Så här fixar du att Chrome öppnar nya flikar av sig själv på Windows

Öppnar Chrome nya flikar när du klickar på en länk på en sökmotors resultatsida eller en webbplats? Om så är fallet är Chrome förmodligen inställd på att öppna varje ny länk på en ny flik.

Om nya flikar öppnas automatiskt är webbplatsen du är på troligen skadlig, din tangentbordshanterare eller webbläsartillägg stör webbläsarens funktion, eller din webbläsare eller enhet är infekterad med skadlig programvara.

Om du vill öppna nya länkar på samma flik eller hindra webbläsaren från att öppna nya flikar automatiskt, här är några korrigeringar som du kan prova.

1. Tillämpa några preliminära korrigeringar

För att felsöka problemet, utför följande korrigeringar först, eftersom de kan lösa det direkt:

 • Öppna Aktivitetshanteraren, gå till fliken Processer, hitta och högerklicka på Chrome-processen och klicka sedan på Avsluta uppgift. Efter det startar du webbläsaren igen.
 • Rensa cacheminnet och cookies i Chrome för att förhindra att inaktuell cachad data stör webbläsarens bearbetning.
 • Kontrollera om något av tilläggen i din webbläsare stör webbläsarprocessen genom att inaktivera dem en efter en.
 • Uppdatera Chrome till den senaste versionen.
 • Felkonfigurerade tangentbords- och mushanterare kan också orsaka att appar som Chrome inte fungerar. Inaktivera eller ta bort en sådan app om du också använder en.

2. Se till att genvägstangenterna ”Öppna nya flikar” inte är nedtryckta

Om Chrome öppnar nya flikar direkt efter start och inte slutar förrän du stänger webbläsaren, trycks troligen kortkommandon för att öppna nya flikar ner på ditt tangentbord. Du kan bekräfta det med skärmtangentbordet i Windows.

Tryck helt enkelt på CTRL + Win + O för att öppna tangentbordet på skärmen och kontrollera om kortkommandot för att öppna en ny flik i Chrome (CTRL + T) är nedtryckta. Om du ser dem nedtryckta, kontrollera att knapparna inte har fastnat. Om tangenterna är i sitt normala läge men verkar nedtryckta på tangentbordet på skärmen, finns det troligtvis ett maskinvaruproblem med tangenterna.

Om så är fallet, koppla ur eller stäng av tangentbordet tillfälligt och få det inspekterat. Men om inga tangenter verkar vara nedtryckta, gå vidare till nästa steg.

Chrome kommer med en inbyggd funktion som låter användare öppna länkar på nya flikar. Den här funktionen hjälper användare att öppna och gå igenom flera länkar från sökmotorns resultatsida samtidigt utan att behöva gå fram och tillbaka.

Om du vill att Chrome ska öppna länkar på samma flik och ta över den aktuella sökmotorns resultatsida måste du stänga av den här inställningen. För att göra det, följ dessa steg:

 • Sök efter valfri fråga i Chrome och tryck på Enter.
 • I det övre högra hörnet klickar du på Snabbinställningar (kugghjulsikonen) och klickar på Visa alla sökinställningar.
 • Navigera till avsnittet Var resultaten öppnas och avmarkera rutan bredvid Öppna varje valt resultat i ett nytt webbläsarfönster.
 • 4. Stoppa Chrome från att öppna nya flikar vid PC-start eller webbläsarstart

  Om Chrome automatiskt startar och öppnar nya flikar när din Windows-enhet startar upp har du förmodligen gett den tillstånd att göra det. För att stänga av denna behörighet, öppna Aktivitetshanteraren, navigera till fliken Startappar, leta reda på Chrome i listan över program, högerklicka på den och välj Inaktivera.

  Om nya flikar öppnas när webbläsaren startas, har du förmodligen konfigurerat webbläsaren för att öppna en uppsättning nya flikar vid lanseringen eller för att öppna de flikar du lämnade öppna när du senast använde webbläsaren. Följ dessa steg för att ta bort dessa behörigheter:

 • Öppna Chrome.
 • Klicka på de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet och välj Inställningar.
 • Navigera till fliken Vid start och kontrollera cirkeln bredvid Öppna sidan Ny flik.
 • 5. Se till att webbplatsen du befinner dig på inte är skadlig

  Om Chrome öppnar nya flikar med oönskade webbplatser när du klickar på en text, länk eller område på en viss webbplats, är den webbplatsen eller dess innehåll sannolikt skadligt. Det kan förklara varför det omdirigerar dig till skadliga erbjudanden och målsidor som drivs av hotaktörer.

  Det finns många sätt att avgöra om en webbplats är opålitlig, så lär dig hur du kontrollerar om en webbplats är säker för mer information.

  6. Se till att din webbläsare och enhet är fria från skadlig programvara

  Chrome-webbläsaren kan också bete sig fel eller agera konstigt om den är infekterad med skadlig programvara eller virus. Om ingen av korrigeringarna ovan löser problemet kan din webbläsare vara infekterad med en webbläsarkapare.

  Om problemet kvarstår trots att kaparen har tagits bort kan du ha en skadlig programvara på din enhet, vilket tvingar Chrome att öppna oönskade webbplatser på egen hand. För att utesluta denna möjlighet, kör en fullständig genomsökning av skadlig programvara med en Microsoft Security-skanner för att bli av med eventuella infektioner.

  7. Återställ och installera om Chrome

  Om du upptäcker att din webbläsare inte har några infektioner och virussökningen inte upptäcker någon skadlig kod på din enhet, bör du återställa den. Genom att återställa en webbläsare återställs dess inställningar till sina standardinställningar, så att du kan bekräfta att felkonfigurerade inställningar inte är orsaken till ditt problem.

  För att återställa Chrome, gå till Chrome-inställningar, klicka på Återställ inställningar på vänster sida och klicka på Återställ inställningar till deras ursprungliga standardinställningar till höger.

  Om det inte heller fungerar att återställa webbläsaren kan du installera om webbläsaren från början, vilket är den minst önskvärda lösningen. Innan du påbörjar den nya installationen, se till att du tar bort den gamla installationen korrekt med hjälp av vår guide om avinstallation av appar på Windows.

  Stoppa Chrome från att öppna nya flikar i Windows

  Nya flikar som öppnas automatiskt eller att Chrome öppnar nya flikar för varje klick kan störa vår användarupplevelse. Förhoppningsvis förstår du nu bättre varför Chrome öppnar nya flikar och vilka korrigeringar du bör försöka stoppa det.

  Om ingenting fungerar och Chrome fortsätter att öppna nya flikar, installera om webbläsaren. Om ominstallationen också misslyckas, skanna din enhet efter infektion med skadlig programvara eller byt till en annan webbläsare.