Chromes sidopanel är det bästa webbläsarhacket du inte använder

Viktiga takeaways

 • Chromes sidopanel ger snabbare tillgång till viktiga funktioner, vilket sparar tid och förbättrar din surfupplevelse.
 • Du kan se dina bokmärken, läslista och historik direkt i Chromes sidopanel utan att navigera till separata sidor.
 • Chrome tillåter nu tillägg i sidopanelen, vilket erbjuder ytterligare funktionalitet och bekvämlighet när du surfar.

Google Chromes sidopanel är det bästa webbläsarhacket du inte använder, och det är dags för dig att komma igång. Chromes sidopanel ger snabbare åtkomst till webbläsarens viktiga funktioner – de du använder varje dag – så att du kan slösa mindre tid online och njuta av en smidigare surfupplevelse.

Så här kommer du åt Chromes sidopanel

Som namnet antyder visas Chromes sidopanel i ett smalt fönster bredvid en webbsida. Detta utnyttjar tomt tillgängligt utrymme som ofta inte används av webbplatser. Microsoft Edge har antagit ett liknande tillvägagångssätt med sin vertikala flikfunktion.

För att komma åt Chromes sidopanel, navigera till det övre högra hörnet av webbläsarfönstret. Mellan tilläggsikonen och din profilikon finns en kvadratisk ikon med en svart remsa på höger sida. Klicka på ikonen för att visa sidopanelen.

När du öppnar sidopanelen kommer du inte att föras till en separat sida. Istället kan du se dina bokmärken, läslista och historik på samma sida som du surfar på.

Så här visar du dina bokmärken i Chromes sidopanel

Sidopanelens bokmärkesalternativ erbjuder ett snabbt sätt att visa dina favoritwebbplatser utan att besöka Bokmärkshanteraren. Du kan till och med omorganisera dina bokmärken direkt från sidopanelen.

Det är enkelt att komma åt dina bokmärken i Chromes sidopanel:

 • Klicka på rullgardinsmenyn uppe till vänster i panelen.
 • Klicka på Bokmärken.
 • Integrationen låter dig söka efter bokmärken på två sätt. Du kan antingen använda sökfältet eller komma åt sorteringsalternativen. Det finns många sätt att sortera bokmärken, inklusive efter deras skapandedatum, när de senast öppnades eller alfabetiskt. För att komma åt sorteringsalternativen, klicka på ikonen för fallande linjer nära toppen av sidopanelen.

  Ett annat alternativ är knappen Redigera. För att komma åt det här verktyget, tryck på den lilla pennikonen bredvid sorteringsalternativen. Den här funktionen låter dig ta bort bokmärken eller ändra deras plats. Du kan till och med skapa nya bokmärkesmappar inuti sidopanelen. Dessa funktioner tillsammans skapar en upplevelse som liknar Chromes bokmärkeshanterare, förutom att du kan komma åt alla funktioner utan att navigera till en separat sida.

  Så här visar du din historik i Chromes sidopanel

  Istället för att öppna en separat sida för att se din historik kan du se den direkt från Chromes sidopanel. För att komma åt din historik från sidopanelen, klicka på rullgardinsmenyn högst upp på panelen och välj Historik.

  Chrome kategoriserar din historik i grupper baserat på olika surfsessioner. Detta gör det enkelt att hitta relaterade länkar. Bredvid varje grupp kan du klicka på menyn med tre punkter för att komma åt tre extra åtgärder:

  • Öppna alla i ny flikgrupp
  • Göm alla objekt
  • Ta bort allt från historiken

  Under varje grupp kan du också hitta några uppmaningar relaterade till din sökhistorik, vilket kan vara användbart för ytterligare forskning. För att ta bort ett objekt från din historik, klicka på menyn med tre punkter bredvid ett objekt på sidopanelen. Välj sedan Ta bort från historik.

  Så här visar du din läslista i Chromes sidopanel

  Google Chromes läslista är ett praktiskt verktyg för att spara artiklar som du vill läsa men inte har tid för närvarande. Läslistan är uppdelad i två sektioner för bekvämlighet: lästa och olästa sidor.

  För att komma åt läslistan från sidopanelen, tryck på rullgardinsmenyn och välj alternativet Läslista. Det är enkelt att lägga till nya objekt i listan. Navigera till webbplatsen du vill spara och klicka sedan på knappen Lägg till aktuell flik längst ned på sidopanelen. Alternativt kan du högerklicka på valfri flik och välja Lägg till flik till läslistan.

  Det är också enkelt att hantera din läslista. Håll muspekaren över ett objekt för att se åtgärdsknapparna. Klicka på kryssrutan för att markera ett objekt som läst eller klicka på krysset för att ta bort ett objekt. Om du vill organisera din läslista ytterligare finns det flera Chrome-tillägg som du kan använda för att hantera den.

  Du kan också använda vissa tillägg i Chromes sidopanel

  Chrome har nu gett tilläggsutvecklare tillgång att skapa ett gränssnitt på Chromes sidopanel. Tack vare denna åtkomst kan du använda tillägg som Fliken på sidopanelen för att visa webbsidor i sidopanelen eller Tab Hylla för att använda vertikala flikar i Chrome. Denna smarta lösning hjälper till att förhindra att otympliga tilläggsgränssnitt kommer i vägen för ditt webbläsarfönster.

  Chromes sidopanel är ett av de bästa webbläsarhackarna du kanske går miste om. Särskilt om du äger en bredbildsskärm kommer att dra fördel av döda webbplatsutrymmen garantera dig en effektiv och produktiv surfupplevelse. Slösa inte tid på multitasking mellan flera fönster – använd Chromes sidopanel för att komma åt alla nödvändiga webbläsare på ett ställe.