Undvik en PayPal-kontobegränsning och frysta medel med dessa 5 tips

Viktiga takeaways

 • PayPal kan begränsa ditt konto av olika anledningar, till exempel värdefulla transaktioner eller ändringar i sålda produkter.
 • För att undvika begränsningar, ta ut pengar strategiskt, upprätthåll ett konsekvent transaktionsmönster och uppfyll säljarskyddsvillkoren.
 • Håll kunderna nöjda, undvik att ändra kontoinformation ofta och ha en reservbetalningsgateway vid begränsningar.

PayPal gör betalning online enkelt; det råder lite tvivel om det. Men PayPal kan också vara källan till enorm frustration om du får en strejk för PayPal-kontobegränsning, tack vare dess strikta anti-penningtvätt och ibland mindre transparenta säkerhetsåtgärder.

Även om det är lätt att undvika dessa begränsningar genom att följa PayPals användarvillkor, blir vissa konton begränsade av oväntade skäl. Så vad orsakar dessa begränsningar och hur undviker du dem?

Vad orsakar PayPal-kontobegränsningar?

PayPal-kontobegränsningar kan utlösas av faktorer som inte nödvändigtvis strider mot PayPals villkor utan snarare allt som skapar misstankar, inklusive:

 • Ovanligt höga transaktioner. PayPal rymmer ett brett utbud av transaktionsvärden men kan uppfatta en onormal ökning av transaktioner som en indikation på bedrägliga aktiviteter eller obehörig åtkomst och därför tillfälligt begränsa det för att komma till botten med det.
 • Plötsliga förändringar i försäljningsprodukten. För att skapa ett företagskonto på PayPal måste du klargöra vilken typ av produkter och tjänster du erbjuder. Så när du plötsligt flyttar dina försäljningsprodukter, till exempel, från att sälja kläder till att sälja högriskprodukter som smycken, kommer PayPal tillfälligt att begränsa ditt konto för att kontrollera om du följer dess policyer och regler.
 • Transaktioner utanför ditt vanliga område. PayPal övervakar aktivt transaktioner för att identifiera potentiella säkerhetshot. Till exempel, när transaktioner plötsligt inträffar på en okänd plats, kan det flagga dem som obehörig åtkomst till kontot och begära en tillfällig gräns tills du meddelar annat.
 • Ändringar av kontoinformation. Frekventa ändringar av kontoinformation, särskilt e-postadresser och länkade bankkonton, kan utlösa PayPals säkerhetsprotokoll. Denna åtgärd förhindrar användare från att sälja konton. Dessutom kan sådana ändringar tyda på ett obehörigt försök att komma åt kontot.
 • Tvister, anspråk och återkrav. Frekventa klagomål mot ett PayPal-konto ger naturligtvis anledning till oro för användarens trovärdighet och, i förlängningen, efterlevnaden av PayPals policyer. Följaktligen kan kontot begränsas, och om det finns tydliga bevis på några överträdelser kommer kontot att förbjudas permanent.

Om du använder PayPal regelbundet för onlinetransaktioner är chansen att stöta på en kontobegränsning stor på grund av alla dessa faktorer. (Tyvärr är de fortfarande högre för företagskonton och de som gör många transaktioner i allmänhet). Det finns dock flera åtgärder du kan vidta för att undvika en begränsning av PayPal-kontot.

Hur man undviker PayPal-kontobegränsningar

För de flesta är det lika enkelt att undvika PayPal-kontobegränsningar som att se till att du inte gör något olagligt. De flesta har använt PayPal i flera år och aldrig stött på en kontobegränsning eller ens andra PayPal-problem. Men fall där personer följer alla PayPals användarvillkor och fortfarande stöter på kontobegränsningar dyker upp ibland, så det är klokt att veta hur man undviker PayPal-kontobegränsningar.

1. Ta ut pengar strategiskt

En bra tumregel är att undvika att ha mycket pengar på ditt PayPal-konto. Närhelst du tar emot betalningar är det säkrare att göra uttag för att undvika att de låses i händelse av en kontobegränsning.

