Med Saurav Kumar Sinha (Homversitys VD)

Spread the love

Saurav Kumar Sinha var mannen som bestämde sig för att tacka nej till ett hälsosamt paket från ett MNC och valde att följa en idé som föddes i hans studentrum. Låter dramatiskt, eller hur? Tja, det är mycket mer än så.

Jag tillbringade 60 minuter med Saurva, och under hela intervjun gav han några värdefulla insikter. Jag är så exalterad över att skriva om dessa insikter eftersom jag vet att en dag kommer dessa rader att förvandlas till citat som kommer att inspirera miljoner.

Så innan vi dyker in i frågorna som jag ställde och svaren som Saurav gav. Låt oss lära känna

Vem är Saurav Kumar Sinha?

Saurav Kumar Sinha är grundare och VD för ett mångmiljonföretag, Homversitet. På tal om Homversity, det är Indiens största plattform för sökning och upptäckt av studentbostäder och samboende. Homversitys huvudkontor ligger i Ahmedabad, Indien.

Plattformens unikhet ligger i dess höga krav på fastigheter och uppmärksamhet på även de minsta detaljerna för elevernas bekvämlighet.

Företaget fick såddmedel av 1,5 miljoner dollar tillbaka 2019. Dessutom gick företaget på att ta emot flera finansieringsrundor. Gör det till en crowdfunded satsning. Efter den senaste värderingsrundan står företaget för en mångmiljonvärdering på 7 miljoner dollar (2023).

Dessutom kan plattformens framgång tillskrivas dess team av passionerade individer, både unga och erfarna. Till sist, Saurav Kumar Sinha själv, vars vision och drivkraft förvandlade idén från ett studentrumsprojekt till ett miljonföretag.

  Få åtkomst till och hantera flera sociala nätverk och molnkonton

F: Vad var den händelsen som födde Homversity?

A: Så ja, det här var den första frågan jag ställde. Saurav berättade om en incident när han inte kunde få ett rum på sitt college-vandrarhem. Så han och hans tekniska farfar började hitta några boende utanför campus. Men senare insåg de att alla löften som hade getts på samtal var lögn.

Så den här händelsen räckte för att ge en gnista till idén. Han insåg att studentbostadsbranschen är väldigt oorganiserad och bestämde sig för att ta ett steg mot denna miljardindustri.

Fakta: Studentbostadsbranschen är ungefär 24 miljarder Indiska rupier (2023).

F: Vilken är den största utmaningen som du stod inför under den tidiga fasen av din start?

S: Efter att jag ställde den här frågan tog Saurva mig tillbaka till 2018-19, en tid då nystartade industrin inte var så blomstrande som den är idag. En av de största utmaningarna han ställdes inför var att välja bort universitetsplacering, vilket krävde mycket övertygande.

Andra enheter som kommer som en begränsning kallas anhöriga. Omgiven av tvivel och en osäker framtid bestämde sig Saurav för att fortsätta sin start. Snabbspola fram till idag står han som ett riktmärke för alla människor runt omkring honom och studenter som brinner för sina idéer och redo att bryta normerna i det stereotypa samhället.

F: Starta ett företag med vänner kontra att börja med främlingar?

S: Sedan ställde jag en annan fråga, ”Om du får en chans att starta ditt företag igen, kommer du att välja vänner eller främlingar?” Så Saurav tog ingen tid och sa: ”Jag kommer aldrig att starta ett företag med mina vänner!” Som nämnts tidigare började idén i en studenthem, så ja, vänner skulle vara där.

  Så här fixar du Excel "Run-Time Error 1004" på några minuter

Men förr insåg Saurav att det är väldigt svårt att få något gjort av dina vänner, särskilt arbetet. Tillsammans, med vänner, är det väldigt svårt att hålla saker formellt eller, skulle jag säga, professionellt.

Så om din idé är bortom bara ett mindre högskoleprojekt, bör du definitivt leta efter en främling eller en professionell som kan få saker gjorda på ett formellt sätt. Till sist, hitta en person vars vision matchar din.

F: Om du får en chans att starta ditt företag igen, vad kommer det att vara?

S: När jag ställde den här frågan gav Saurav mig två användbara tips. Först sa han att han inte skulle starta ett företag med sina kompisar. För det andra sa han till mig att han brukade undervärdera sig själv genom att jämföra sig själv med andra högre upp i kedjan.

Detta insåg han mycket snabbt att alla människor som vi tittar på och beundrar inte skiljer sig från dig och jag. När du väl inser det, då slutar du att undervärdera dig själv, och det är då ditt tänkesätt förändras. Den tron ​​och självförtroendet slår in, och du är bra att gå! Han citerar: ”Om du tänker litet, kommer du att bli liten. Tänka stort!”

F: Hur stressar du ner dig själv?

S: Så när jag ställde den här frågan, skrämde Savurav ett skämt i början. Så för att veta vad han sa måste du titta på videon. Saurav visade sin GenZ-sida här.

Han sa att efter en stressig dag eller ett tröttsamt styrelsemöte älskar han att spela tv-spel med sina vänner. Intressant nog glömmer han under den tiden att han är en grundare och en person med mycket ansvar.

Han använder bara tiden för att ha kul med sina vänner. Saurav har förresten även en YouTube-kanal där han lägger upp spelfilmer.

F: Vem är din största inspiration?

S: När jag frågade Saurav vem som inspirerar honom mest, var han snabb med att nämna den bortgångne Steve Jobs. Enligt honom var Jobs tankesätt att skapa något nytt, fokusera på kvalitet och många fler den största inspirationen för honom.

  Hur man bokmärker specifika platser i en Google Dokument-fil

Han sa också att när han känner sig nere gillar han att titta på Jobs filmer och läsa hans böcker för att lyfta humöret.

F: Om du får en chans att träffa någon person, död eller levande, vem blir det?

S: Jag var ganska säker på att han skulle välja Steve Jobs, så jag frågade Saurav om han hade någon annan i åtanke än Steve Jobs. Han nämnde att han skulle vilja träffa Elon Musk på grund av hans fantastiska attityd. Dessutom avslöjade han att han var på väg att träffa Mr Musk, och han såg ivrigt fram emot att få veta vad Elons nästa stora plan skulle bli.

F: Vad blir ditt råd till unga som vill bli entreprenörer?

S: Den första raden av Saurav var, ”Gör det inte bara för de glittriga sakerna du ser online.” Jag relaterade mycket till det här citatet eftersom jag har sett många människor bli inspirerade av grundares och entreprenörers påkostade liv. Men en sak de unga struntar i är ansvaret som kommer in.

”Bli inte frestad av de tjusiga sakerna du ser online,” Saurav Said. Dessutom kom han ihåg de senaste 5 åren av sitt liv, när han inte reste med flyg, träffade människor eller bodde på ett 5-stjärnigt hotell.

Så ha tro på dig själv, lita på processen och fortsätt arbeta hårt.

Författarens dom

Nåväl, detta var inte det; det är många andra saker som vi har diskuterat i intervjun. Vi pratade om hans relationer, hans lön, framtidsplaner och andra fantastiska upplevelser.

Så jag rekommenderar dig starkt att titta på intervjun. Så du kan höra allt detta från mannen själv. Slutligen kan du också kolla in några fantastiska intervjuer med andra grundare också. Klicka bara på min profil nedan.

Håll ögonen öppna för fler fantastiska insikter och värderingar är på väg. Tills dess, fortsätt lära dig och fortsätt växa.

Därefter kan du också läsa om bakom styrelserummet med Vedant Singh Thakur (My Content Cafes VD) och Pranjal Mishra (Your Brand Mates VD).