Bekväm men saknar balanserat ljud

Viktiga takeaways

  • Razer Moray IEM erbjuder komfort hela dagen och en säker passform, men ljudkvaliteten är en besvikelse.
  • Den leriga ljudbilden och bristen på anpassning begränsar musiklyssningsupplevelsen.
  • För $130 finns det bättre alternativ tillgängliga när det gäller ljudkvalitet och brusisolering.

Razer är välkänt för sin kringutrustning för spel och datorer, som tangentbord, möss och hörlurar – men nu har de också doppat tårna i marknaden för in-ear monitor (IEM) med Razer Moray. Tyvärr är ljudkvaliteten helt enkelt inte där, även om de är ett par bekväma IEM för hela dagen.

Razer Moray

Razers trådbundna in-ear-monitorer (IEM) är designade för streaming och spel. Med dubbla hybriddrivrutiner och THX-certifiering skulle du bli förlåten om du förväntar dig mer av dessa hörsnäckor än vad Razer erbjuder.

Märke Razer

Batteritid N/A

Drivrutiner Hybrid (Dynamisk + Balanserad Armature)

Mikrofoner Inga

Bluetooth nr

Ytterligare tips Ja

IP-klassning Ingen

Fördelar

  • Lättvikt
  • Bekväm och stabil in-ear passform

Nackdelar

  • Ingen mikrofon
  • Under genomsnittet passiv brusreducering/isolering
  • Underväldigande ljudkvalitet

Komfort hela dagen

Georgie Peru / MakeUseOf

Razer kallar Moray en ”ergonomisk in-ear-monitor för strömning hela dagen”. Och egentligen går det inte att förneka att dessa IEM:er är otroligt bekväma. Razer Moray kommer inte bara med en användbar, mjuk väska, utan det finns också tre öronsnäckor av silikon och memory foam, som varierar i storlek.

IEM är designade för att passa säkert i dina öron; de ska inte hoppa ut eller ramla ut även om du rör dig. Razer Moray IEM erbjuder en åtsittande passform tack vare den omtänksamma designen som passar in i och runt konturerna av ett genomsnittligt öra.

Georgie Peru / MakeUseOf

Många IEM:er tenderar att vara anslutna för att uppnå högre trohet, och Razer Moray är inte annorlunda. Tråden har också utformats noggrant för att säkerställa en bekväm passform och kommer med ett silikonband för att hantera kabeln när den inte används.

Om du vill lyssna på musik eller spel hela dagen, kommer dessa IEM inte att orsaka dig några problem på komfortavdelningen. Faktum är att de förmodligen är det närmaste du kommer specialgjutna öronsnäckor utan extra kostnad. Razer Moray är också ett perfekt resesällskap tack vare den medföljande åkpåsen och karbinhaken.

Leriga ljudresultat

Problemen uppstår dock när det kommer till ljudkvalitet. Razer Moray IEM har en något lerig ljudbild. Audiofiler skulle verkligen inte leta efter dessa för att erbjuda ett rikt, balanserat ljud. Problemet här är att dessa öronsnäckor prioriterar vissa frekvenser, vilket gör dem bättre lämpade för specifika användningar som streaming, där rösttydlighet är avgörande.

Razer syftade till att öka röstintensiteten och detaljerna genom att använda en dubbeldrivrutin: en för bas och mellanton och en annan för diskant. Även om detta ger förbättrad rösttydlighet under streaming och spel, förändrar det musiklyssningsupplevelsen, vilket resulterar i ett grumligt ljud som saknar skarp och balanserad EQ.

De höga frekvenserna verkar nästan bortglömda, vilket orsakar en märkbar minskning av diskanten.

Den passiva ljudbilden är också begränsad på grund av den stängda baksidan. Denna design begränsar ljudet i ditt huvud snarare än att skapa en mer expansiv ljudbild. Så om du lyssnar på musik eller spelar ett uppslukande spel kommer du helt enkelt inte att få samma upplevelse som med många andra par öronsnäckor eller hörlurar med öppen baksida.

Trots införandet av minnesskumspetsar som borde erbjuda bättre isolering, är Razer Morays ljudkvalitet helt enkelt inte där. Även om basen förmodligen är det enda som går för dessa IEMs ljudmässigt, är den tydliga bristen på ljudfinesser alldeles för uppenbar för att ignorera.

För användare som gillar anpassningsbart ljud är jag rädd att du också kommer att bli besviken. Bristen på anpassning kring ljudprofiler är extremt restriktiv. Det pågår ingen finjustering här, vilket resulterar i en ännu mer matt ljudupplevelse som du inte kan förvänta dig av IEM, särskilt inte de som designats av ett företag som Razer.

Vad är de bra för? Inte så mycket

Georgie Peru / MakeUseOf

Razer Moray IEM är verkligen frustrerande; Razer kunde ha gjort något riktigt bra här, men det är svårt att säga att dessa är i närheten av värda prislappen på 130 $. Visst, dessa IEM erbjuder obestridlig komfort; du kan enkelt bära dem hela dagen och använda dem när du sitter ner, springer eller något däremellan. Men vad de inte erbjuder är anständig ljudkvalitet eller brusisolering, vilket i slutändan är vad du vill ha i ett par öronsnäckor eller hörlurar.

Så många andra alternativ finns tillgängliga – även från Razer, som Razer Hammerhead Pro HyperSpeed ​​True Wireless-hörlurar. På andra ställen skulle till och med billigare omärkta erbjudanden du kan hämta på Amazon troligen komma bättre än Razer Moray, och du skulle inte behöva betala ut över 100 $ för nöjet.

Om du gillar att lyssna på musik, titta på film eller känna dig nedsänkt medan du spelar, finns det massor av andra IEMs och öronsnäckor som passar dina krav. Om du säger det, men om du kan ta Razer Moray som erbjuds och du spenderar mycket tid på att resa, kan du kanske hitta dem som en användbar följeslagare.

All komfort, ingen substans

Trots att den erbjuder en riktigt snygg design, användbara tillbehör och är ett av de mest bekväma paren av IEMs som finns, saknar Razer Moray för många andra områden som gör dem svåra att rekommendera för 130 $.

Det är svårt att se varför någon skulle välja Razer Moray framför något annat som erbjuder bättre ljud, ljudisolering och till ett billigare pris, till förmån för dessa. Och det är så synd med tanke på att de flesta andra kringutrustningar som Razer erbjuder är så jäkla bra.

Om du är en frekvent resenär skulle Razer Moray förmodligen vara en bra investering om du kan få dem till rea. De är lätta, välgjorda och ser otroligt snygga ut. Men hörlurar ska i första hand erbjuda ljud du kan skrika om, och det hittar du bara inte här.

Razer Moray

Razers trådbundna in-ear-monitorer (IEM) är designade för streaming och spel. Med dubbla hybriddrivrutiner och THX-certifiering skulle du bli förlåten om du förväntar dig mer av dessa hörsnäckor än vad Razer erbjuder.