PayPal kan dock också uppfatta uttag av stora summor som misstänkt. Tänk istället på ett stadigt och konsekvent uttagsmönster. På så sätt verkar det inte som att det är något bus på gång.

2. Undvik att göra ovanliga transaktioner

PayPal övervakar transaktioner och kan automatiskt identifiera mönster som avviker från det normala. Försök att upprätthålla ett konsekvent transaktionsmönster för att förhindra att ditt PayPal-konto flaggas.

Vanliga PayPal-konton kan utföra transaktioner på upp till 4 000 USD, medan verifierade konton kan skicka upp till 10 000 USD i en enda transaktion. Du kan dela upp betalningar i delbetalningar beroende på din kontotransaktionsgräns, samtidigt som du säkerställer konsekventa belopp. Annars kan du använda PayPal som en alternativ Payoneer för att behandla dina betalningar.

3. Uppfyll PayPals säljarskyddsvillkor

Säljarskyddsvillkor skyddar dig som säljare från vissa obehöriga transaktioner och anspråk från personer som kan ha skadliga avsikter efter att du har levererat dem produkter eller tjänster. Tyvärr är kundens illvilja utom din kontroll.

Ditt bästa skydd är att dokumentera allt under en transaktion, från bevis på porto, leveransbevis, tjänster, resebiljetter, leveransdatum och mottagaradress. I händelse av en skadlig tvist, anspråk eller återkrav, kommer du att visa bevis och skydda ditt konto från begränsningar.

4. Se till att dina köpare är nöjda

Att hålla dina kunder nöjda är avgörande för att upprätthålla ett sunt PayPal-konto om du driver ett onlineföretag. Du vill inte ta itu med tvister från missnöjda kunder, och inte PayPal heller.

Prioritera utmärkta tjänster, åtgärda problem snabbt och säkerställ tydlig kommunikation med dina kunder eller klienter för att minska risken för klagomål. Vi vet att det är lättare sagt än gjort ibland, och vissa människor kommer att utnyttja PayPal för att försöka få något gratis. Men eftersom de flesta använder PayPal för sitt avsedda syfte, är det svårt att hålla dina riktiga kunder söta.

Handla bara med personer du kan lita på för att undvika att förlora pengar på PayPal-bedrägerier.

5. Undvik att regelbundet ändra din kontoinformation

PayPal är stora på att förhindra olagliga betalningar, och en stor underlättande av dessa händelser är möjligheten för användare att ändra sina uppgifter efter behag. För att motverka detta begränsar PayPal hur ofta du kan ändra din kontoinformation och kommer att flagga ditt konto om du gör det regelbundet.

När du registrerar dig för ett PayPal-konto eller verifierar din identitet, använd korrekta och konsekventa uppgifter så att du aldrig behöver ändra dem. Om du måste ändra några detaljer senare, gör det bara ibland. På så sätt faller du inte under radarn för PayPals säkerhet.

Vad du ska göra om ditt PayPal-konto är begränsat

Trots att du gör allt enligt PayPals villkor, finns det fortfarande en chans att ditt konto blir begränsat. Om det händer måste du fråga om begränsningarna med en PayPal-kundtjänstagent.

 • Klicka på Hjälp i huvudmenyn, scrolla ner på hjälpsidan och välj Kontakta oss.
 • Rulla ned och välj Skicka meddelande till oss. Detta kommer att öppna ett popup-fönster för chattgränssnitt där du kan interagera med en kundtjänstagent angående problemet.
 • Problem med PayPal-kontobegränsningar tar ofta lite tid att lösa, så ha tålamod när de kommer in på det. För bästa praxis, tillhandahåll tillräckligt med information för att snabba upp lösningsprocessen, särskilt när så efterfrågas.

  Det finns ingen garanti för att ditt PayPal-konto kommer att drabbas av en begränsningsvarning. Så förutom att se till att dina kontoaktiviteter är normala och konsekventa, överväg att skapa konton i alternativa betalningsportar som Cash App, Payoneer och Venmo. Om du gör det får du en reservplan för att fortsätta handla online eftersom PayPal fixar en kontobegränsning.