigare säkerhetskopia eller ställa in den som en ny enhet. Lär dig allt du behöver veta om att ställa in och anpassa din enhet i vår Apple Watch nybörjarguide.

  Vad är ”i”-knappen i Watch-appen på iPhone?

  Du hittar också ”i”-ikonen i Watch-appen på din iPhone. Du kan trycka på ”i”-ikonen för att manuellt koppla bort eller hitta och pinga din Apple Watch med hjälp av Find My.

  I Watch-appen på din iPhone trycker du på Alla klockor i det övre vänstra hörnet. Tryck sedan på ”i”-ikonen bredvid klockan du vill ta bort och tryck på Koppla bort Apple Watch.

  Att trycka på ”i”-ikonen här avslöjar också detaljer om din Apple Watch, som dess namn, watchOS-version, modellnummer, serienummer, Wi-Fi-adress, Bluetooth, IMEI och mer.

  Du kan förvänta dig att ”i”-ikonen på din Apple Watch kommer att utföra olika roller beroende på var den visas i watchOS. I första hand är det viktigt för att para ihop och koppla bort en Apple Watch. Var du än ser den här symbolen, vet att det troligen är ett sätt att avslöja mer information eller ytterligare alternativ om en inställning eller process.