Så här visar du sångtexter på en iPhone, iPad, Mac eller Apple TV

Apple Music är sättet att lyssna på musik på Apples enheter, och även om det finns alternativ är integrationen oöverträffad. Det finns några ganska bra funktioner också – som att kunna följa med sångtexter.

Apple Music är inte den enda musikströmningstjänsten som finns tillgänglig på Apples plattformar, men även om Spotify och andra är mer än kapabla så är det något med att använda mjukvara som är designad specifikt för en plattform och Apple Music är ett bra exempel på det. Det finns mycket att älska där också, och låttexter är en av de funktioner som du kanske inte använder så mycket men är väldigt glad över att ha när du inte riktigt kan urskilja det där ordet i din nya favoritlåt.

Tyvärr har Apple en historia av att misslyckas hårt när det gäller att göra funktioner upptäckbara, och det här kan vara ytterligare ett exempel på det. Det är troligt att du inte ens visste att Apple Music stöder texter, så vi är här för att inte bara påminna dig om att de finns utan också för att visa dig hur du kommer till dem. Metoden skiljer sig något beroende på om du lyssnar på en Mac, Apple TV eller en iOS-enhet, så låt oss ta en titt på båda alternativen.

Visa sångtexter på iPhone eller iPad

För att komma igång öppnar du appen Musik och börjar spela låten som du vill se texten till. Svep sedan uppåt på musikkontrollerna längst ned på skärmen för att se skärmen ”Spelar nu”.

Tryck slutligen på knappen ”Visa” bredvid där det står ”Sångtext.”

Visa sångtexter på en Mac

På en Mac, öppna iTunes (förlåt, det är det enda sättet!) och börja spela låten som du vill se texten för. Klicka sedan på ikonen ”Mer” högst upp på skärmen och klicka sedan på ”Lyrics”.

Visa sångtexter på Apple TV

Apple TV kanske inte är det första stället du tänker på att lyssna på musik, men det fungerar som en charm och kan vara vettigt om din Apple TV är en del av ditt hemunderhållningsupplägg.

Oavsett vilka högtalare den är ansluten till, börja spela låten och svep sedan uppåt på pekytan på din fjärrkontroll innan du väljer ikonen ”Mer”. Det är allt som behövs.