Kan du få FaceTime för Android? Här är svaret

Viktiga takeaways

  • FaceTime är Apples video- och ljudsamtalstjänst som är tillgänglig på kompatibla Apple-enheter, vilket gör att användare kan ringa videosamtal med alla som äger en iPhone, iPad, Mac eller iPod touch.
  • Medan FaceTime nu är tillgängligt på Android, har den ingen dedikerad app. Istället kan Android-användare gå med i FaceTime-samtal via ett webbgränssnitt genom att klicka på en inbjudningslänk som skickats av en Apple-enhetsanvändare.
  • Google Meet, WhatsApp och Skype är populära alternativ till FaceTime för Android-användare, som erbjuder liknande videosamtalsfunktioner och funktionalitet. Google Meet är särskilt lämpligt för Android-användare och tillåter videosamtal med iPhone-användare också.

Avundsjuk på dina iPhone-ägande vänner som kan FaceTime med varandra? Undrar du hur du kan lägga FaceTime på din Android-telefon, eller vill hitta en Android-motsvarighet till FaceTime?

Vi kommer att diskutera alla dessa ämnen och mer i vår guide till FaceTime för Android.

Vad är FaceTime?

Först bör vi granska vad FaceTime är och hur det fungerar.

FaceTime är Apples video- och ljudsamtalstjänst. Den lanserades 2010 för iPhone och 2011 för Mac. Det är en gratistjänst på alla kompatibla Apple-enheter, inklusive iPhone, iPad, Mac och iPod touch. Alla med dessa enheter kan ringa vem som helst på en kompatibel enhet, så länge de har telefonnumret eller e-postadressen kopplad till den andra partens Apple-ID.

Medan FaceTime i första hand är en app för videosamtal, stöder den medföljande FaceTime Audio-funktionen även röstsamtal. Detta ger ett alternativ till telefonsamtal när så önskas. Du är inte heller begränsad till en-mot-en-chattar; FaceTime-gruppsamtal med upp till 32 deltagare stöds också.

Du kan till och med dela din Macs skärm över FaceTime, och skärmdelning på iPhone stöds i iOS 15.1 och senare.

FaceTime är så bekvämt eftersom det kommer förinstallerat på alla iPhone och Mac. Du uppmuntras starkt att logga in eller registrera dig för ett Apple-ID när du konfigurerar en iPhone, vilket innebär att ett videosamtal med någon du känner som äger en iPhone är bara ett tryck bort. Du behöver inte fumla runt med att skapa några nya konton eller ladda ner en annan app.

Kan jag använda FaceTime på Android?

FaceTime är en proprietär app, vilket innebär att Apple kontrollerar var du kan använda den. Under lång tid var FaceTime bara tillgängligt på Apple-enheter. Men i ett överraskande drag för Apple erbjuder företaget nu ett alternativ att använda FaceTime på Android, Windows och andra plattformar.

Från och med september 2021 är FaceTime tillgängligt på Android. Du kommer dock inte att hitta en FaceTime-app tillgänglig för nedladdning i Google Play Butik eller andra appbutiker.

Istället måste någon med en Apple-enhet skapa en länk för att bjuda in dig till ett FaceTime-samtal. Genom att öppna den här länken i Chrome eller Microsoft Edge kan du gå med i samtalet via ett webbgränssnitt. Du kan tyvärr inte starta en FaceTime-session på Android för att ringa en iPhone; du är begränsad till att gå med i samtal som en Apple-användare skickar till dig.

De grundläggande funktionerna fungerar, men allt i FaceTime är inte tillgängligt för Android-enheter. Den här webbversionen låter dig stänga av din mikrofon och video, använda helskärmsläge och växla mellan dina främre och bakre kameror. Du kan också ändra layouten för samtalsdeltagarna. Avancerade funktioner som SharePlay, som låter dig titta på media tillsammans med vänner över FaceTime, är dock begränsade till Apple-enheter.

Se hur du använder FaceTime på Android, samt hur du startar ett FaceTime-samtal med Android-användare på din iPhone, för fullständiga instruktioner om allt du behöver veta.

Om den här versionen av FaceTime inte räcker för dig, eller om du hellre vill använda en FaceTime-liknande app som är gjord för Android, hittar du massor av FaceTime-alternativ som fungerar utmärkt på din enhet.

Vad är Android-versionen av FaceTime?

Låt oss ta en titt på några av de bästa apparna som liknar FaceTime som du kan använda på Android. Om dessa inte fungerar för dig, kolla in de bästa Android-apparna för videosamtal.

Google Meet (tidigare Google Duo)

Google Duo, som släpptes 2016, var det närmaste substitut som Google erbjöd för FaceTime på Android. År 2022 pensionerade Google Duo till förmån för Google Meet, vilket ledde till förvirring med namnet eftersom Google Meet tidigare var en app endast för företagsanvändning. Nuförtiden finns det två Google Meet-erbjudanden, där det reviderade en bär på Duos slimmade gränssnitt med fokus på videosamtal – som FaceTime.

Möt paket med praktiska funktioner som textning i realtid och automatisk ljusjustering. Den stöder gruppsamtal med upp till 100 personer i 60 minuter, samt möjligheten att lämna ett kort meddelande om den andra personen inte svarar.

