Hur man ställer in ett Google Fi eSIM på en iPhone

Google Fi kanske inte är ett av de tre stora nätverken i USA – Verizon, AT&T och T-Mobile – men det erbjuder bra täckning till ett överkomligt pris. Så om du vill skaffa Google Fi kan du registrera dig med eSIM. Och om du inte har använt eSIM tidigare eller fortfarande är på väg att registrera dig med Google Fi, är vi här för att ge dig den information du behöver.

Vad är Google Fi?

Google Fi är en MVNO (Mobile Virtual Network Operator) som Mint Mobile, en operatör med en av de billigaste familjeplanerna. Detta innebär att Google inte använder sina egna nätverkstorn för att tillhandahålla tjänster. Istället förlitar sig Google Fi på T-Mobiles mobiltorn. MVNO-nätverk hyr ut torn för att tillhandahålla tjänster med hjälp av en större operatör.

Det betyder att du kan betala ett billigare pris och ändå få bra service. Den enda nackdelen är att när nätverkstrafiken är hög kanske du inte får den bästa signalen.

Så här börjar du använda ett Google Fi eSIM på din iPhone

Om du inte har bestämt dig eller är nyfiken på att lära dig hur eSIM fungerar kan du dra nytta av Google Fis kostnadsfria 7-dagars provperiod. Allt du behöver göra är att ha ett aktivt Google-konto och ladda ner Google Fi-appen från App Store. När du har laddat ned kan du konfigurera ditt konto och börja använda Google Fi-nätverket.

Ladda ner: Google Fi trådlöst (Prenumeration krävs, gratis provperiod tillgänglig)

Google gör ett bra jobb med att förklara hur den kostnadsfria testversionen fungerar, men när du kommer till inställningsskärmen kommer Google att uppmana dig att öppna en länk på din dator. Du behöver din iPhone för att skanna QR-koden från den här länken, men om du inte har en annan enhet kan du lägga till den manuellt. Denna process tar dock längre tid.

När du har den här sidan öppen, navigera till Mobil > Lägg till eSIM > Använd QR-kod på din iPhone. Sedan är det bara att skanna QR-koden så installeras ditt eSIM automatiskt på din enhet. Eftersom du gjorde detta via ditt Google-konto är allt redan kopplat till ditt namn.

Om du vill använda Google Fi med ditt nuvarande nummer kan du enkelt göra det och Google Fi kommer att överföra ditt nummer. Om du vill använda både Google Fi och din nuvarande operatör kan du ställa in dina preferenser till vilken du vill använda och när.

Är Google Fi värt dina pengar?

De flesta användare är trötta på att registrera sig för ett MVNO-nätverk, särskilt när dessa nätverk använder andra nätverks mobiltorn. Google har dock ett välrenommerat namn i branschen, och eftersom det använder T-Mobiles torn bör du inte möta några större problem. Med tanke på hur prisvärda de obegränsade planerna är, från 40 USD per linje, tycker vi att Google Fi är ett utmärkt operatörsval.