Hur man stänger av rörliga bilder på en Samsung-telefon

Spelar din Samsung-telefon in korta videor istället för att ta ett foto? I det här fallet kan du ha aktiverat läget Motion Photo av misstag. Detta kan vara användbart när du tar bilder av motiv som kan röra sig, blinka, prata eller något annat som kan påverka bilden negativt.

Men du kanske inte behöver det varje gång. Så här stänger du av Motion Photos.

Hur fungerar Samsungs rörliga bilder?

Motion Photo-läget fungerar genom att ta en kort tre sekunder lång video när du släpper avtryckaren. På så sätt kan du lägga till mer sammanhang till dina foton, och det kan vara ett trevligt tillägg till dina fotoalbum. Utöver detta, medan detta läge är aktiverat, kommer din telefon att spela in ljud för att bättre avbilda miljön.

Om du har ägt en iPhone-enhet kanske du är bekant med tanken bakom Motion Photos eftersom detta är Samsungs svar på iPhones Live Photos.

När du har tagit ett rörligt foto kan du spela upp det och välja den bästa ramen att spara som en stillbild. Tryck på Visa rörlig bild och pausa videon när du kommer till den perfekta ramen. För att spara den som en enskild bild, välj Förhandsgranska i det nedre vänstra hörnet. Tryck sedan på förhandsgranskningen av bilden för att spara den.

Hur man stänger av rörliga bilder på Samsung

Om du får ont om utrymme på din telefon kan det vara bättre att stänga av Rörliga foton. Eftersom rörliga bilder i grunden är videor tar de mer plats än vanliga bilder.

Om du vill gå tillbaka till att ta vanliga bilder öppnar du appen Kamera. Tryck sedan på ikonen Motion Photos. Din telefon bör visa ett meddelande om att du har stängt av funktionen.

Beroende på din telefon kan du behöva trycka på ikonen Inställningar för att inaktivera rörelsefoton. Om du vill återaktivera Motion Photos, tryck på ikonen igen.

Du bör också veta att Samsungs Motion Photo är inkompatibelt med olika fotolägen. Det kommer till exempel inte att fungera om du har aktiverat Night Shot, Single Take eller Macro-läge.

Kan du dela rörliga foton?

Du kan skicka rörliga bilder till dina vänner på sociala medieappar som WhatsApp eller Facebook Messenger. Däremot kommer de att få en bild istället för en tre sekunder lång video. Detsamma gäller om du lägger upp den rörliga bilden till din berättelse.

För att skicka den som en kort video, öppna den rörliga bilden och tryck på ikonen med tre punkter längst ner på skärmen. Välj sedan Exportera och välj GIF eller Video, enligt dina preferenser.

Stop Motion-bilder

Om du tycker att rörliga bilder är irriterande finns det ingen anledning att fortsätta använda det här kameraläget. Även om du inte får den perfekta bilden har Android massor av verktyg som hjälper dig att redigera dina bilder. Du kan justera bildens temperatur, förbättra kontrasten eller till och med radera oönskade objekt.