Hur man stänger av vibration på din iPhone

Även om du inte behöver oroa dig för aviseringsljud när du sätter din iPhone i tyst läge, kommer den fortfarande att vibrera när du får en varning. Och det är inte allas kopp te. Vi visar dig hur du stänger av vibrationer helt för vissa appar och specifika varningar.

Hur man stänger av vibrationer för samtal och varningar på en iPhone

Om du föredrar att inte låta din iPhone vibrera för inkommande samtal eller varningar kan du inaktivera den här funktionen genom att följa dessa steg:

 • Gå till appen Inställningar på din iPhone och välj Ljud & Haptics.
 • Tryck på Haptics under avsnittet Ringsignal och varningar.
 • Välj Spela inte i tyst läge eller Spela aldrig beroende på vad du föredrar. Om du till exempel inte gillar vibrationer när du använder din iPhones tysta läge väljer du Spela inte i tyst läge.
 • Gå tillbaka till föregående meny och välj en av varningstyperna, som Ringtone, New Mail, Default Alerts, etc. Tryck på Haptics högst upp och välj Ingen.
 • Hur man stänger av alla vibrationer på en iPhone

  Medan metoden ovan inaktiverar de flesta vibrationer, kommer din iPhone fortfarande att vibrera om du får en nödvarning. Om du vill stänga av alla vibrationer på din iPhone kan du göra det via din iPhones tillgänglighetsinställningar. Allt du behöver göra är att gå till Inställningar > Tillgänglighet > Peka. Scrolla nu nedåt och stäng av strömbrytaren bredvid Vibration.

  Du kanske har märkt hur din iPhone vibrerar något när du utför åtgärder som att växla på en strömbrytare eller länge trycka på en knapp i din iPhones kontrollcenter eller när du skriver på din iPhones tangentbord. Dessa kallas System Haptics och Keyboard Feedback. När du stänger av alla vibrationer på din iPhone inaktiverar du även dessa funktioner.

  Du kan dock inaktivera dem utan att påverka alla dina appar genom att gå till Inställningar > Ljud och Haptics och stänga av omkopplaren bredvid System Haptics.

  På samma sätt trycker du på Tangentbordsfeedback och stäng av reglaget bredvid Haptics.

  Hur man stänger av vibrationer för vissa appar

  Istället för att stänga av vibrationer för sms du tar emot eller för alla dina appar, kanske du ofta vill att din iPhone ska sluta vibrera varje gång du får ett meddelande från en tredjepartsmeddelande eller app för sociala medier som WhatsApp. Det enda sättet att stänga av vibrationer för specifika appar är att justera appens aviseringsinställningar. Här är vad du behöver göra:

 • Gå till Inställningar och gå till Aviseringar.
 • Välj appen du vill stänga av vibrationer för.
 • Stäng av strömbrytaren bredvid Ljud.
 • Även om din iPhone inte längre vibrerar när du får aviseringar från appen, finns det en hake: du kommer inte längre att höra ett ping när du får ett meddelande, även när din ringsignal är påslagen. Detta beror på att denna metod i huvudsak stoppar ljudvarningar. Så om du inte vill tysta aviseringar på din iPhone, finns det för närvarande inget sätt att stänga av vibrationer för specifika appar utan att offra ljudvarningar.