Microsoft har uppdaterat Copilot: Här är vad som är nytt

Viktiga takeaways

 • Copilots uppdatering introducerar ett förenklat utseende och känsla med nya karuselluppmaningar för gör-det-själv-projekt och kreativ inspiration.
 • En ny Deucalion-modell är finjusterad för att producera mer djupgående, väl undersökt information när Copilot är inställd på balanserat läge.
 • Du kan nu redigera alla bilder som Copilot genererar genom att spela med olika stilar.
 • För mer personliga chattar finns det anpassade Copilot-robotar som du kan använda gratis.

Microsoft driver sitt Copilot AI-verktyg mer än någonsin, och som en del av det lägger det ofta till nya funktioner och förbättrar befintliga. I början av februari 2024 rullade Microsoft ut ett gäng nya Copilot-funktioner, inklusive föreslagna uppmaningar, bildredigering och mer, och det är så här du kan börja använda dem nu.

Ett förenklat utseende, fler föreslagna uppmaningar

När du besöker Copilot kommer du att märka en rolig ny karusell med föreslagna uppmaningar. Dessa uppmaningar är till för att inspirera dig och visa upp kraften i Copilot.

Till exempel kan du stöta på en uppmaning som får dig att utforska världen av handgjorda möbler för en ombonad lägenhet. Eller kanske en uppmaning som väcker din nyfikenhet med en hypotetisk face-off mellan en björn och ett lejon.

Så om du letar efter inspiration till gör-det-själv-projekt, tankeexperiment eller bara något roligt för att få dina kreativa safter att flöda, borde det finnas en uppmaning där som fångar din uppmärksamhet.

Deucalion-uppgradering för balanserat läge

Microsoft rullade ut en uppgraderad modell för Copilots balanserade läge som heter Deucalion. Som Jordi Ribas delade på X ger denna finjusterade modell förbättringar när du använder den mer konservativa Balanced-inställningen.

Tidiga rapporter tyder på att Deucalion genererar grundligt och väl undersökt innehåll som svar på uppmaningar.

Förbättrade bildskapande funktioner

Microsoft uppdaterade även Copilot med en funktion som låter dig redigera bilder som genererats med DALL-E 3 inuti Copilot utan att lämna fliken eller använda några bildredigeringsprogram. Så här kan du använda den här funktionen för att skapa och redigera fantastiska bilder i Copilot:

 • När Copilot genererar bilder från din prompt, välj den du gillar mest.
 • Nedanför bilden finns ett bottenfält med olika stilalternativ. Dessa alternativ är baserade på populära konströrelser, som Pixelkonst, Vattenfärg, Blocktryck, Steampunk och mer.
 • Klicka för att välja en ny stil, så kommer Microsoft Designer att ändra din bild med den valda stilen. Du kan se resultatet direkt och jämföra det med originalbilden.
 • Du kan också redigera specifika delar av bilden. Håll muspekaren över och klicka för att skissera områden (i lila) som element på huvudmotivet, bakgrunden etc.
 • Nu kommer du att se alternativ för färgpop och oskärpa bakgrund under bilden.
 • Färgpop kommer att få den valda delen att sticka ut genom att resten av bilden blir avmättad.
 • Oskärpa bakgrund kommer att göra bildens bakgrund suddiga och skapa ett grunt skärpedjup.
 • När du är nöjd med din redigerade bild kan du kopiera, ladda ner eller ta en delbar länk till bilden.

  Anpassade Copilot GPTs

  Copilot GPT är anpassade GPT som låter dig ha mer personliga konversationer skräddarsydda för specifika ämnen. I skrivande stund finns det tre du kan chatta med gratis: semesterplaneraren för att prata om resor, matlagningsassistenten för receptidéer och en fitnesstränare som hjälper dig att nå dina träningsmål. De är gratis att använda på Copilot och Copilot Pro, oavsett om du är på en stationär dator eller använder appen.

  Vi kommer att fokusera på mobilappversionen här:

 • För att starta en konversation med en Copilot GPT, tryck på de tre vertikala linjerna i det övre vänstra hörnet och välj alla fördefinierade GPT:er som är tillgängliga i Copilot-appen. I det här fallet går vi med Fitness Trainer.
 • När Fitness Trainer-chatten öppnas kommer du att se några förslag på snabba idéer för att komma igång.
 • Alternativt kan du berätta för Copilot om dina hälso- och träningsmål med dina egna ord. Den kommer sedan att ställa några frågor för att anpassa rekommendationerna. Berätta till exempel för Copilot att du vill gå ner i vikt eller få muskler. Den kommer att fråga om din nuvarande konditionsnivå, hur ofta du tränar, vilken utrustning du har tillgång till, din träningsstil och sånt.
 • Baserat på dina svar kommer den att generera en skräddarsydd träningsplan som hjälper dig att nå dina mål. Den kan också svara på frågor om fitness och kost och ge några hälsotips och motivation.
 • De andra anpassade GPT:erna (semesterplanerare och matlagningsassistent) fungerar på liknande sätt för sina ämnen. Chatta bara med dem om dina specifika intressen och behov, så genererar de personliga rekommendationer.

  Oavsett om du letar efter skrivinspiration, bättre balanserade svar, enklare AI-genererad bildredigering eller personliga assistenter för specifika ämnen, syftar den här uppdateringen till att göra Copilot till en ännu mer mångsidig sidekick.