De 15 bästa plånböckerna utan vårdnad att använda 2023

Plånböcker utan förvaring har dykt upp som favorittypen av kryptoplånböcker nyligen. Låt oss utforska och hitta det bästa som passar dig bra.

En plånbok utan förvaring eller självdepå är en kryptoplånbok som låter dig kontrollera och hantera dina digitala tillgångar fullt ut. Därför behöver du inte lita på dina värdefulla kryptovalutor eller NFT:er med börser eller plattformar.

Icke-förvarande plånböcker är huvudsakligen uppdelade i två typer som inkluderar:

 • Hårdvaruplånböcker: Dessa plånböcker är fysiska enheter som du kan använda för att lagra dina digitala tillgångar offline.
 • Programvaruplånböcker: Dessa plånböcker låter dig lagra dina digitala tillgångar med applikationer eller programvara från din PC eller mobila enheter.
 • Låt oss nu utforska de bästa plånböckerna utan förvaring från kryptoutrymmet, börja med hårdvaruplånböcker. Håll ögonen öppna!

  Ledger Nano X

  Ledger Nano X är en framstående hårdvaruplånbok från Ledger-serien. Denna plånbok låter dig hantera över 5 500 kryptotokens, inklusive Bitcoin (BTC), Solana (SOL), Ethereum (ETH) och mer.

  Denna plånbok är skyddad med hjälp av det säkra elementet chip, som används för avancerade säkerhetslösningar. Dessutom har denna Ledger-plånbok klarat internationell säkerhetsutvärdering för att få ett EAL5+-certifikat.

  Dessutom kan du komma åt och hantera din plånbok med deras Ledger Live-app när du är på språng. Denna app är kompatibel med Linux, Mac, Windows, Android och iOS.

  Dessutom ger denna plånbok både Bluetooth och USB-C-anslutning. Alla dessa funktioner och säkerhet kommer med ett pris på $149.

  KeepKey

  KeepKey är en prisvärd hårdvaruplånbok med en snygg design. Dessutom kan du använda den här plånboken för att lagra 2 500 kryptotillgångar och dina NFT-samlingar.

  Dessutom tillhandahåller denna plånbok utan förvaring en ”KeepKey Desktop Application” för att hantera dina lagrade tillgångar. Du kan ladda ner den här programvaran på din enhet som stöder Windows, Linux eller macOS.

  KeepKey Wallet erbjuder även avancerad säkerhet till användare med PIN- och lösenordsskydd. Dessutom kan du välja din lösenfraslängd från 12, 18 och 24 ord efter din bekvämlighet.

  Slutligen kommer denna lätta hårdvaruplånbok med mikro-USB-anslutning. Du kan köpa denna KeepKey-plånbok från deras officiella webbplats för $78.

  ELLIPAL Titan

  Letar du efter en hårdvaruplånbok med 100 % internetisolering? Om ja, ELLIPAL Titan är det bästa valet där ute.

  Denna helt metallförseglade plånbok har en imponerande 4-tums HD-skärm för att övervaka och hantera dina kryptor. Dessutom stöder den lagring av NFT:er och 10 000+ kryptotillgångar.

  Dessutom använder den här plånboken tvåfaktorsautentisering (2FA) för att skydda användarens tillgångar. Dessutom raderar dess ”Auto-self Destruct”-mekanism automatiskt din privata information om någon försöker manipulera enheten.

  Dessutom är firmwareuppdateringarna 100 % offline för att förhindra onlineattacker. Priset på ELLIPAL Titan är $139 i skrivande stund.

  BitBox02

  BitBox02 är en andra generationens hårdvaruplånbok byggd i två upplagor. Dessa utgåvor inkluderar:

  • Endast Bitcoin-utgåva: Denna plånbok är fokuserad på säker lagring av endast Bitcoin (BTC).
  • Multi edition: Däremot stöder denna plånbok Bitcoin (BTC), Cardano (ADA), Ethereum (ETH) och andra 1 500+ tokens.

  Denna schweizisktillverkade plånbok kommer med en 128 x 64px OLED-skärm. Dessutom kan du ansluta den till din PC med hjälp av dess USB-C-kontakt.

  När det kommer till säkerhetsaspekterna, tillhandahåller denna plånbok utan förvaring krypterad kommunikation mellan sin app och enheten. Dessutom använder den säkerhetskonceptet med dubbla chip för att skydda de lagrade digitala tillgångarna.

  Dessutom ger denna plånbok också BitBoxApp för att hantera kryptotillgångar från dina Windows-, macOS-, Linux- eller Android-enheter. Båda BitBox02-utgåvorna är tillgängliga för €115,83.

