De bästa spelknappsatserna 2024

Enhandsspeltangentbord är ett utmärkt val för PC- och konsolspelare som vill anpassa sin spelinställning för att möjliggöra mer flytande och lyhörd gameplay. Speltangentbord tar inte bara upp mycket mindre utrymme än konventionella tangentbord, utan många av dem ger en högre nivå av anpassning med anpassade tangentmappnings- och makrokonfigurationsfunktioner.

rakblad

Utrustad med 32 helt programmerbara Razer Analog optiska omkopplare Razer Tartarus Pro Gaming Keyboard är den idealiska spelkompisen för att ställa in tidsbesparande snabbtangenter och makron för att göra ditt spelande mer flytande och lyhört.

Den har en åttavägs riktad tumplatta för precisionsrörelser och ett integrerat handledsstöd för bekväma långspelspass. Det finns en snabbväxlingsknapp på sidan som låter dig växla mellan upp till åtta användarprofiler i farten, och dubbla funktionstangenter låter dig binda två kommandon till varje tangenttryckning.

Plus, som du kan förvänta dig, kommer den med en svit av Razer Chroma-anpassningsalternativ, en 16,8 miljoner färgpalett och ljussynkronisering som är kompatibel med populära titlar och Philips Hue, vilket gör den till den perfekta följeslagaren för uppslukande spel.

Razer Tartarus Pro

Bäst överlag

Anpassa din spelupplevelse med Razer Tartarus Pro Gaming Keypad. Med 32 fullt programmerbara nycklar, obegränsad profillagring och Razer Chroma RGB-belysning kan du enkelt spela på ditt sätt.

Fördelar

 • 32 helt programmerbara nycklar
 • Upp till åtta snabbväxlingsprofiler
 • Razer Chroma RGB-belysning
 • Fullt programmerbara makron

Redragon

Redragon K585 DITI enhands RGB-speltangentbord är ett utmärkt prissatt speltangentbord för spelare som vill introducera mer precision i sitt spelande utan att bryta banken.

Med 42 snabbbytbara mekaniska nycklar med sju dedikerade makrotangenter, det finns massor av fastigheter att leka med här, med möjlighet att tilldela upp till 28 makroinställningar totalt. De fem olika alternativen för RGB-bakgrundsbelysning är en fin touch, även om dessa är något begränsade jämfört med andra spelknappsatser.

På andra ställen hittar du en USB-genomföringsport som möjliggör enkel anslutning av din övriga kringutrustning, och ett löstagbart magnetiskt handledsstöd för extra komfort. För prisklassen finns det väldigt lite att tjafsa om här, och allt känns bra att använda, med en solid konstruktion bakom sig.

Redragon K585 DITI enhands RGB mekaniskt speltangentbord

Bästa budgetknappsatsen

Om du letar efter anpassningsbar kontroll på en budget, har Redragon K585 enhandstangentbord dig täckt. Med 7 programmerbara makrotangenter och cool RGB-belysning är den idealisk för att ge en anpassad spelupplevelse som inte kommer att bryta banken.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Sju makrotangenter
 • USB-genomgångsport
 • Fem förinställningar för RGB-belysning

Nackdelar

 • Inte lika djupgående eller funktionsrik som dyrare knappsatser

Coolerton

Koolertrons enhands-mekaniska speltangentbord har 45 helt programmerbara tangenter med 24 makroknappar. Detta mini USB makrotangentbord är designat för att göra livet enklare, oavsett om det är för spel eller för att hantera din arbetsbelastning.

För designers och kreatörer finns det en fyralagerskonfiguration och inbyggd MCU-lagring, så att du enkelt kan byta ut anpassade inställningar för att passa flera scenarier. Det finns en roterande rattfunktion som låter dig bläddra igenom webbsidor, justera belysningslägen, volym eller hoppa över spår med lätthet, och blå LED-belysning för en cool look.

Detta minitangentbord kan användas tillsammans med ett tangentbord i full storlek och möjliggör nästan oändliga mängder anpassning. Den idealiska följeslagaren vid skrivbordet för arbete och lek.

Koolertron enhandstangentbord

Bästa enhandstangentbord

Perfekt för spel eller för att öka produktiviteten, Kooletron enhandstangentbordet har massor av anpassningsalternativ, inklusive 24 makrotangenter och en konfiguration med fyra lager, vilket gör det enkelt att byta mellan dina anpassade inställningar.

Fördelar

 • 45 helt programmerbara nycklar
 • 24 makrotangenter
 • Vridknappsfunktion
 • Fyra lager konfiguration

Nackdelar

 • Tangentbordsmjukvara känns något föråldrad

HORI

Om du finner dig själv återuppliva på slagfältet mer än du skulle vilja, kanske det är dags att överväga ett mer taktiskt tillvägagångssätt, som att välja HORI Tactical Assault Commander (TAC) Mechanical Keypad. Designad för PS5 och PS4, den här praktiska hjälparen syftar till att ge PC-liknande mus- och tangentbordskontroll för dina konsolspel.

