Fezibo Basic stående skrivbord: En smidig upplevelse

Viktiga takeaways

  • Fezibo Basic stående skrivbord är ett fantastiskt alternativ för att förbättra hållningen, lindra ryggsmärtor och öka produktiviteten.
  • Skrivbordet är rymligt, robust och stabilt och rymmer flera bildskärmar, datorer och även husdjur utan att något faller av.
  • Skrivbordet är lätt att montera, erbjuder olika justerbara funktioner såsom stillasittande påminnelser och minnesförinställningar, och kommer till ett bra pris.

Fezibo Basic stående skrivbord är ett fantastiskt alternativ för alla som vill förbättra sin hållning och ryggsmärta och till och med öka sin produktivitet. Skrivbordet är robust nog att bära flera bildskärmar, datorer och till och med ett husdjur eller två. Det är också tillräckligt stabilt för att du inte behöver oroa dig för att dina saker ramlar av när du höjer eller sänker den.

Fezibo Basic Stående skrivbord

Fezibo Basic stående skrivbord är allt du behöver – rymligt, robust, tyst, snabbt och pålitligt.

Märke Fezibo

Lyftmekanism Elektrisk

Maximal belastning 265 LBS

Färger Rustik Brun, Ljus Rustik, Svart, Vit, Sky, Ljus Valnöt, Svart Valnöt, Ek

Skrivbordsstorlek 40×24″ till 63×24″

Material Massivt trä eller spånskiva och metallram

Höjdjusterbar 23,2 tum till 48,6 tum

Fördelar

  • Välbyggd och rymlig
  • Bra pris
  • Varningar för att meddela dig när du ska stå
  • Lätt att sätta ihop

Nackdelar

  • Antikollisionsfunktionen verkar inte fungera

Modellen jag testade är för närvarande tillgänglig för $430, men den har en $90 rabatt. Jag har ett 60″ x 24″ standardkort på en S4-ram. Du kan göra din kombination lite dyrare genom att välja en massiv träskiva – eller bli billigare genom att välja en skarvad skiva.

Ställa upp Fezibo Basic stående skrivbord

Kredit: Gabriela Vatu/MakeUseOf

Fezibo Basic stående skrivbord är lätt att montera. Skrivbordet kom i två förpackningar – en för skrivbordsbrädan och en för ramen. Båda är ganska tunga så se till att du har lite hjälp att bära runt dem utan att skada dem. Det finns också ett instruktionshäfte som är lätt att läsa och ta reda på. Jag ska vara ärlig här och säga att jag inte personligen ställde upp skrivbordet bara för att min man erbjöd sig att göra det. Det tog honom cirka 40 minuter att göra det hela på egen hand eftersom han tackade nej till mina erbjudanden om hjälp i vetenskapens namn. För fullständig avslöjande satte vi ihop Ikea-möbler för skojs skull i det här huset och han kommer alltid på olika byggprojekt för huset och gården. Så med detta i åtanke kan det mycket väl ta dig lite längre tid att slutföra monteringen.

Gabriela Vatu / MakeUseOf

Han gick vidare och spred ut alla delar på golvet – du kanske vill breda ut någon typ av filt eller kartong så att du inte repar ditt golv eller själva skrivbordet (du kommer att ha gott om tid att repa upp det medan du använder Det). Fezibo har allt märkt för enkel igenkänning så att ta reda på vad som går vart ska gå utan problem. En sak jag måste notera är att du kan komma undan med att använda de verktyg som företaget tillhandahåller, utan att ens behöva en extra skruvmejsel. Du behöver inte heller någon typ av elverktyg, bara lite armbågsfett.

Jag föreslår dock att du skaffar lite hjälp när det är dags att vända på skrivbordet, för det är ganska tungt och du vill inte förstöra benen.

Testar Fezibo Basic stående skrivbord

Gabriela Vatu / MakeUseOf

Väl upprätt började jag testa viktgränsen. Även om jag inte exakt staplade hela 225 pund som den påstår sig kunna lyfta lätt, har jag ett par bildskärmar, en bärbar dator och några andra tillbehör på den. Jag lade också till min son och vår katt för skojs skull. Skrivbordet hade inga problem med att lyfta dem alla. Jag åkte till och med på en hissfärd själv samtidigt som jag kände mig ganska fånig, men allt är i vetenskapens namn, eller hur?

S4 är den förstklassiga ramen som erbjuds av Fezibo, med en lyfthastighet på 1 tum per sekund. Hela mekanismen är ganska tyst och skrivbordet behåller sin stabilitet när det klättrar och sänks, vilket är något jag har haft problem med tidigare när jag provat liknande skrivbord i butiker. Mekanismen erbjuder fyra minnesförinställningar som är superenkla att ställa in, samt barnlås, stillasittande påminnelse och antikollision. Låt oss gå igenom dem alla.

