Hur man ökar volymen på en Chromebook Beyond Max

Viktiga takeaways

 • Du kan använda webbläsartillägg som Ears för att öka volymen av onlinevideor och musik.
 • För offlinevideor kan du använda en app som VLC mediaspelare som inkluderar inbyggd utjämning och volymkontroller.
 • Enjoy Music Player är det perfekta alternativet om du behöver öka volymen på offlinemusik.

Det kan vara svårt att klämma ut eller hänga med i ett Zoom-möte om din Chromebooks ljud är för tyst. Lyckligtvis finns det en lösning som kommer att göra verklighet av dina drömmars volymnivåer. Så här kan du ge din Chromebook en volymökning över max.

Hur är det ens möjligt att öka volymen på Chromebook?

Den maximala volyminställningen på Chromebooks är tänkt att vara den övre gränsen. Så hur är det ens möjligt att öka volymen utöver detta maximala? Tja, det börjar med rätt programvara.

Även om ChromeOS kan sätta begränsningar för den maximala volymen som högtalarna kan nå, har högtalarna i sig inga svåra gränser. Dessa gränser är satta av tillverkare av bärbara datorer för att stanna vid den maximala volymen som högtalarna kan nå utan att förlora sin perfekta tonhöjd.

Med rätt programvara kan du kringgå dessa gränser på vilket operativsystem som helst och höja dina högtalare över maximal volym. Kom bara ihåg att volymgränser finns där av en anledning, och alla förstärkningar utöver maxvolymen kommer med distorsion.

Att sätta igång högtalarna för högt kan skada dina högtalare genom att röstspolen blåser. Använd dessa verktyg sparsamt – och om du hör mycket distorsion, överväg att stänga av strömmen.

Hur man ökar volymen i webbläsaren Chrome

Chansen är stor att du spenderar det mesta av din Chromebook-tid i webbläsaren Chrome. Om volymen på ett YouTube-klipp eller din favoritpodcast är för låg finns det webbläsartillägg som kan hjälpa dig.

Ears är en equalizer som fungerar med alla webbsidor som är öppna i Google Chrome. Så länge sidan spelar upp ljud kan Ears öka volymen. Medan andra tillägg kan göra detta, är Ears lätt att använda, med en enkel volymstapel på vänster sida. Det kommer att vara på din dators förinställda maxnivå när du startar. Klicka och dra den uppåt för att öka volymen.

Ju högre du drar volymförstärkaren, desto mer distorsion kommer du att höra. För att bevara dina högtalare bör du sluta höja volymen i samma ögonblick som folks röster börjar knaka eller basdunsen låter gäll snarare än djup. Det är säkra tecken på att du pressar högtalarna utöver vad som är hälsosamt för dem.

Naturligtvis är Ears också en equalizer-app, så att du kan öka individuella frekvenser också. Om ditt huvudproblem är att höra människors röster, försök att bara öka de lämpliga frekvenserna. Det skulle vanligtvis vara på 80, 160 eller 320 markeringar i EQ-instrumentpanelen.

Ladda ner: Öron: Bass Boost, EQ Alla ljud för Krom (Fri)

Hur man ökar volymen på Chromebook för offlinevideor

Om du har laddat ner en film eller några avsnitt av ditt favorit-tv-program att titta på offline, är dina volymhöjande alternativ begränsade till de appar du använder. Glöm standardvideospelaren för Chrome; Android-appar för Chrome, som VLC, erbjuder en idealisk lösning.

Vissa avancerade Chromebooks har inbyggd utjämning. Om din Chromebook har den här funktionen hittar du den i menyn Volymkontroll under den utökade menyn Utdataalternativ. Genom att klicka på Equalizer-ikonen (med flera reglage) kommer du till en meny med kontrollreglage för olika frekvensområden.

VLC är en klassisk, beprövad mediaspelare som kan spela vilken fil som helst du kastar på den. Det är en av de bästa gratis mediaspelarna med öppen källkod där ute – och om du har flera system kan du ladda ner VLC mediaspelare på Windows eller Android också.

Den enda nackdelen med VLC är att alternativet för ljudförstärkning är lite dolt. Så här kan du hitta den knepiga inställningen och öka volymen på vilken fil som helst med VLC:

 • När videon spelas upp klickar du på skärmen för att visa uppspelningsfältet.
 • Välj Alternativ (ikonen med tre punkter) från uppspelningsfältet.
 • Vänta tills ett litet svart överläggsfönster visas. Klicka sedan på Equalizer (en ikon med tre rader).
 • VLC:s equalizerfönster visas. Du kan justera den horisontella stapeln längst upp för att höja eller sänka volymen.
 • Om du vill justera specifika frekvensvolymer, höj eller sänk de vertikala staplarna. Den längst till vänster styr de djupaste frekvenserna av ljud, medan den längst till höger styr de högsta frekvenserna. Alternativt kan du välja en förinställning för att enkelt justera volymen till bättre nivåer. Live-förinställningen är idealisk för filmer.

  Ladda ner: VLC för Android (Fri)

  Hur man ökar volymen på Chromebook för offlinemusik

  Om du lyssnar på låtar på din Chromebook med en musikströmningstjänst online, kan du alltid höja volymen genom tillägget Ears som nämns ovan. Men om du föredrar offlinemusik eller inte har något val (som när du sitter på ett flygplan och behöver koppla in dina hörlurar), finns det appar som kan hjälpa dig.

  Enjoy Music Player, som kommer med en inbyggd equalizer och volymhöjning, är den idealiska lösningen. När du har installerat Enjoy Music Player kan du höja volymen på dina favoritlåtar med bara några få steg:

 • Klicka på equalizerknappen.
 • Slå på den genom att klicka på reglaget (den ska bli blå).
 • Klicka och dra Preamp-knappen högre för att öka volymen.
 • Ladda ner: Njut av musikspelaren för Krom (Fri)

  Öka volymen på din Chromebook med en Bluetooth-högtalare

  Även om det är ett användbart knep att öka volymen på din Chromebook över max, är det inte värt att riskera att skada dina högtalare. En Bluetooth-högtalare är dock en utmärkt uppgradering. De är kraftfulla, prisvärda och finns i praktiskt taget oändliga varianter.

  Köp en mycket portabel Bluetooth-högtalare om du vill ha något som är lätt att ta med på språng. Alternativt, om du vill göra din Chromebook till festens liv, finns det gott om kraftfulla Bluetooth-högtalare på marknaden.