  KALLKORT Mk4

  KALLKORT Mk4 är den senaste hårdvaruplånboken skapad av Coinkite, en ledande kanadensisk säkerhets- och hårdvarutillverkare. Denna plånbok är dock endast tillägnad lagring och transaktion av Bitcoin (BTC).

  Den här plånboken har två anslutningsalternativ: en MicroSD-port och en USB-C-port. Noterbart finns det ingen transaktionsstorleksgräns för din Bitcoin-transaktion.

  Dessutom har den här enheten två säkra element för att förbättra sin plånbokssäkerhet. Dessutom, som ett extra skydd, måste användarna ange en PIN-kod för att komma åt enheten.

  Dessutom kommer denna plånbok med en NFC-funktion för transaktions- och adressdelning. Slutligen kan du köpa COLDCARD Mk4 från Coinkites officiella hemsida för $157,94.

  SafePal S1

  SafePal S1 är en superlätt hårdvaruplånbok som stöder obegränsad tokenöverföring över 100+ blockkedjor. Dessutom är den här plånboken 100 % offline utan Bluetooth, WiFi och NFC-anslutning.

  Den har en 1,3-tums helfärgsskärm för att hantera alla dina kryptotillgångar. Du kan också installera SafePal-appen på dina Android- eller iOS-enheter för att komma åt din plånbok när du är på språng.

  SafePal S1 är skapad med flera säkerhetssensorer som frekvenssensor, ljussensor och temperatursensor, för att nämna några. Dessutom har den här enheten dubbelchipsarkitektur för att skydda användarens privata nycklar och kryptotillgångar.

  Denna plånbok har också en självförstöringsmekanism för att skydda dina värdefulla tillgångar. Alla dessa imponerande funktioner kommer med ett budgetvänligt pris på $49,99.

  Trezor Model T

  Trezor Model T är den avancerade hårdvaruplånboken från Trezor, företaget som skapade världens första kryptohårdvaruplånbok. Dessutom har de upprätthållit ett gott rykte i över 10 år inom kryptorymden.

  Denna plånbok utan förvaring har en elegant 1,54-tums LCD-färgskärm och USB-C-anslutning. Dessutom stöder den lagring och överföring av över 1 000 kryptotillgångar.

  Noterbart kan användarna ställa in en PIN-kod som kan vara så lång som 50 siffror. Dessutom kan du självständigt verifiera varje transaktion och bekräfta den för att undvika att andra använder plånboken.

  Du kan installera deras Trezor Suite för att hantera dina tillgångar med dina Windows-, Mac OS-, Linux-, Android- eller iOS-enheter. Slutligen kostar Trezor-modellen $219.

  Vi har täckt de bästa hårdvaruplånböckerna från kryptorymden. Låt oss sedan dyka in i de bästa mjukvaruplånböckerna. Häng med!

  Med mer än 30 miljoner användare, Metamask är en av de ledande inom mjukvaruplånböcker. Denna Ethereum-baserade plånbok låter dig lagra, satsa och överföra dina kryptotokens smidigt.

  Dessutom tillhandahålls plånbokens privata nycklar endast till plånboksägarna av säkerhetsskäl. Dessutom kan du använda en fröfras på 12 ord för att återställa din plånbok när som helst.

  Noterbart är MetaMask tillgängligt för Android- och iOS-användare. Du kan installera den här plånboken från Google Play eller App Store gratis.

  Den mest imponerande funktionen jag märkte med den här plånboken är dess webbläsartillägg. Denna funktion gör att du smidigt kan ansluta till flera kryptoplattformar utan att behöva lämna din webbläsare.

  SafePal

  Programvaruplånbokens version av SafePal finns tillgänglig som en mobilapp för iOS- och Android-användare. Dessutom kan du installera dess webbläsartillägg för dina webbläsare Chrome, Edge eller Firefox.

  Du kan använda den här plånboken för att lagra och hantera 200 000+ kryptovalutor från över 100 blockkedjor. Dessutom kan du köpa NFT:er och andra kryptotillgångar med hjälp av många fiat-valutabaserade betalningsalternativ.

  Dessutom kan du använda denna plånbok utan förvaring för att ansluta till framstående DApps som finns tillgängliga i kryptoutrymmet. Du kan till exempel ansluta till en SafePal-plånbok och köpa dina favorit-NFT från den populära NFT-marknaden, Öppet hav.

  Viktigast av allt, SafePal lagrar inte någon av dina data, inklusive kontoinformation, fröfraser eller privata nycklar. Av denna anledning har du total kontroll över dina tillgångar som lagras i din plånbok.

