Vad är Amazon Smart Termostat och hur kan du använda den?

Den här artikeln täcker en berättelse under utveckling. Fortsätt att komma tillbaka med oss ​​eftersom vi kommer att lägga till mer information när den blir tillgänglig.

En smart termostat är ett av de bästa sätten att börja bygga ett smart hem. Tillsammans med att göra det enkelt att styra ditt hems uppvärmning och luftkonditionering kan du spara pengar med lägre energianvändning.

Vi kommer att titta närmare på ett bra alternativ från en smart hemtrogen – Amazon Smart Termostat.

Vad är en smart termostat?

Precis som annan smart teknik, ger en smart termostat teknik till en traditionell hemenhet.

När den är installerad, med hjälp av Wi-Fi-teknik, kan du styra den smarta termostaten med en smartphone-app eller en smart hemhub.

Det finns flera anledningar till att du bör uppgradera till en smart termostat. Det inkluderar bekvämlighet, enkel schemaläggning och till och med möjligheten att spara lite på dina energiräkningar.

Du kan också använda en smart termostat som en del av en större smart heminstallation som en del av automatisering med mera. Du kan till exempel automatiskt sätta upp din luftkonditionering när du lämnar ditt hem.

Installera Amazon Smart Termostat

Amazon smart termostat

Märke Amazon

Integrationer Alexa

Anslutningsmöjligheter Wi-Fi

Visa pekskärm

Vikt 3,9 uns

Mått 3,6 x 3,6 x 0,8 tum

Hub krävs nr

C-wire eller adapter krävs Ja

Om du är intresserad av att köpa termostaten, se till att gå igenom Amazons kompatibilitetskontroll här. Den här guiden kräver att du tar bort termostatens frontplatta och kräver inga verktyg. På bara några minuter kan du se till att termostaten kan installeras i ditt hem.

Och innan du kan börja använda Amazon Smart Thermostat måste du installera den eftersom den ersätter din tidigare modell. Alla med bara lite DIY-kunskap borde kunna göra det utan problem.

Bildkredit: Amazon

Ett av de största problemen med installationen är en C-tråd. Det behövs för att förse termostaten med heltid. Men tack och lov, om du inte har en C-wire, erbjuder Amazon möjligheten att köpa en C-wire-adapter tillsammans med termostaten.

Alexa-appen för iOS eller Android kommer att leda dig genom hela installationsprocessen. För eventuella frågor kan du även kontakta Amazons kundtjänst.

För alla som inte vill bry sig om installationen bör en lokal VVS-tekniker kunna installera termostaten mot en avgift.

Använder Amazon Smart Termostat

Bildkredit: Amazon

Den smarta termostaten är endast kompatibel med Alexa- och Echo-enheter. Det kan inte användas med andra smarta hemsystem med stora namn som Apple HomeKit eller Google Home.

Men Alexa-användare är inne på en riktig behandling. Du kan justera termostaten med både Alexa-appen och en Echo-enhet tillsammans med själva enheten. På termostaten kan du se aktuell temperatur och justera läge och önskad temperatur.

Bildkredit: Amazon

På Alexa-appen kan du också spåra och hantera din HVAC-energianvändning. Den funktionen är en del av Energy Dashboard som kan hjälpa dig att se hur alla dina smarta hemenheter använder energi. Den smarta termostaten använder sig också av Alexa Hunches som hjälper till att hantera ditt smarta hem. Med lite arbete i Alexa-appen kan Alexa automatiskt justera temperaturen i ditt hem om det finns en aning om att du sover eller är ute ur huset.

För mer kontroll kan du också använda appen för att programmera ett komplett hemtemperaturschema.

Tillsammans med att spara pengar med lägre energiräkningar kommer Amazon att skicka ett e-postmeddelande till dig efter att ha köpt den smarta termostaten och skicka ett e-postmeddelande till dig med information om eventuella detaljer om rabatter från energileverantörer i ditt område. De kan många gånger ta bort priset på själva termostaten.

Amazon Smart Termostat: Ett billigt sätt att skapa ett smart hem

Om du är en nybörjare i ett smart hem eller förankrad i Alexas ekosystem, ger Amazon Smart Thermostat ett utmärkt sätt att få enkel kontroll och mer till ditt klimatkontrollsystem.

Tillsammans med det billiga priset erbjuder termostaten ett antal fantastiska funktioner för en Alexa-användare. Njut av enkelheten i att styra din termostat med din smartphone eller Echo-enhet.