Orange ljus på AirPods? Vad dina AirPods färger betyder

Statuslampan på din AirPods eller AirPods Pros skal kan ändras till tre olika färger: grön, orange och vit. Ibland kanske du till och med märker att dina AirPods blinkar i en viss färg. Men vad betyder egentligen de olika färgerna?

Vad betyder de olika färgerna på ditt AirPods fodral?

Beroende på din AirPods-modell kan du hitta statuslampan utanför fodralet (på framsidan) eller inuti det. Det enda undantaget är AirPods Max, där statuslampan sitter bredvid Lightning-porten.

När dina AirPods ligger i laddningsfodralet med locket öppet indikerar statuslampan batteristatusen för dina öronsnäckor. Å andra sidan, om du använder dina AirPods och du öppnar locket på ditt laddningsfodral, indikerar statuslampan ditt laddningsfodral batteristatus. I båda fallen är statuslampan antingen grön eller orange.

Hamlin Rozario/MakeUseOf

En grön statuslampa indikerar att ditt AirPods-fodral är fulladdat, medan en orange lampa indikerar att den inte kan leverera en full laddning. Om du inte ser något ljus alls är det bäst att ansluta ditt laddningsfodral till ett eluttag eller placera det på en trådlös laddningsplatta. Även om Apple inte förklarar varför din AirPods statuslampa kan blinka grönt, betyder det troligen att laddningsfodralet inte kan känna igen dina AirPods.

Mahnoor Faisal/MakeUseOf

Å andra sidan betyder ett blinkande vitt ljus helt enkelt att dina AirPods är i parningsläge. Du kommer att se denna statuslampa när du länge trycker på Setup-knappen på baksidan av laddningsfodralet eller Noise Control-knappen på AirPods Maxs vänstra öronkåpa.

Hamlin Rozario/MakeUseOf

Om statuslampan blinkar orange är det ett tecken på att dina AirPods har stött på något slags parningsfel. Vi hjälper dig att fixa det nedan.

Hur man blir av med det orange ljuset på ditt AirPods-fodral

Att bli av med det statiska orange ljuset är lätt; du behöver bara ladda dina AirPods och laddningsfodralet helt. Men att fixa ett blinkande orange ljus innebär ofta att du återställer dina AirPods till fabriksinställningarna och sedan parar ihop dem igen med din enhet.

För att återställa dina AirPods, sätt tillbaka dem i fodralet och vänta en minut. Tryck sedan på och håll in Setup-knappen i cirka 15 sekunder. Statuslampan blinkar orange först och sedan vitt för att bekräfta att du har återställt dina AirPods. Om du äger AirPods Max måste du trycka på Digital Crown och Noise Control-knappen samtidigt i ungefär 15 sekunder för att göra detsamma.

Sedan, glöm eller ta bort dina AirPods från enhetens Bluetooth-inställningar. På iPhones kan du gå till Inställningar > Bluetooth och trycka på knappen Info (i) bredvid dina AirPods namn för att hitta alternativet Glöm den här enheten.

När du har kopplat bort dina AirPods lägger du båda öronsnäckorna i laddningsfodralet, håll locket öppet och för dem nära din iPhone. När ett popup-fönster visas trycker du på Anslut. Tryck och håll in Setup-knappen på baksidan av ditt laddningsfodral tills statuslampan blinkar vitt för att gå in i parningsläge. AirPods Max-användare bör trycka och hålla ned bruskontrollknappen istället.

Kom ihåg att du inte kommer att få en liknande popup på enheter som inte kommer från Apple. Du måste ansluta manuellt genom att söka efter Bluetooth-tillbehör på din enhet när du har satt dina AirPods i parningsläge.

Tyvärr, om din AirPods-statuslampa fortsätter att blinka orange och du inte kan para ihop den med din enhet, är ditt enda alternativ att kontakta Apples support för hårdvaruhjälp.