Utmärkta Grab-and-Go ANC-hörlurar för dagligt bruk

Viktiga takeaways

 • SoundPEATS Air4 Pro trådlösa öronsnäckor erbjuder utmärkt värde för pengarna, med ANC, flerpunktsanslutning, anpassningsbara EQ-inställningar och anständig batteritid.
 • Hörsnäckorna ger överlägsen ljudkvalitet och oavbruten lyssning, tack vare avancerad brusreducerande teknik.
 • Den eleganta designen och långvariga batteritiden gör dem till ett utmärkt val för dagligt bruk, till ett mer överkomligt pris jämfört med premiumalternativ.

SoundPeats Air4 Pro trådlösa öronsnäckor kan ha gått dig förbi när de släpptes, efter att de i lugn och ro kommit in på en marknad som redan är mycket mättad. Men dessa funktionsrika trådlösa öronsnäckor förtjänar ett andra utseende.

De är ett mer prisvärt alternativ till premium trådlösa öronsnäckor, men behåller ändå många av funktionerna som du förmodligen kommer att leta efter – som en pålitlig trådlös anslutning, ANC, flerpunktsanslutning och mer. Om du vill undvika att betala dumma pengar för ett par trådlösa hörsnäckor i toppklass, är Air4 Pro ett utmärkt alternativ för dagligt bruk.

Soundpeats Air4 Pro

SoundPEATS Air4 Pro är ett prisvärt alternativ till några av de mer förstklassiga öronsnäckorna och erbjuder utmärkt valuta för pengarna. Med ANC, flerpunktsanslutning, anpassningsbara EQ-inställningar och anständig batteritid är de oslagbara för prisklassen.

Batteritid 26 timmar

Laddningsväska medföljer? Ja

Mikrofoner Sex

Märke SoundPEATS

Bluetooth Bluetooth 5.3

IP-klassning IPX4

Solo bud-läge? Ja

Driverstorlek 13mm

Färger Vit/Svart/Beige

Brusreducering ANC

Codecs som stöds SBC, aptX Adaptive Lossless, aptX Voice

Laddningstid 1,5 timmar

Fördelar

 • Ljudkvaliteten är utmärkt för priset
 • Lätt med en bekväm passform
 • ANC-läge fungerar bra
 • Flerpunktsanslutning
 • Ger en anständig baskraft
 • Upp till 26 timmars total batteritid med laddningsfodralet

Nackdelar

 • Pekkontroller kan vara lite överkänsliga
 • Passthrough-läget är lite väsande

Stabil, multipoint trådlös anslutning

Rob Webb / MakeUseOf

SoundPeats Air4 Pro använder Bluetooth 5.3 och levererar utmärkt trådlös prestanda. De har Snapdragon Sound och aptX Adaptive Lossless, som erbjuder en robust och stabil anslutning med CD-kvalitet förlustfritt ljud.

De erbjuder också en flerpunktsanslutning, så att du kan ansluta två enheter samtidigt. Jag parade ihop dessa öronsnäckor med min smartphone och PC och tyckte att det var en sömlös och frustrationsfri upplevelse att byta mellan dem.

Komfort i ljud: Design och passform

Rob Webb / MakeUseOf

Air4 Pro är lätta och bekväma och kommer med tre olika storlekar av silikonspetsar att välja mellan. De finns i svart, vit eller beige och har silver- eller bronsaccenter, beroende på vilket färgschema du väljer.

Med rätt val av örontips sitter de tätt i örat med mycket liten risk att falla loss och orsakar minimalt obehag, även när du bär dem under långa sträckor.

Laddningsfodralet är lika lätt med en snygg, plattare design som gör att den kan sitta bekvämt i fickan när den är på väg. Den har en USB-laddningsport på undersidan (med en USB-C-laddningskabel ingår i kartongen), samt en återställningsknapp.

Det finns en användbar LED-indikator på utsidan av fodralet för att indikera aktuell batterinivå med det vanliga trafikljussystemet (grönt är bra, gult är OK och rött betyder att det är dags att ladda upp dem), vilket gör det enkelt att kontrollera din ström nivåer på ett ögonkast.

Ljudkvalitet: Utmärkt för priset

Rob Webb / MakeUseOf

Air4 Pro levererar utmärkt ljudkvalitet totalt sett, särskilt för prisnivån och på alla volymnivåer. Deras 13 mm-drivrutiner producerar en solid och respektabel basrespons, som håller bra mot ljud över hela musikspektrat, från blåsig metall till pipig omgivande elektronik.

De har tre olika ljudlägen: Normal, Passthrough (transparent) och ANC. Varje läge erbjuder tydligt och distorsionsfritt ljud, även om jag fann att Passthrough Mode skapar ett lätt sus när det är inkopplat, men inte tillräckligt för att orsaka några större problem.

Om jag ska vara ärlig är passthrough-läget det som jag är minst benägen att använda. Om jag hamnar i en situation där jag behöver höra omvärlden, är det lika troligt att jag tar bort en öronsnäcka och håller ett fritt öra tränat på min omgivning tills jag kan byta tillbaka till ANC-läge.