Denna mekaniska knappsats har en åttavägs riktad analog sticka och ett justerbart handledsstöd för att möjliggöra flytande, halkfri kontroll och har plats för lagring av upp till sex användarprofiler per konsol, med ytterligare anpassningar tillgängliga via den medföljande appen.

Den saknar pekplattan från DualSense-kontrollern, och priset kan vara lite högt, men för konsolspelare är denna PC-liknande knappsats perfekt för att springa och skjuta, och klättra upp på topplistorna.

HORI Tactical Assault Commander (TAC) Mekanisk knappsats

Bästa knappsatsen för FPS

$103 $130 Spara $27

Håll huvudet i spelet och flytta runt på slagfältet som en PC-spelare med HORI Tactical Assault Commander Mechanical Keyboard. Tillför precisionsspel i tangentbords- och musstil till din PS5.

Fördelar

 • PC-liknande kontroll för PS5- och PS4-användare
 • Lagra upp till sex anpassade profiler
 • Programmerbara nyckelfunktioner
 • Officiellt licensierad av Sony

Nackdelar

 • Ingen pekplatta i DualSense-stil

Keychron

För MMO-spelare är Keychron Q0 Plus Wired Full Aluminum Custom Number Pad en idealisk del av kit för att ställa in dessa viktiga snabbtangentkommandon för att njuta av en arbetsbesparande, flytande spelupplevelse.

Keychron Q0 har fullt QMK/VIA-stöd och erbjuder otaliga möjligheter till anpassning. Att dra och släppa dina favorittangenter eller makrokommandon är enkelt med VIA-mjukvaran, och du kan till och med programmera kommandon till den roterande ratten ovanpå knappsatsen också.

Med dubbla PBT-knappsatser som ger en skön taktil känsla och cool söderläge RGB-belysning för att avrunda paketet, är denna hot-swappable knappsats det perfekta sättet att anpassa ditt spelande.

Keychron Q0 Plus Trådbunden Full Aluminum Custom Number Pad

Bästa spelknappsatsen för MMO

Skapa ditt eget helt anpassade tangentbord med Keychron Q0 Plus Wired Full Aluminum Custom Number Pad. Med fullt VIA-stöd kan du enkelt anpassa nycklar och makron för skräddarsydd kontroll av allt ditt spelande.

Fördelar

 • Oändliga anpassningsalternativ
 • Anpassningsbar roterande rattfunktion
 • Hot-swapbar
 • Dedikerad makrokolumn

Nackdelar

 • Dyr
 • Designen är lite enkel

FAQ

F: Vad är en spelknappsats?

En spelknappsats är ett litet extratangentbord designat för en mer flytande spelupplevelse. Vanligtvis inkluderar de ommappbara tangent- och makrofunktioner och möjliggör lagring av flera anpassade spelarprofiler så att du kan skräddarsy ditt spelande för att passa olika titlar.

F: Är ett speltangentbord bättre än ett tangentbord och en mus?

Vissa spelare föredrar en mer traditionell tangentbords- och musinställning, särskilt när det kommer till snabba spel, som FPS-titlar.

En spelknappsats kan dock spara värdefull egendom på ditt skrivbord och ge dig ytterligare alternativ för att anpassa dina spelarprofiler för olika spel. Dessutom tenderar deras konstruktion att vara lite mer robust än med ett tangentbord i full storlek, vilket kan göra dem mer lämpade för det tuffa och tumlande av truppbaserade skjutspel eller PvP-matcher.

F: Är en spelknappsats bättre än en kontroller?

Detta kommer alltid att koka ner till personliga preferenser och vilken typ av spel du gillar att spela. Men utan tvekan erbjuder spelknappsatser mer när det gäller precision och anpassning än vad en kontroller kommer att göra. Detta ger dem en klar fördel när det kommer till mer komplexa titlar, som MMOs, när flera knappfunktioner och kommandon är nödvändiga.

Även om du köper en anpassningsbar spelkontroller, kommer du vanligtvis att tycka att dessa är betydligt dyrare än de flesta spelknappsatser och med jämförelsevis mindre funktionalitet också.

F: Använder proffsspelare spelknappsatser?

Majoriteten av proffsspelare föredrar traditionellt tangentbords- och musspel, eftersom detta möjliggör de snabbaste reaktionstiderna för ett intensivt och snabbt tävlingsspel.

F: Är spelknappsatser användbara för MMO?

Spelknappsatser är ett utmärkt val för MMO och FPS, eftersom de ger ett sätt att utföra flera åtgärder samtidigt. De har vanligtvis en uppsättning anpassningsalternativ, från programmerbara makron till anpassade spelarprofiler, så att du kan skräddarsy din upplevelse till olika titlar. För MMOs, i synnerhet, kan en spelknappsats vara en verklig fördel, tack vare deras mindre profil (jämfört med ett fullstort tangentbord) och djupet av kontroll och anpassning som de erbjuder.