Först och främst, innan du ens börjar använda skrivbordet ordentligt, bör du återställa lyftsystemet genom att trycka på upp- och nedpilarna i några sekunder. Du kommer att använda samma knappar för att lyfta och sänka skrivbordet. Minsta höjd är 23,2 tum, medan maxhöjden är 48,6 tum. När du väl har tagit reda på vilken höjd som är lämplig när du sitter i stolen behöver du bara trycka och hålla ned knapparna S och 1 för att memorera positionen. Stå sedan upp och lyft skrivbordet innan du upprepar processen men väljer en annan sifferknapp. Höjden du väljer kommer att visas på den lilla displayen på mekanismen. Om du hellre vill byta till centimeter istället för tum, vet det här skrivbordssystemet hur man gör det också.

En funktion som jag tyckte var särskilt användbar var den stillasittande påminnelsen. För att aktivera den här funktionen behöver du bara trycka och hålla ned A-knappen i några sekunder tills skärmen visar PÅ. När du har gjort detta kommer en timer att dyka upp på skärmen och du kan justera den i steg om 5 minuter från 20 minuter till 120 minuter. När timern är uppe kommer mekanismen att börja pipa i fem sekunder. Det börjar pipa igen om du inte lyfter skrivbordet inom fem minuter. Funktionen avaktiveras automatiskt om du ignorerar den. Hela syftet med det här skrivbordet är dock att få dig att gå av stolen oftare, så stå upp. Om du lyfter skrivbordet innan timern är slut, startar nedräkningen igen.

Hur systemet fungerar är ganska intuitivt, men jag måste säga att det kan bli ganska irriterande att behöva återaktivera funktionen varje gång du sätter dig ner. Man vänjer sig dock efter ett tag.

Gabriela Vatu / MakeUseOf

Barnlåsfunktionen är också användbar att ha, speciellt om du har små som älskar att trycka på knappar. Om du håller S-knappen i fem sekunder avaktiveras knappsatsen helt. Gör samma sak för att återaktivera mekanismen.

Mitt enda problem med det här skrivbordet är det faktum att det har en funktion som inte verkar fungera. Antikollisions- och anti-klämfunktionen är ganska viktig, speciellt om du har ett arkivskåp under skrivbordet. Instruktionsboken hävdar att det finns tre känslighetsnivåer, som du kan aktivera genom att trycka på upp-pilen och 1-knappen samtidigt. Även om jag provade alla nivåer de har tillgängliga, kunde jag inte få det att sluta lyfta eller sänka på något sätt. Jag provade några böcker placerade på mitt arkivskåp, och skrivbordet tryckte bara rakt igenom dem när jag tryckte panik på knappen för att stoppa skrivbordet. Sedan tänkte jag att böckerna kanske bara var för mjuka, trots att känslighetsnivån var inställd på max.

Därefter lyfte jag min skrivbordsstol så att dess armstöd var högre än vanligt, och tryckte på den första förinställningsknappen för att sänka skrivbordet. Som tur är har jag ett rejält dubbelarmsfäste på mina bildskärmar direkt till skrivbordet, för annars hade bildskärmarna flugit av när det fastnat i armstöden och lutat bakåt. Jag försökte också slå på skrivbordet när det gick upp, och fortfarande ingen reaktion. Jag tänkte att modellen kanske helt enkelt inte kommer med anti-kollisionskänslighet eftersom sajten inte nämner det. Å andra sidan anger bruksanvisningen detta tydligt och lyftenheten tillåter justering av känslighetsnivåerna. Vid det här laget kan jag bara anta att jag har en felaktig modell eller så fungerar funktionen helt enkelt inte.

Ska du skaffa Fezibo Basic stående skrivbord?

Bortsett från mitt problem med anti-kollisionsfunktionen, har jag älskat att använda det här skrivbordet. Det är stabilt; den vinglar inte när jag lyfter den, monitorerna är ganska stadiga och den är tyst och snabb. Priset är inte dåligt heller. Om du får den skarvade brädan med den minsta skrivbordsstorleken och S2-ramen kan du betala så lite som $140 (rabatterat från $260). Den minsta S4-rammodellen kan köpas för $320 (ned från $430). Det är inga dåliga priser för stående skrivbord som kan lyfta så mycket vikt, så snabbt och med så lite ljud.

Med tanke på min erfarenhet av detta Fezibo skrivbord rekommenderar jag det helhjärtat till alla som vill ha lite förändring i sin dagliga rutin och en bättre hållning.

Fezibo Basic Stående skrivbord

$430 $520 Spara $90

Fezibo Basic stående skrivbord är allt du behöver – rymligt, robust, tyst, snabbt och pålitligt.