Vad är skillnaden, och bör du uppgradera?

snabblänkar

Nyckel takeaways

  • Microsoft rullar ut Copilot Pro, en prenumerationsbaserad uppdatering till Microsoft Copilot som erbjuder djupare integration med Microsoft 365 och tillgång till mer avancerade GPT-modeller.
  • Copilot Pro kostar $20 per månad per användare, liknande andra AI-modeller som ChatGPT Plus och Claude Pro.
  • Medan Copilot Pro erbjuder fler funktioner och snabbare uppdateringar, är gratisversionen av Copilot fortfarande ett värdefullt verktyg för dem som vill ha GPT-4-åtkomst utan att betala.

Microsoft Copilot har varit tillflyktsort för dem som vill använda OpenAI:s ChatGPT Plus utan att behöva gå ut varje månad.

Och du kommer att bli mycket glad över att höra att det inte kommer att förändras inom kort – men Microsoft rullar ut Copilot Pro, en ny prenumerationsmodell för sin gratis AI-kompanjon, med nya funktioner, anpassat GPT-stöd och djupare integration i sin Microsoft 365 svit.

Vad är Copilot Pro?

Copilot Pro är en ny prenumerationsbaserad uppdatering av Microsoft Copilot, AI-verktyget som låter dig använda OpenAIs premium GPT-4-modell (och nu GPT-4 Turbo, den senaste modellen) gratis.

Microsoft Copilot Pro handlar inte så mycket om att fylla ut verktygets prestanda utan ger mycket djupare integration med Microsofts omfattande produktsortiment, inklusive:

  • Copilot Pro tar med Copliot till Microsoft 365, med integrationer i Word, Excel, PowerPoint, Outlook och OneNote på PC, Mac och iPad.
  • Uppgradering till Pro kommer att ge användarna prioritet till de senaste GPT-modellerna. Till exempel kan Copilot Pro-prenumeranter nu använda GPT-4 Turbo, den senaste uppgraderingen till OpenAI:s AI-modell.
  • Copilot Pro-användare kommer att få tillgång till fler Image Creator från Designer boost-krediter, som stiger till 100 krediter per dag.
  • Copilot Pro-uppgraderingen tillåter också användare att skapa anpassade Copilot GPT, som är anpassade Copilot-modeller designade för specifika användningar (effektivt OpenAI:s anpassade GPT men nu i Copilot).

Sammantaget vill Microsoft att Copilot Pro ska vara ”en enda AI-upplevelse som går över dina enheter”, vilket ger ett enhetligt AI-verktyg som är bekant med varje mjukvara du använder.

Hur mycket kostar Copilot Pro?

Microsoft Copilot Pro kommer att kosta $20 per månad per användare och lanseras officiellt den 14 januari 2024.

Tjugo dollar per månad verkar ha blivit den bästa prisstrukturen för alla AI-modeller; ChatGPT Plus och Claude Pro kostar också $20 per månad.

Med tanke på den djupare integrationen av Copilot Pro i Microsofts ekosystem, skulle prenumerationen på $20 kunna göra Pro till ett värdefullt verktyg jämfört med andra verktyg som är användbara när det gäller AI men som saknar specifika integrationer med regelbundet använd programvara, särskilt i affärer och produktivitet.

Ska du uppgradera till Copilot Pro?

Användare av Microsoft Copilot kommer att notera att Copilot Pro nu integrerar många av funktionerna som tidigare var exklusiva för ChatGPT Plus – men de kostar fortfarande. Eftersom utveckling av artificiell intelligens kostar pengar och energi (ganska mycket av båda!), kommer det alltid att komma en punkt där gratisversionen av Copilot skulle börja gå miste om funktioner.

Men med tanke på det omfattande antalet gratisfunktioner Copilot har, förväntar jag mig inte att många kommer att bli besvikna. Djupare integration med Microsoft 365 är bra om du använder dessa verktyg, men om du använder Copilot som en förbättrad sökmotor på internet kommer dessa uppdateringar inte att betyda mycket för dig.

Dessutom, med tanke på de blandade resultaten av OpenAIs anpassade GPT:er, kanske anpassade Copilot-modeller inte är en funktion som vinner mycket dragkraft – åtminstone inte initialt. När anpassade GPT först lanserades fanns det en våg av spänning, men det tog lite tid att hitta anpassade GPT:er värda att använda.

Det är för att inte tala om att Copilot fortfarande kommer att få funktionsuppdateringar. De Microsofts blogg avslöjar Copilot Pro bekräftade också nya Copilot-funktioner, inklusive Copilot GPT. Microsoft kommer att lägga till utvalda anpassade Copilot GPT:er till den kostnadsfria modellen, som täcker ämnen som fitness, matlagning, etc, vilket gör det anpassade verktyget till gratisversionen. Det blir inte så mycket anpassning, men de specialiserade GPT:erna kommer att vara användbara för en rad ämnen.

Så medan Copilot Pro utan tvekan har fler funktioner och kommer att få uppdateringar snabbare än gratisversionen, förblir Copilot ett extremt användbart verktyg för dem som vill ha GPT-4-åtkomst utan att betala.