Vad är Microsoft Edge Drop och hur fungerar det?

Om du letar efter ett bekvämt sätt att dela filer och meddelanden mellan din telefon och stationära enheter, kanske du vill kolla in Microsoft Edge Drop. Det är en funktion som låter dig enkelt dra och släppa filer för att dela direkt eller skicka anteckningar till dig själv medan du surfar i Microsoft Edge.

Läs vidare för att lära dig vad Microsoft Edge Drop är, hur det fungerar och hur du använder det.

Vad är Microsoft Edge Drop?

Drop är en funktion i Microsoft Edge som låter dig dela filer och innehåll mellan dina enheter. Du kan använda den för att snabbt överföra foton, videor, dokument, länkar eller andra filer från en enhet till en annan utan att använda e-post, molnlagring eller andra appar.

Det är som att ha en chatt med dig själv, där du kan skicka och ta emot filer. Du kan också använda den för att skicka anteckningar eller påminnelser till dig själv medan du surfar på webben på ditt skrivbord och kommer åt dem senare på din telefon.

Hur fungerar Microsoft Edge Drop?

Du kan komma åt Drop från sidofältet i Microsoft Edge på skrivbordet eller från hamburgermenyn på din mobilapp. Du kan använda Drop för att:

 • Skicka ett foto från din telefon till din dator
 • Dela ett dokument från din dator till din telefon
 • Skriv en påminnelse eller en anteckning till dig själv
 • Kopiera en länk eller en text från en enhet till en annan

Du kan visa och öppna dina delade filer och meddelanden på vilken enhet som helst genom att öppna Drop i Microsoft Edge. Du kan också ladda ner dem till din enhet.

Hur man delar meddelanden och filer med Microsoft Edge Drop

För att använda Drop måste du ha Microsoft Edge installerat på alla enheter du vill dela filer och innehåll med. Du måste också logga in med samma Microsoft-konto på alla dina enheter.

När du har ställt in Drop kan du börja dela filer och innehåll mellan dina enheter varifrån du kommer åt Bing AI-sidofältet. Här är några exempel på hur du kan använda Drop:

På skrivbordet:

 • För att öppna Drop, klicka på pappersplansikonen på sidofältet i din Edge-webbläsare.
 • För att skicka ett meddelande till dig själv, skriv det i textrutan längst ner i Drop och tryck på Retur.
 • För att skicka en fil till dig själv, dra och släpp den från din dator eller ett annat program till Drop.
 • På mobilen:

 • För att öppna Drop, tryck på hamburgerikonen i det nedre högra hörnet av Microsoft Edge och tryck sedan på Drop.
 • För att skicka ett meddelande till dig själv, skriv det i textrutan längst ned i Drop och tryck på Skicka-ikonen.
 • För att skicka en fil till dig själv, tryck på plusikonen längst ned i Drop och välj den fil du vill skicka.
 • Drop är en snygg Microsoft Edge-funktion som kan hjälpa dig att hålla ordning. Den är enkel och intuitiv att använda, så du behöver inte avbryta ditt arbetsflöde eller växla mellan appar. Du kan använda Drop för att dela filer och innehåll mellan dina enheter utan att lämna Microsoft Edge.

  Håll dig organiserad med Microsoft Edge Drop

  Microsoft Edge Drop är en praktisk funktion som hjälper dig att dela filer och innehåll mellan dina enheter utan att störa din surfupplevelse. Oavsett om du vill skicka en påminnelse, en länk, ett dokument eller ett foto till dig själv, kan Drop hjälpa dig att hålla dig i flödet och få saker gjorda. Om du inte har provat det än, prova det och se om det förbättrar din produktivitet och arbetsflöde.