Hur man ser en vänskapshistoria på Facebook

Viktiga takeaways

 • Genom att visa din vänskapshistorik på Facebook kan du se gemensamma intressen och interaktioner med vänner via en knapp eller URL.
 • URL-metoden låter dig se taggade inlägg, händelser, foton och videor mellan dig och din vän.
 • Verktyget fungerar bara med nuvarande Facebook-vänner på grund av integritetsproblem, och det finns allmänna integritetsrisker förknippade med att använda Facebook.

Visste du att en enda knapp eller URL låter dig se hela din Facebook-historik med någon du är vän med? Du kan se dina interaktioner från när du först blev vänner, dina delade intressen och mer.

Här är allt du behöver veta om att komma åt din vänskapshistorik på Facebook.

Hur du ser din vänskapshistoria på Facebook

Genom att visa din vänskapshistorik på Facebook ser du en lista över saker ni har gemensamt och foton eller inlägg som ni båda är taggade i. Det finns två sätt att se din Facebook-vänskapshistorik: genom en knapp på vänns sida eller en anpassad webbadress.

Att använda vänskapshistorikknappen på en profil är det enklaste alternativet. Så här använder du den:

 • Navigera till din väns sida på Facebook (antingen i appen eller på webben).
 • Klicka på ikonen med tre punkter nära meddelandeknappen.
 • Klicka på Se vänskap.
 • Att använda webbadressen är lite mer komplicerat, men ändå användbart. Följ dessa steg:

 • Navigera till din profil och anteckna ditt användarnamn. Du hittar den i URL:en. Det är vanligtvis ditt för- och efternamn följt av en siffra med punkter emellan istället för mellanslag.
 • Upprepa processen för din vän.
 • I webbläsarens adressfält skriver du www.facebook.com/friendship/[username-1]/[username-2]/, ersätter användarnamnen efter behov.
 • Tryck enter.
 • Du bör nu titta på en sida som visar alla inlägg, händelser, foton och videor som de två personerna är taggade i. Överst står det, Du och [Your Friend].

  Kom ihåg att du bara kan använda det här verktyget med dina nuvarande Facebook-vänner, inte profiler som du brukade vara vänner med eller profiler som du aldrig varit vän med. När du väl blivit vänner på Facebook kommer webbadressen att fungera så länge du förblir vänner på sidan.

  Kan du se vänskapen mellan två personer på Facebook?

  Det brukade vara möjligt att se vänskapshistoriken mellan två personer, men Facebook tog bort den här funktionen på grund av integritetsproblem. Och vi rekommenderar att du justerar vissa inställningar för att göra din Facebook säkrare.

  Idag finns URL:en fortfarande (den används faktiskt i denna process), men du är begränsad till att se historiken mellan dig själv och dina Facebook-vänner. Och tillägget av knappen Se vänskap gör det ännu enklare.

  Du kan också se vänskapshistoriken mellan ditt konto och minnesvärda konton på Facebook.

  Finns det en integritetsrisk med att se dina Facebook-vänskap?

  Facebook är inte främmande för integritetsrisker. Nästan alla användare accepterar nu att Facebook samlar in deras data. Ändå verkar det inte dämpa folks aptit på att logga in. Så risken med detta verktyg är densamma som att använda Facebook i allmänhet.

  Några andra vanliga Facebook-integritetsrisker inkluderar osäkra tredjepartsappar, felaktigt konfigurerade sekretessinställningar, Facebook Marketplace-bedrägerier, rovdjur och till och med beroende av sociala medier. Bara du kan bestämma var detta Facebook-verktyg för vänskapshistorik rankas i listan över hot. Om du inte vill att någon använder det här verktyget på din Facebook-profil, bör du sluta bli vän med dem.

  Vänskapshistorikverktyget är utmärkt för att minnas ditt förflutna med någon. Du kan till och med använda detta för att komma ihåg viktiga datum, händelser och årsdagar för dina Facebook-vänner. Men om du inte vill att verktyget används på din profil är det bäst att sluta vara Facebook-vänner med personen i fråga.