Hur man läser Instagram direktmeddelanden utan att utlösa läskvitton

Även om Instagram för närvarande inte har en inbyggd funktion för att stänga av läskvitton, finns det några lösningar för att läsa Instagram Direct Messages utan den irriterande ”sett”-etiketten.

1. Begränsa och upphäva avsändarens konto

Om du har fått ett meddelande som du vill läsa utan att avsändaren vet, kan du aktivera begränsningsläget på Instagram tillfälligt och avbryta dem när du har läst meddelandet.

För att begränsa ett konto, gå till deras profil och tryck på de tre horisontella prickarna i det övre högra hörnet av skärmen. Tryck på Begränsa från menyn som visas.

Nu kommer alla nya meddelanden från det begränsade kontot att visas i mappen Requests, och den irriterande etiketten Seen kommer inte längre att dyka upp när du öppnar chatten. När du har läst meddelandet följer du samma steg som ovan, men den här gången väljer du Unrestrict från menyn som visas.

2. Gå offline innan du öppnar meddelandet och logga sedan ut

Ett annat enkelt knep för att läsa Instagram Direct-meddelanden utan att ställa in läskvitton är att gå offline innan du öppnar det.

För att stänga av Wi-Fi eller mobildata på din iOS-enhet sveper du nedåt från skärmens övre högra hörn för att öppna kontrollcentret. Beroende på vad du använder trycker du på ikonerna för Wi-Fi och mobildata.

På liknande sätt, på en Android-enhet, svep nedåt från toppen av skärmen för att komma åt meddelandepanelen och tryck på ikonerna för Wi-Fi och mobildata. Det är värt att nämna här att den här metoden bara fungerar om du inaktiverar Wi-Fi eller mobildata efter att du har fått meddelandet du försöker läsa.

När du har inaktiverat din internetanslutning startar du bara Instagram och läser meddelandet.

Ett av de mest avgörande stegen i denna metod är att logga ut från ditt Instagram-konto när du har läst meddelandet. Du kan göra det genom att gå till din Instagram-profil genom att trycka på din profilbild i det nedre högra hörnet av skärmen. Tryck på ikonen med tre rader i det övre högra hörnet på skärmen och gå till Inställningar och sekretess > Logga ut.

Utan att göra detta kan Instagram skicka läskvittot så snart du återställer din internetanslutning.

3. Läs meddelandet från dina aviseringsförhandsvisningar

Ett idiotsäkert sätt att läsa ett direktmeddelande på Instagram utan att utlösa läskvitton är genom förhandsvisningar av aviseringar. Innan du justerar enhetens aviseringsinställningar är det viktigt att justera Instagrams aviseringsinställningar och se till att du har rätt inställningar aktiverade.

För att göra det, tryck på den treradade ikonen på Instagram och tryck på Inställningar och sekretess. Tryck på Aviseringar under rubriken Hur du använder Instagram och välj sedan Meddelanden. Slutligen väljer du På under rubriken Meddelanden från individuella chattar och gruppchattar.

För att aktivera aviseringsförhandsvisningar på en iOS-enhet, gå till Inställningar > Aviseringar och tryck på Visa förhandsvisningar. Du kan nu välja mellan två alternativ: Alltid eller När upplåst.

Det är värt att nämna att du bör välja det första alternativet för extra integritet. Annars kan alla som råkar titta på din enhet, även när den är låst, lätt läsa dina meddelanden. Om du vill att aviseringarna ska visas på din låsskärm utan att visa något innehåll såvida du inte låser upp den, välj det andra alternativet.

Fortsätt nu att rulla tills du hittar Instagram under Aviseringsstil och slå på knappen Tillåt aviseringar.

För att aktivera aviseringsförhandsvisningar på en Android-enhet, gå till enhetens inställningar och tryck på Appar. Fortsätt att rulla och välj Instagram från listan över appar. Tryck på Aviseringar och slå på reglaget för Tillåt aviseringar. Beroende på dina önskemål, tryck på Låsskärm eller Popup-fönster.

Om inte meddelandet är exceptionellt långt bör du kunna läsa det utan att avsändaren vet, eftersom du inte behöver öppna Instagram-appen. Var bara försiktig så att du inte råkar trycka på meddelandet när du läser det.

Dessa metoder hjälper dig att läsa meddelanden utan att behöva oroa dig för att läskvitton ger dig bort. Tyvärr måste du förlita dig på lösningar tills Instagram lanserar ett officiellt sätt att stänga av läskvitton.