Spotify inslagna 2023 har anlänt! Så här ser du din statistik

Viktiga takeaways

  • Spotify Wrapped 2023 är äntligen här och avslöjar insikter i dina lyssnarvanor och favoritartister från det senaste året.
  • Du kan komma åt din Wrapped på Spotify-appen eller webbplatsen och njuta av utvalda spellistor och personliga rekommendationer baserat på din musiksmak.
  • Nya funktioner inkluderar Sound Town, Me in 2023, personliga artistmeddelanden och detaljerad information om dina bästa artister och genrer. Dessutom kan du dela din Wrapped och skapa en Blend-spellista med vänner!

Varje år räknar vi ner till en stor händelse. Vi pratar inte om semestern; det stämmer, vi pratar om Spotify Wrapped release. Dess ankomst är det ögonblick du kan se dina personliga musiktrender under det senaste året på ett roligt och fräscht sätt. Så här får du din Spotify Wrapped 2023-rapport och gräver in.

Spotify Wrapped 2023 är nu live

Väntan är äntligen över, med Spotify Wrapped 2023 lanseras, den 29 november 2023. Om du inte är bekant med hur Spotify Wrapped fungerar, sammanställer den statistik om dina lyssningsvanor under året, inklusive insikter om dina bästa artister, mest lyssnade låtar och mycket mer; det är en djupgående titt på ditt år inom musik, väckt till liv av Spotify. Om du överhuvudtaget använder Spotify är det snyggt att titta på, men det är definitivt en gåva från Spotify som belönar superfans mest. Ju mer du lyssnar, desto mer information måste Spotify sammanställa i din Wrapped-rapport.

The Wrapped-sektionen på Spotify innehåller utvalda spellistor som lyfter fram årets bästa låtar och artister, samt personliga spellistor skräddarsydda efter din musiksmak, som du kan dela med dina vänner. Wrapped 2023 tar också med sig årets musikaliska höjdpunkter till Spotifys AI DJ, som kommer att välja och välja låtar från dina mest lyssnade under 2023. Om du inte har spelat med AI DJ:n än, är det den perfekta tiden nu.

Hur du hittar din Spotify Wrapped 2023

För att se ditt musikår summerat kan du antingen använda Spotifys mobilapp eller dess hemsida. Om du använder Spotifys iOS- eller Android-app, se till att du har uppdaterat den till den senaste versionen.

Du bör se en banner märkt Your 2023 Wrapped högst upp på startskärmen så snart du startar Spotify. Om du inte gör det trycker du på knappen Wrapped på appens startsida, så omdirigeras du till en annan sida där bannern väntar på dig. Tryck på banderollen och låt magin börja!

Du kan också se din Spotify Wrapped 2023 på din dator genom att gå till Spotifylogga in med dina kontouppgifter och klicka på knappen Kolla upp det längst upp på skärmen eller genom att hoppa höger till Spotify Wrapped-sidan.

Vad är nytt för Spotify 2023 Wrapped?

Spotify ser alltid till att innevarande års Wrapped är bättre än föregående, och 2023 är inget undantag, inklusive ny data om:

  • Sound Town: Med den här funktionen korrelerar Spotify dina lyssningsmönster och favoritartister med en stad vars invånare med största sannolikhet har liknande musikpreferenser.
  • Mig 2023: Kommer du ihåg ”Your Listening Personality” från 2022 års Spotify Wrapped, där streamingplattformen hämtade inspiration från Myers-Briggs personlighetstyper? Under 2023 grupperar Spotify dig i en av tolv olika lyssningskaraktärer och tilldelar dig en baserat på dina streamingvanor under året. Tror du att gammalt är guld och föredrar att lyssna på äldre låtar? Du är tidsresenären! Byter du från en artist till en annan snabbare än ljusets hastighet? Du är Shapeshifter.
  • Dina artistmeddelanden: Många artister samarbetade med Spotify för att skapa personliga videor för sina bästa lyssnare, uttrycka hjärtlig tacksamhet eller informera topplyssnare om kommande turnéer och nya releaser. Även om detta inte är en helt ny funktion, är antalet artister som skickar personliga meddelanden till Wrapped-evenemanget mycket större i år.
  • Topp 5 artister: Lyssnade du på Olivia Rodrigos spellista på repeat när den släpptes? Nåväl, Spotify släpper det inte den här gången! Förutom att visa upp dina mest lyssnade artister kommer plattformen nu att avslöja den specifika månaden då du lyssnade mest på dem.
  • Topp 5 genrer: Den här funktionen visar dina fem bästa musikgenrer i en söt smörgåsinspirerad design.

Spotify Wrapped kommer också att visa dig exakt hur många minuter du spenderade på att streama, hur många timmar du spenderade med din toppartist, vilken dag du toppade och dina bästa låtar för året i en spellista.

När du har sett din Spotify Wrapped för året kan du dela varje bild till dina sociala mediekonton genom att trycka på knappen Dela som finns under varje bild.

Om du har en grupp vänner som delar din musiksmak kan du också skapa en blandningsspellista genom att gå till avsnittet Wrapped på Spotify, trycka på Skapa en blandning och bjuda in dina vänner. Hur du än interagerar med din Spotify Wrapped-upplevelse är det ett bra sätt att se hur du har använt tjänsten under det senaste året – och vi är alltid glada över att se den komma tillbaka igen.