  Coinbase plånbok

  Coinbase plånbok är den officiella plånboken för Coinbase, en framstående kryptobörs med tillgångar värda över 128 miljarder dollar. Dessutom stöder denna mjukvaruplånbok över 200 000 krypto.

  Du kan använda den här plånboken för att tillhandahålla eller låna kryptotokens från ett brett utbud av plattformar. Dessutom kan du byta två tillgångar från decentraliserade börser (DEX) som Uniswap, PancakeSwap, Curve, etc.

  Denna plånbok låter dig också köpa NFT:er och kryptovalutor med stödda fiat-valutor. För att göra det kan du välja betal- eller kreditkort som betalningsalternativ.

  Dessutom kan du säkerhetskopiera din återställningsfras i molnet för att återställa din plånbok om det behövs. Dessutom varnar den här plånboken dig för osäkra webbplatser och plattformar.

  Coinbase-plånböcker kommer som mobilappar för iOS- och Android-användare. Dessutom har den ett webbläsartillägg för Chrome-användare.

  Exodus

  Med över 300+ kryptotillgångar som stöds, Exodus plånbok är tillgänglig för datoranvändare, mobiler och webbläsare. Dessutom kan du använda den här plånboken för att handla för över 50 blockchain-nätverk.

  Du kan använda den här plånboken för att skicka och ta emot kryptotillgångar med en QR-kod eller smart kontraktsadress. Dessutom har denna plånbok utan förvaring en inbyggd swap-funktion för snabba och smidiga kryptotransaktioner. Dessutom kan du också köpa och lagra NFT:er i några enkla steg.

  När det kommer till säkerhetsaspekter, krypterar denna plånbok din transaktionsdata och privata nycklar. Denna krypteringsmetod skyddar mot plånbokshack och attacker.

  Dessutom kan du använda den här plånboken för att övervaka värdet på din kryptoportfölj. För att göra det behöver du bara installera Exodus på din Mac, Windows, Linux, iOS eller Android-enheter.

  XDEFI plånbok

  Letar du efter en effektiv mjukvaruplånbok som är dedikerad till webbläsare? Om ja, XDEFI plånbok är ett bra alternativ att överväga. Du kan lägga till dess webbläsartillägg för din Chrome, Opera, Brave eller Edge.

  Denna plånbok stöder NFT:er och kryptovalutor i 34 blockkedjor. Dessutom kan du använda den här säkra plånboken för att lagra, handla och byta ett brett utbud av kryptotillgångar.

  Noterbart tyckte jag att det var enkelt att skapa en ny XDEFI-plånbok. Du kan skapa den här plånboken inom två minuter. Så enkelt som det!

  Viktigast av allt, den här plånboken lagrar inte din privata information, lösenord och frönfras. Av denna anledning har över 200 000 användare från kryptoutrymmet installerat denna plånbok.

  Atomic Wallet

  Betrodd av mer än 5 miljoner användare, Atomic Wallet har ett gott rykte bland kryptogemenskapen. Denna plånbok utan förvaring låter dig köpa, satsa och byta tusentals kryptotillgångar.

  Säkerhet är en viktig aspekt som denna plånbok inte kompromissar med. Till exempel är dina privata nycklar helt krypterade och stannar i din enhet.

  Du kan också skapa en ny Atomic Wallet genom att vara helt anonym. Som ett resultat behöver du inte ett konto eller KYC-verifiering.

  Desktopversionen av denna plånbok är tillgänglig för Ubuntu, macOS, Windows, Fedora och Debian-enheter. Dessutom har den även mobilappar för Android- och iOS-enheter.

  Trust Wallet

  Med över 60 miljoner användare, Trust Wallet är en av de säkraste mjukvaruplånböckerna. Dessutom ägs och förvaltas denna plånbok av den största kryptobörsen, Binance.

  Denna plånbok är integrerad med de bästa decentraliserade börserna, PancakeSwap och Uniswap. Denna integration hjälper dig att genomföra snabbare kryptohandel direkt från din plånbok.

  Dessutom kommer den här plånboken med en inbyggd DApp-webbläsare. Därför kan du använda den här funktionen för att komma åt och använda populära DApps från kryptoekosystemet.

  Trust Wallet är tillgänglig som en mobilapp och webbläsartillägg för Android-, iOS-, Brave- och Chrome-användare. Slutligen kan du säkra din plånbok med Touch ID, Face ID eller lösenord.

