Hur du ser vilka X (Twitter)-listor du är på (och hur du tar bort dig själv)

X-listor är ett bra sätt att hålla koll på konton du bryr dig om på X (tidigare Twitter). Fördelen med X Lists är att du kan välja utvalda konton att se inlägg från istället för att drunkna i tusentals tweets på din typiska tidslinje. Och du behöver inte följa kontot för att lägga till det i din lista.

Det finns en stor chans att du också finns på någons X-lista, men hur kan du veta det? Vi visar dig hur du ser vilka X-listor du befinner dig på i den här artikeln och hur du tar bort dig själv.

Vad är X (Twitter)-listor?

Även om du kan byta till en kronologisk tidslinje på X, erbjuder listor ett bättre alternativ. Listor på X är en praktisk funktion som låter dig kurera en anpassad tidslinje. X-listor ger dig kontroll över vad du ser, till skillnad från den typiska tidslinjen, som innehåller en blandning av olika information. Detta inkluderar personer du följer och rekommendationer som X:s algoritm tror att du kan tycka är intressant.

Ännu bättre, när du skapar en lista på X kan du fästa dina favoritlistor ovanpå din hemtidslinje för att skapa en lättillgänglig sekundär tidslinje. Det är en av de främsta anledningarna till att du bör anamma X Lists i första hand.

På X kan du gå med i listor och skapa dina egna, och det kan alla andra också. Så bli inte förvånad om du upptäcker att du är en del av någons lista på X.

Så här ser du vilka X (Twitter)-listor du är på

Vem som helst kan lägga till dig på sina listor på X. Det som är bra är att du vet när de gör det. Men nackdelen är att X inte låter dig veta om någon har lagt till dig på en privat lista. Som sådan kan du vara en del av en lista som du inte vill vara medlem i.

Och det värsta är att någon kan använda den här funktionen för att trakassera dig. Men oroa dig inte; det borde inte få dig att sluta helt med X.

X har en funktion som låter dig se alla listor du är medlem i. Du kan se de listor du är en del av på X via webben eller mobilappar. Vi kommer att visa dig hur du kontrollerar på båda plattformarna.

Om du använder X på webben följer du dessa steg:

 • Klicka på Listor i menyraden till vänster.
 • Under listsidan trycker du på menyn med tre punkter i det övre högra hörnet.
 • Välj Listor du är på.
 • Detta tar dig till en sida där du kan se alla X-listor du är medlem i.
 • På Android och iOS, följ dessa steg:

 • Tryck på din profilbild i det övre vänstra hörnet.
 • Tryck på Listor och välj menyn med tre punkter i det övre högra hörnet.
 • Tryck slutligen på Listor du är på för att se vilka X-listor du är en del av.
 • Det är så du kontrollerar alla X-listor som du har lagts till.

  Hur du tar bort dig själv från listor på X (Twitter)

  Om du vill ta bort dig själv från en lista på X, finns det bara ett sätt att göra det. Det är genom att blockera skaparen av listan, enligt X-support.

  Följ dessa steg för att ta bort dig själv från en lista genom att blockera skaparen:

 • Välj X-listan som du vill ta bort dig själv från under listorna du är på.
 • Tryck på de tre prickarna i det övre högra hörnet på listsidan.
 • Välj Blockera @creatorname.
 • Tryck på Blockera och om du använder mobilen trycker du på Blockera igen för att bekräfta. Detta tar bort dig från listan på ett ögonblick.
 • Om du inte vill blockera Listskaparen permanent kan du avblockera dem efter det. Men om du gör detta kan de fortfarande lägga till dig på sina listor i framtiden.

  Ta bort dig själv från X (Twitter)-listor

  Att ta bort dig själv från listorna du är på är inte en engångshändelse. Du bör regelbundet kontrollera vilka X Lists du är en del av. Listor är ett bra sätt att förbättra din X-upplevelse.

  Det sparar så mycket tid eftersom du inte behöver gå igenom hundratals, om inte tusentals, tweets för att hitta relevant information. Men du vill också se till att du inte finns på en lista som du inte vill vara en del av.