Hur du ändrar din profilbild till en animerad memoji i macOS Monterey

Memojis är en rolig ersättning för att använda foton som profilbilder. Du kan designa en så att den ser ut precis som du och placera den som din Apple-ID-profilbild, och den synkroniseras över alla dina enheter med det Apple-ID:t.

Du kan göra det från Systeminställningar (eller Systeminställningar) på din Mac om du kör macOS Monterey eller senare, och det kommer att visas på låsskärmen när du loggar in på ditt användarkonto. Här visar vi dig exakt hur du ställer in en animerad Memoji.

Ställ in en animerad memoji-profilbild i macOS

Äldre macOS-versioner har möjlighet att lägga till Memojis i segmentet Användare och grupper i Systeminställningar. Men om din Mac är på macOS Ventura eller senare kan du inte använda en Memoji utan att först logga in på ditt Apple-konto. Det är bara en av många anledningar till att du bör använda ett Apple-ID på din Mac.

Du kan använda en av de förinställda Memojis eller skapa din egen unika Memoji genom att följa stegen nedan:

 • Klicka på Apple-logotypen i menyraden och välj Systeminställningar.
 • Välj ditt Apple ID-namn överst.
 • Leta efter din profilbild, vad den än kan vara, och håll muspekaren över den.
 • Klicka på Redigera när den visas.
 • Detta bör öppna ett underfönster där du kan välja från ett urval av förinställda Memojis (se till att du har Memoji valt i sidofältet).
 • Alternativt kan du klicka på plusikonen (+) i början av Memoji-listan för att skapa din egen anpassade Memoji och välja Klar.
 • Efter att ha valt din Memoji kan du välja dess Pose och Stil genom att klicka på flikarna högst upp i underfönstret.
 • Använd skjutreglaget i det nedre vänstra hörnet för att justera zoomnivån du vill att din Memoji ska visas i.
 • Klicka på Spara när du är klar.
 • Om du vill se din Memoji utan att logga ut helt kan du låsa din Macs skärm med Control + Cmd + Q eller från Apple-menyn. Din lilla animerade vän håller bara den ställning du väljer och storleken du ställer in kort innan du återgår till standardpositionen. Memojis reagerar dock på din markör när du rör dem med den.

  Om du inte gillar standardmemojis som erbjuds kan du göra dina egna. Verktyget för att skapa karaktärer är hänsynslöst detaljerat och låter dig redigera din Memojis hår, ögon, näsa, mun, hudfärg, accessoarer, outfit och mer. Med tid och inspiration kan du skapa några allvarligt tvivelaktiga skapelser.

  Vad är poängen med en animerad memoji?

  Memojis i macOS är inte revolutionerande, men de lägger till en viss stil till operativsystemet. Genom att följa stegen ovan kan du enkelt ändra din profilbild eller skapa din egen animerade karaktär. Valet är ditt.

  Men det slutar inte bara vid låsskärmens profilbilder; Memojis kan ersätta ditt ansikte i röst- och videosamtal tack vare vissa coola TrueDepth-kamerafunktioner på iPhones och iPads som stöds.