Så här ser du dina gillade och sparade inlägg på Instagram

Instagram är en fantastisk plattform för att följa artister, influencers, musiker och dina vänner. Men då och då förändras våra åsikter – och vi kanske vill olikt innehåll som vi tidigare dubbelklickat på.

Lyckligtvis erbjuder Instagram ett användbart sätt att hitta inlägg som du har gillat och bokmärkt. Med hjälp av dessa funktioner kan du hålla reda på vad som intresserar dig nu – tillsammans med din smak förr.

Fortsätt läsa så visar vi dig hur du ser inlägg du har gillat och sparat på Instagram.

Gillade vs. sparade inlägg på Instagram: Vad är skillnaden?

På Instagram kan du ”gilla” ett inlägg om du tycker att det är användbart och som ett sätt att visa uppskattning till affischen. När du sparar ett inlägg läggs det till i dina bokmärken eller samlingar.

Du kan gilla ett Instagram-inlägg och inte nödvändigtvis spara det. På samma sätt kan du spara ett inlägg utan att ”gilla” det. I båda fallen håller Instagram reda på dina handlingar. Både ”gilla” och bokmärkesfunktioner kan visa sig vara användbara senare eftersom du kan se vilka inlägg du har gillat tidigare eller de som du har sparat på ditt konto.

För att hålla reda på dina gillade och sparade inlägg erbjuder Instagram ett sätt för dig att se dem genom att gräva i olika delar av ditt konto. Möjligheten att se dina Instagram-gillar och sparade är praktiskt och kan vara till hjälp om du till exempel vill hitta en Instagram-rulle du har tittat på. Men kom ihåg: du kan inte se inlägg som senare raderades av en affisch efter att ha gillat eller bokmärkt.

Så här ser du dina tidigare gillade inlägg på Instagram

Som standard sparar Instagram alla dina gillade inlägg på ditt konto. Du kan kontrollera alla Instagram-inlägg du nyligen har gillat via Instagrams Android- och iOS-appar och till och med via Instagram.com. Vi visar dig hur du kontrollerar detta på varje plattform.

På Android och iOS

Om du använder Instagrams Android- eller iOS-app, följ dessa steg:

 • På Android och iOS, gå till din Instagram-profil och tryck på de tre raderna – även känd som hamburgermenyn.
 • Tryck på Din aktivitet från popupmenyn som visas.
 • Under Din aktivitetssida väljer du Gillar under avsnittet Interaktioner​​​.
 • Detta öppnar en ny sida där alla dina gillade inlägg visas i en rutnätsvy.
 • Som standard visas gillade inlägg i kronologisk ordning, men du kan visa gamla först genom att trycka på Nyast till äldst och välja Äldst till senaste från popup-fönstret. Du kan filtrera inlägg efter datum och författare genom att välja Alla datum respektive Alla författare.

  Förutom sortering och filtrering erbjuder Likes-sidan också ett sätt för dig att tycka om flera bilder samtidigt. Tryck på Välj uppe till höger, välj inlägg som du inte vill gilla och tryck på Gilla inte längst ned.

  På Instagrams hemsida

  Om du besöker Instagram.com på din bärbara eller stationära dator, hitta dina gillade inlägg på Instagram genom att följa dessa steg:

 • Välj Mer längst ned till vänster.
 • Klicka sedan på Din aktivitet.
 • När sidan öppnas kan du se dina interaktioner, med standardfliken som visar dina gillade inlägg.
 • Använd knappen Sortera och filtrera för att filtrera igenom dina gillade inlägg. Du kan också ta bort dina gilla-markeringar genom att klicka på Välj uppe till höger, sedan välja de inlägg du inte vill gilla och sedan välja Gilla inte längst ned.

  Varför kan jag inte se alla mina gillade inlägg på Instagram?

  Även om Instagram låter dig se dina gillade inlägg, kommer inte alla att visas. I skrivande stund kan du bara se 300 av de senaste inläggen du har gillat.

  Om du är konservativ när det gäller att gilla inlägg på Instagram har du en historia som sträcker sig över år. Men om du gillar vanliga inlägg kommer du förmodligen bara att se de som du har gillat under de senaste veckorna eller månaderna.

  Hur du ser dina sparade Instagram-inlägg

  Instagrams sparfunktion låter dig behålla inlägg och videor för senare referens. Men var kan du hitta dina sparade inlägg på Instagram om du vill besöka dem igen?

  Följ dessa steg:

 • På mobilen trycker du på hamburgermenyn uppe till höger när du tittar på din profil. På Instagrams skrivbordssida klickar du på Mer i det nedre vänstra hörnet.
 • Välj Sparad från popupmenyn som visas. Detta tar dig direkt till de inlägg som du har sparat privat på ditt konto.
 • Tack och lov finns det ingen begränsning på antalet sparade inlägg du kan se. På grund av detta kan ditt Sparade avsnitt bli rörigt riktigt snabbt. För att hålla dig organiserad rekommenderar vi att du organiserar dina sparade inlägg med Instagram-samlingar.

  Håll koll på dina gillade och sparade inlägg på Instagram

  Inlägg du har gillat och bokmärkesfunktionen på Instagram låter dig hålla reda på alla intressanta inlägg du har snubblat över på plattformen. Bokmärkesfunktionen är ett mer privat sätt att spåra intressanta inlägg. Ännu bättre, bokmärkesfunktionen låter dig kategorisera alla intressanta inlägg i så kallade samlingar.

  Nu när du vet hur du kollar inlägg du har gillat och sparat, bör du använda de två som ett sätt att hålla reda på intressanta saker du hittar på Instagram.