Pålitliga resurser för att lyckas online

Jag har handplockat några av de bästa resurserna för att hjälpa dig att växa din onlineverksamhet och dina färdigheter för att förbli relevant i den digitala världen.

Uppgradera dina färdigheter

Att lära sig nya färdigheter är avgörande för att hålla dig relevant i branschen. Oavsett om du är utvecklare, systemadministratör, säkerhetsforskare, marknadsförare eller företagsägare – det sker alltid någon innovation som kan påverka dig om du inte är väl medveten om vad som händer i din bransch.

Exempel – AI har utvecklats snabbt de senaste åren. Det finns miljontals saker du kan automatisera och bli mer effektiv. Med rätt AI-verktyg kan du spara hundratals timmar på ditt arbete.

adminvista.com har hundratals artiklar som vägleder dig med hjälpsamma kurser och certifiering för att uppgradera dina färdigheter.

Förstå teknik

Vi ignorerar ofta grunderna genom att anta att vi kan saker. För att bli en mästare inom något område måste du känna till de grundläggande begreppen. Nedan är några av artiklarna som lär dig grunderna i teknik.

Börja blogga

Ett av de bästa sätten att göra en närvaro online är att börja blogga. Och inte bara det, du kan utöka till passiv inkomstkälla om du vill. Det finns många som en gång började som bloggare har gjort karriär på heltid.

Pat Flynn, Neil Patel, Pete Cashmore, Amit Agarwal är några exempel för att bli inspirerad.

Det första du behöver är en domän som du kan köpa på Namecheap, den kostar inte mer än $10. Alternativt kan du börja koppla på öppna bloggplattformar gratis.

Om du väljer ditt eget domännamn, vilket jag starkt rekommenderar, måste du bestämma dig för hur du ska vara värd för din webbplats. WordPress är en av de ledande bloggplattformarna som erbjuder både domän och värd. Förmodligen det enklaste sättet att få dig online.

Om du behöver alternativa värdlösningar kan du gå till SiteGround.

Ledande team

När ditt team växer kommer du att möta många utmaningar, men med produktivitetsverktygen behöver du inte oroa dig för hur du ska samarbeta med teamet.

För dokument, e-postmeddelanden, kalendrar kan du använda Google Workspace. Och, Slak för chatt i realtid. Om du är ett Microsoft-fan kan du prova Microsoft 365 alternativt.

För att hantera teams ledighet, löner och HR-relaterade saker kan du använda Zoho människor eller Rippling.

Hantera uppgifter

När jag startade adminvista.com hanterade jag alla uppgifter inom e-post genom att märka och stjärnmärka dem. Detta fungerar bra när du bara är en som gör allt. Men när du växer behöver du en programvara som hjälper dig att bli effektiv.

Vi använder Notion för att hantera uppgifter och wiki, men om du behöver mer än så för att hantera ett större projekt kan du kolla in monday.com.

Supporta kund

Att tillhandahålla kund- eller kundsupport i bästa klass är avgörande för att bygga relationer med dina kunder. När du börjar sälja online är e-postsupport bra. Men när du växer kan e-postmeddelanden vara utmanande att hantera.

För liten volym kan du prova DragApp som låter dig dela inkorgen med ditt team. Och när du är redo att prova fullfjädrad helpdesk-mjukvara för att hantera kundfrågor från flera källor som e-post, telefon, sociala medier etc., kan du välja Freshdesk.

Om du kör SaaS kan du använda CRM-verktyg för att organisera kunddata och hantera kundrelationer. Det finns många alternativ som monday.com eller HubSpot.

Säkra webbplats

Säkerhet online

Ofta ignoreras av grundare, förutsatt att din webbplats är säker om du är värd på AWS eller GCP. Det är inte sant, du måste distribuera säkerhetsmekanismer för att säkerställa din onlinebutik eller webbplatssäkerhet.

Cloudflare erbjuder CDN och WAF som är ett populärt val. Alternativt kan du prova SUCURI för att snabba upp och säkra din webbplats från kända sårbarheter och DDoS.

Du bör inte ignorera e-postmeddelanden. De flesta nätfiskeattacker börjar via e-post, och du bör utforska e-postsäkerhetslösningar för att säkerställa att dina anställda och organisation är säkra från spam, spoofing och kända e-postattacker.

Regelbundna penetrationstest rekommenderas också för e-handel och SaaS-företag för att följa efterlevnad och säkerställa att systemet uppfyller säkerhetskraven för att hålla kunddata säker.

Skydda dig själv

Du blir också ett mål!

Vi exponeras för det öppna internet via våra smartphones, persondatorer eller surfplattor. Du bör skydda dina personliga enheter, särskilt när du reser och ansluter till okänt internet.

Avast One är ett av de populära valen för personligt antivirus och brandvägg för att skydda mot virus, trojaner, skadlig kod, etc. Du kan använda Avast på en stationär, bärbar dator eller mobila enheter.

Om du alltid är på språng eller behöver testa applikationer på distans kan du utnyttja Proton VPN.

Övervaka vad som betyder något

Att hålla ett öga på ditt företag är viktigt. Du kan övervaka nästan allt och, beroende på dina krav, kan du utnyttja de nödvändiga verktygen.

För att övervaka din webbplats, så att du får ett meddelande när den är nere, långsam eller har fel, kan du använda StatusCake. Och för att övervaka hela infrastrukturen som servrar, webbplatser, behållare, etc., kan du prova Ny relik.

För att få aviseringar när någon nämner ditt varumärke på Internet kan du använda Nämna eller SproutSocial. Att övervaka varumärket hjälper dig att veta vad andra säger om din produkt.

Ibland måste människor också övervakas. När du har ett fjärrteam kan du behöva övervaka dina anställda också.

Jag skulle också rekommendera att kolla in ContentKing för att övervaka din webbplats SEO i realtid. Om din onlineverksamhet är mycket konkurrenskraftig kan detta vara praktiskt att veta när SEO-statistiken går fel.

Hantera betalningar

PayPal är mycket populärt för att skicka och ta emot betalningar, över hela världen, men det kan vara dyrt med tanke på deras avgifter och konverteringsfrekvens. Wise är en praktisk alternativ lösning som erbjuder gränslöst konto att betala och ta emot till vem som helst, var som helst (nästan).

Om du säljer online kan du använda Randsom låter dig skicka en faktura och ta emot betalningar i större valutor.

Du måste också sköta din årsbokföring och det vore klokare att använda QuickBooks eller Xero.

Analysera konkurrenter

Det finns inget sätt att lyckas om du inte vet vem som är din konkurrent, vad de gör och granskar sitt erbjudande då och då. Vissa företag kräver manuell forskning på plats, men om du kör SaaS, innehåll, e-handel eller publicering kan du utnyttja dessa verktyg.

Ahrefs eller Semrush för allt-i-ett SEO-revision och konkurrentanalys. För att övervaka din konkurrents webbplats för visuell förändring kan du använda Visualisering. Du kan också använda detta för övervakning av defacement.

Avslutningsanteckning

Jag har försökt att täcka resurser för de flesta användningsfall för att starta och driva ditt onlineföretag. Jag hoppas att detta hjälper dig.

Lycka till!