Hur man vänder en video på din iPhone

Vill du vända ett videoklipp för att presentera en flashback-effekt, skapa engagerande bilder för att synkronisera med musiken, eller ”ångra” ett handgjort mästerverk för att visa hur det var noggrant sammansatt? Läs vidare för att lära dig hur du vänder på en video på din iPhone.

Hur man vänder iPhone-videor med CapCut

iOS erbjuder inte en inbyggd metod för att vända en video på din iPhone (ännu), så du måste använda en tredjepartsapp som CapCut. Det finns gott om videoredigeringsappar för iPhone, men CapCut gör det så enkelt att vända vilken video som helst på din enhet. Använd länken nedan för att installera appen och följ våra instruktioner:

Ladda ner: CapCut (Gratis, prenumeration tillgänglig)

 • Starta appen och gå till fliken Redigera från bottenmenyn.
 • Tryck på den blå knappen + Nytt projekt.
 • Bläddra och välj videon du vill vända. Tryck sedan på Lägg till.
 • Tryck på Redigera (saxikon) från det nedre verktygsfältet. Rulla horisontellt längs listan. Hitta och tryck på den omvända effekten.
 • När meddelandet Reverse Applied dyker upp kan du vara säker på att CapCut har vänt upp din video. Tryck på ikonen Exportera (en understruken pil) i det övre högra hörnet för att spara den omvända videon i appen Foton på din iPhone.

  Ta bort vattenstämpeln från din omvända video

  Du har förmodligen märkt att CapCut automatiskt lägger till en vattenstämpel i slutet av din omvända video. Vanligtvis skulle du behöva förlita dig på gratis verktyg för borttagning av vattenstämpel för video online för att bli av med det. Men CapCut låter dig ta bort dess vattenstämpel gratis.

  Innan du exporterar din video, välj det svarta klippet i videons tidslinje. Det här svarta klippet innehåller CapCut-vattenmärket. Välj sedan Ta bort från det nedre verktygsfältet för att ta bort vattenstämpeln. Du kan sedan exportera din omvända video med samma steg ovan.

  Förutom CapCut kan du redigera och vända videor på liknande appar som Splice. Även om Apple också har en egen videoredigeringsapp som heter iMovie, är videoreverseringsverktyget endast tillgängligt i macOS-versionen av appen. Så för närvarande är det enda sättet att vända en video på din iPhone genom att använda appar från tredje part.