  OKX plånbok

  OKX plånbok är en mjukvaruplånbok utvecklad av en av de främsta kryptobörserna, OKX. Denna plånbok utan förvaring stöder över 60+ blockkedjenätverk och tusentals kryptovalutor som Bitcoin (BTC), Solana (SOL), Ethereum (ETH) och mer.

  Du har möjlighet att skydda dina lagrade NFT:er och kryptovalutor med ett lösenord. Dessutom kan du använda fröfrasen för att återställa din plånbok om din enhet blir stulen eller skadad.

  Du kan installera den här plånboken på dina enheter som stöder Android, iOS, Windows och macOS. Dessutom kan du också lägga till dess webbläsartillägg för din Brave- eller Chrome-webbläsare.

  Dessutom har den här plånboken en Web3-portföljinstrumentpanel. Du kan använda den här funktionen för att övervaka din tillgångs prestanda och information om kryptotransaktioner.

  Exakt vad är en plånbok utan förvaring?

  Kollapsen av FTX-börsen i november 2022 ledde till en ökad efterfrågan på icke-depåplånböcker. Noterbart förlorade användare tillgångar värda över 1 miljard dollar förvaras i FTX:s förvaringsplånbok.

  Dessutom kommer förvaringsplånböcker med transaktions- och uttagsavgifter. Dessutom kan tredjepartsplattformar ställa in en transaktionsgräns för dina tillgångar. Med tanke på säkerhetsfrågan och flexibiliteten är det bäst att välja en plånbok utan förvaring för att lagra dina krypto och NFT.

  Dessutom kommer du att vara den enda personen med plånbokens återställningsfas och privata nycklar. Som ett resultat kan andra inte utföra transaktioner från din plånbok.

  Dessutom kan du använda plånböcker utan förvaring för att komma åt tusentals DApps från kryptoutrymmet. Till exempel kan du direkt ansluta Exodus-plånboken till kryptospelplattformen Axie Infinity och få dina symboliska belöningar.

  Viktigast av allt är att du kan välja en hårdvaruplånbok som inte är förvaringsbar för att hålla dina tillgångar bortkopplade från internet. Den här metoden hjälper dig att skydda dina kryptor från hackare och spammare online.

  Vanliga frågor

  Vad är skillnaderna mellan en icke-frihetsberövande och en frihetsberövande plånbok?

  De största skillnaderna mellan dessa plånböcker är följande:

  1) Äganderätten till förvaringsplånböcker ligger hos en tredje part. I jämförelse ger icke-förvarande plånböcker användarna fullständig kontroll över sina plånböcker.

  2) För att skapa en förvaringsplånbok måste du slutföra dina KYC-verifieringar. Däremot kan du skapa en plånbok utan förvaring genom att vara anonym.

  3) Depåplånböcker är lämpliga för nybörjare i kryptorymden. Samtidigt passar plånböcker som inte är frihetsberövade användare med minst grundläggande erfarenhet av att använda plånböcker.

  4) Du kan återställa dina tillgångar om du tappar bort ditt lösenord till din förvaringsplånbok. Å andra sidan, om du förlorar din återställningsfras eller privata nycklar i din plånbok som inte är förvaringsskyldig kan det resultera i att dina tillgångar försvinner för alltid.

  Är en plånbok utan förvaring alltid hårdvarubaserad?

  Nej, plånböcker utan förvaring finns också i form av mjukvara. Dessutom är de flesta mjukvaruplånböcker tillgängliga för Windows, macOS, Linux, Android och iOS-enheter.

  Hur är en plånbok utan förvaring säkrare?

  När det gäller plånböcker utan förvaring, stannar de privata nycklarna till din plånbok hos dig. Av denna anledning har du total kontroll över dina tillgångar som lagras i din plånbok.
  Dessutom kan plånboksägare som inte är frihetsberövade välja hårdvaruplånböcker. I så fall förblir deras tillgångar skyddade från onlinehack och attacker.

  Vilken typ av tillgångar kan lagras i en plånbok som inte är förvaringsbar?

  Du kan använda en plånbok utan förvaring för att lagra kryptotillgångar som mynt, tokens och NFT.

  Slutgiltiga tankar

  Plånböcker utan förvaring ger dig utan tvekan friheten att komma åt och hantera dina kryptotillgångar. Om du använder din plånbok regelbundet skulle jag rekommendera mjukvaruplånböcker som MetaMask, Trust Wallet eller Atomic Wallet.

  Om du har kryptor värda hundratals amerikanska dollar är det bäst att köpa en hårdvaruplånbok. I synnerhet kan nybörjare satsa på SafePal S1, som kostar bara runt $50.

  Därefter kan du också utforska de bästa NFT-plånböckerna.