5 Heroku-alternativ för gratis värd för full stack

Heroku är en plattform som en tjänst (PaaS) som låter dig bygga, köra och driva applikationer helt och hållet i molnet. Det är populärt för sin enkelhet, användbarhet och gratisnivå som ger tillgång till ett stort utbud av molntjänster på Heroku-ekosystemet.

2022 meddelade Heroku att de skulle sluta erbjuda några av sina gratisplaner. Lyckligtvis finns det några utmärkta gratis Heroku-alternativ.

Render är ett enhetligt moln för att bygga och köra alla dina appar och webbplatser. Den har gratis TLS-certifikat, ett globalt CDN, DDoS-skydd, privata nätverk och automatiska distributioner från Git.

I likhet med Herokus nedlagda gratisnivå erbjuder Renders gratisnivå följande tjänster:

  • Statiska webbplatser: Renders kostnadsfria plan för statiska webbplatser har ett snabbt CDN och ett obegränsat antal medarbetare. Andra funktioner inkluderar kontinuerlig distribution från Git, 100 GB/månad bandbredd och anpassade domäner med fullt hanterad TLS.
  • Webbtjänster: Renders kostnadsfria plan för tjänster stöder webbtjänster med HTTP/2 och full TLS. Render stöder anpassade dockningscontainrar och bakgrundsarbetare. Du kan använda den för att vara värd för webbappar i Node.js, JavaScript-miljön på serversidan. Den har också stöd för andra språk, inklusive Python, Golang, Rust, Ruby och Elixir.
  • Databaser: Renders gratisplan innehåller helt hanterade PostgreSQL-databaser med en 90-dagars utgångsperiod. Dessutom inkluderar det gratis Redis-instanser. Dessa instanser backas dock inte upp av en disk och kommer att förlora all data vid en omstart.

Med Renders gratisplaner kan du spinna upp webbtjänster och databaser utan kostnad. Dessa planer har dock vissa användningsgränser och är utformade för att hjälpa till att bygga personliga projekt och utforska ny teknik.

Cyclic är ett bra gratisalternativ till Heroku på grund av dess moderna molnarkitektur med serverlös värd, en enkel onboarding-upplevelse och en befintlig gratis nivå.

Cyclic är idealisk för värd för MERN-appar i full stack. Dess gratis nivå har upp till 10 000 API-förfrågningar med snabba builds och 1 GB körtidsminne. Tjänsten inkluderar också 1 GB objektlagring med Amazon S3, tre cron-uppgifter per app och sju dagars logglagring.

Att använda Cyclics gratisnivå ger dig en fördel gentemot konkurrenterna när det kommer till inaktivitetsfördröjning. Plattformar som Heroku och Render tar ungefär 30 sekunder att starta om en tjänst efter en period av inaktivitet. Däremot tar denna tjänst cirka 200ms enligt Cyclics riktmärken.

Railway är en plattform som du kan använda för att tillhandahålla infrastruktur, utveckla med den lokalt och sedan distribuera den till molnet.

Railway gör det möjligt att distribuera dina webbapplikationer med ett enda klick med hjälp av deras mallar. Det finns över 50 Järnvägsmallar för webbappar byggda med olika språk och ramverk.

Railway erbjuder också en gratis nivå som Heroku. Den här nivån är dock endast tillgänglig för nya användare med verifierade konton. Som ny användare med ett overifierat konto kommer din gratisnivå att begränsa dig till att distribuera databaser.

Den verifierade gratisnivån ger dig tillgång till alla funktioner som är tillgängliga för användare på Järnvägshobbyplan med hjälp av ett engångsbidrag på $5 i krediter. Det kommer dock att begränsa dig till 500 MB RAM och delade (snarare än dedikerade) vCPU-kärnor.

Deta Space, tidigare känt som Deta, är en personlig molnplattform för värd för webbapplikationer byggda med populära språk som Go, Python, Node.js och Rust, bland andra. Deta Space erbjuder helt hanterade servrar, data och säkerhet till varje app som distribueras på plattformen, i likhet med andra molntjänstleverantörer.

Till skillnad från andra Heroku-värdalternativ har Deta Space för närvarande ingen betalnivå. Deras plattform är gratis som standard och har för närvarande inga gränser för deras breda användningsfall.

Fly.io är en plattform som låter dig vara värd för och köra små applikationer gratis och skala kostnaderna överkomligt när dina behov växer. Till skillnad från andra gratisalternativ till Heroku har Fly.io ingen ”gratis nivå”. Däremot erbjuder de gratis resurstillägg.

Den ”fria nivån” har upp till tre delade processorer, 256 MB virtuella datorer, 3 GB beständig volymlagring och 160 GB utgående dataöverföring.

Om du är värd för en applikation på fly.io som överstiger ovanstående, kommer tjänsten att fakturera dig till den användningsbaserade prissättningen.

Andra Heroku-alternativ

Andra plattformar som Vercel, Netlify och GitHub-sidor erbjuder gratis nivåer. Dessa plattformar är idealiska för att vara värd för statiska webbplatser och erbjuder begränsat stöd för att vara värd för full-stack-applikationer. De plattformar som nämns här är dock specifikt utformade för att vara värd för full-stack-applikationer, med ett bredare utbud av funktioner.