Meet har också stöd för att använda telefonnummer för kontakter, vilket gör det bekvämare för dina vänner att komma ombord eftersom de inte behöver registrera sig för ett Google-konto. Om du inte behöver ett fullständigt videosamtal, kommer du gärna att veta att ljudsamtal stöds. Google Meet har också en funktion som heter ”Knock Knock” som låter dig se några sekunder av den andra partens livevideo när någon ringer dig. Slutligen är Meet-samtal krypterade från ände till ände, vilket skyddar dina chattar.

Sammantaget är Meet den app som ligger närmast en Android-version av FaceTime. Det är inte en allt-i-ett-budbärare, men den enkelheten lockar vissa. Du kan också ladda ner Google Meet för iPhone och använda det på webben, så om dina iPhone-ägande vänner inte har något emot att installera en annan app kan de enkelt ringa dig.

”Google Meet (original)”-listan i Play Butik (med en grön ikon) är den företagsfokuserade appen, så hoppa över den och använd flerfärgsikonen Google Meet för den bästa upplevelsen.

Ladda ner: Google Meet för Android | iOS (Fri)

WhatsApp

WhatsApp är världens mest populära budbärare, och det är ett bra val oavsett hur du gillar att chatta. Den stöder end-to-end-krypterade videosamtal, inklusive gruppsamtal med upp till 32 personer. Det finns också stöd för ljudsamtal, röstmeddelanden och mer när video inte är ett alternativ.

Chansen är stor att någon du känner använder WhatsApp, så dess vilda popularitet och olika alternativ för att ansluta betyder att det är värt att ha runt. Se vår guide till WhatsApp-videosamtal om du är intresserad.

Ladda ner: WhatsApp för Android | iOS (Fri)

Skype

Gamla gamla Skype var den första populära videosamtalsappen. Även om det fungerar bra, finns det inte mycket anledning att välja det framför Google Meet eller WhatsApp, om inte alla dina vänner bara använder Skype. Meet är bättre integrerat med Android, medan Skype kräver att du använder ett Microsoft-konto. Dessutom har några av Skypes omdesigner inte varit bra. Men det är ett bra alternativ om inget annat har känts rätt för dig.

Ladda ner: Skype för Android | iOS | webb (Gratis köp i appen finns)

Den bästa FaceTime-lösningen för Android

Det bästa alternativet för att FaceTime dina iPhone-ägande vänner medan du använder en Android-telefon är att använda Apples officiella metod. Be bara din vän med en iPhone att skapa en länk till ett nytt samtal och skicka det till dig, sedan kan du gå med i det i din webbläsare.

Om du ofta ringer till andra med Android eller på webben är Google Meet också värt att ha kvar. Det är enkelt att ställa in, så om du försöker videochatta med en släkting som inte är tekniskt kunnig, behöver de inte göra mycket för att komma igång. Att ha din Meet-profil kopplad till ditt telefonnummer eliminerar också det extra steget att registrera dig för ett Google- (eller Microsoft)-konto.

Google Meet fastnar inte av många onödiga funktioner, och det är tillgängligt överallt med fullt stöd. Det enda problemet du kan ha är om dina vänner som äger iPhone vägrar att installera en annan app.

Kommer vi någonsin att se fullt FaceTime-stöd för Android?

Även om Apples beslut att göra FaceTime-länkar tillgängliga på andra plattformar var oväntat, är den här lösningen fortfarande inte en fullständig version av FaceTime för Android. När Steve Jobs tillkännagav FaceTime, hävdade han att företaget skulle arbeta med standardiseringsorganisationer för att göra det till en ”öppen industristandard”, men så är det inte riktigt i verkligheten.

Apple erbjuder en handfull appar på Android, inklusive Apple TV, Apple Music och Move to iOS. Men Apple Music och Apple TV är båda betaltjänster, så det här är inte appar som Apple erbjuder gratis. Och uppenbarligen hjälper Apple dig gärna att flytta till sin plattform.

FaceTime är annorlunda. Det är en gratistjänst som är en del av ”magin” med att använda en Apple-enhet. Att göra FaceTime fullt tillgängligt på Android eller andra plattformar kan försämra upplevelsen som Apple erbjuder, där dess egna enheter fungerar i harmoni. FaceTime skulle gå från ett smidigt sätt till videochatt mellan Apple-enheter till bara en annan app för videosamtal.

Dessutom är Apples mjukvaruingenjörer uppenbarligen mest bekanta med Mac- och iOS-plattformarna. Att designa en app för att fungera på Android skulle ta mycket tid, skulle troligen inte vara lika sömlös som Apple-versionerna och skulle skada varumärket i processen. Det är därför vi sannolikt inte kommer att se en fullständig version av FaceTime komma till Android.

Videochatt på Android, med eller utan FaceTime

Nu vet du hur FaceTime fungerar på Android. Du kan gå med i FaceTime-samtal med länkar som genereras av iPhone-ägare, eller prova en av de bästa ersättningarna för tjänsten. Google Meet fungerar bra som Android-versionen av FaceTime, och det låter dig till och med videosamtal iPhone-användare med samma lätthet. Det är inte svårt att sätta upp ett videosamtal för det som fungerar bäst i ditt fall.