Men många gillar den sinnesfrid som ett inbyggt transparensläge erbjuder. Och oavsett mina personliga preferenser är det bra att se att det tillgodoses här. Förutsatt att du inte har något emot lite väsande, är den perfekt användbar för dem som föredrar ett mindre slutet ljudläge.

Men Air4 Pros adaptiva brusreducering är den riktiga juvelen i kronan. Med vad som rimligen skulle kunna kvalificeras som öronsnäckor till budgetpriser är ANC här fantastiskt. De anpassar sig automatiskt till din omgivning och arbetar hårt för att eliminera all bullerförorening. Det vill säga att de klarar kollektivtrafikprovet med glans.

Jag hade inga som helst problem med ANC här och kunde kokongera mig själv i musik, både utomhus och i slutna omgivningar. Det är effektivt och uppslukande, även när jag kör på halv volym på min telefon.

SoundPeats Audio App: Barebones, men användbar

Vid första anblicken, SoundPeats Audio-appen (iOS / Android) kan verka lite lätt. Och även om det är rättvist att säga att det inte precis är överfullt med funktioner, finns det tillräckligt här för att tillfredsställa och berika din övergripande njutning av dessa öronsnäckor.

Naturligtvis hittar du equalizerinställningar som använder enkla men effektiva reglage för att öka eller minska dina nivåer tills du får rätt mix för ditt ljud. Alternativt kan du använda SoundPeats klassiska EQ-förinställning om du föredrar att inte gå runt med inställningarna, och du kommer att upptäcka att den erbjuder en solid och balanserad ljudkvalitet.

Du kan kontrollera dina batterinivåer, samt välja önskat brusreduceringsalternativ (ANC, normal eller passthrough) – praktiskt om du inte vill cykla igenom dessa inställningar via pekkontrollerna varje gång du sätter in dessa öronsnäckor i öronen.

Dessutom hittar du omkopplaren för Air4 Pros spelläge med låg latens i appen och möjligheten att stänga av pekkontrollerna helt och hållet (vilket jag skulle rekommendera att göra), om de orsakar dig några gnäll.

Slutligen kan du stänga av in-ear-detekteringen om du vill. Fast ärligt talat så vet jag inte varför du skulle göra det, eftersom det är en absolut vinnare.

Enkelt uttryckt kan SoundPeats Audio-appen verka lite nakna för vissa, men den är intuitiv att använda och den täcker alla huvudbaserna väl.

26 timmars batteritid

Rob Webb / MakeUseOf

SoundPeats Air4 Pro har en batteritid på 26 timmar, inklusive laddningsfodralet. Varje öronsnäcka kan hålla i upp till sex timmar i normalt läge, eller mer blygsamma fyra timmar med ANC på.

Visst, det är inte den mest imponerande batteritiden vi har sett i ett par trådlösa öronsnäckor, men det är anständigt nog att ta dig igenom de flesta kortdistansresor, eller en dag på kontoret i kombination med laddningsfodralet.

Dessutom är in-ear-detekteringsfunktionen en inkludering av fantastisk livskvalitet som kan bevara lite batteritid också, pausar din musik så fort du tar bort hörsnäckan från örat. Plus om du använder solo bud-läge kan du få ut mer användning från en enda laddning på detta sätt.

Ska du köpa SoundPeats Air4 Pro?

Rob Webb / MakeUseOf

För prisklassen erbjuder SoundPeats Air4 Pro utmärkt värde för pengarna.

Förvånansvärt funktionsrikt, med tre inbyggda brusreduceringslägen, flerpunktsanslutning, anpassningsbara EQ-inställningar, ett 80ms spelläge för ljud med låg latens, plus min personliga favorit – det fantastiska in-ear-detekteringsläget. De är mångsidiga, lätta att använda och ger högkvalitativ uppspelning.

När jag testade Air4 Pro-öronsnäckorna upplevde jag inte ett enda anslutningsproblem. De är solida och pålitliga på det sätt som vi önskar att alla trådlösa öronsnäckor var och är ett utmärkt alternativ för att ta och gå med dig från punkt A till punkt B.

Mitt enda klagomål är att pekkontrollerna känns lite överkänsliga, eftersom jag upptäckte att justering av en öronsnäcka i örat ofta skulle leda till att den växlade från ANC till normalt läge, eller till exempel hoppade över ett spår av misstag. Ett snabbt besök i SoundPeats Audio-appen fixade dock snart det här problemet, eftersom jag kunde inaktivera den här funktionen med en knapptryckning.

Ett mindre käbbel åt sidan, Air4 Pros mer än motiverar sin blygsamma prislapp (strax under $80 i skrivande stund), och gör ett utmärkt val om du letar efter några fantastiska trådlösa hörlurar för dagligt bruk.

Soundpeats Air4 Pro

SoundPEATS Air4 Pro är ett prisvärt alternativ till några av de mer förstklassiga öronsnäckorna och erbjuder utmärkt valuta för pengarna. Med ANC, flerpunktsanslutning, anpassningsbara EQ-inställningar och anständig batteritid är de oslagbara för prisklassen.