6 sätt du kan få en Microsoft Office-licens gratis

Viktiga takeaways

 • Använd Microsoft 365 Online gratis! Det kan sakna viss funktionalitet men är ett mångsidigt alternativ till en betald licens. Dessutom håller det din dokumentformatering intakt.
 • Skaffa Microsoft 365 Mobile Apps på Android och iOS. Även om funktionaliteten varierar beroende på skärmstorlek, är det ett bekvämt sätt att komma åt Word, Excel och PowerPoint när du är på språng.
 • Registrera dig för en gratis testversion av Microsoft 365 för att få tillgång till hela Office 202-paketet
 • Kom bara ihåg att avbryta innan testperioden går ut för att undvika att bli debiterad.

Microsoft 365 (tidigare Microsoft Office) är fortfarande guldstandarden för kontorsapplikationer, men en fristående Microsoft Office-licens, det vill säga om du inte använder Microsoft 365-prenumerationstjänsten, är en dyr utgift.

Om det får din plånbok att gråta, kolla in dessa metoder för att använda Microsoft Office gratis. Observera också att Microsoft Office nu heter Microsoft 365, med dess olika produkter och utlöpare som också byter namn.

1. Använd Microsoft 365 Online (tidigare Office Online)

Microsoft erbjuder själv en stor samling gratis Microsoft 365-verktyg. En gång känd som Office on the Web och Office Online, är Microsoft 365 Online en webbläsarbaserad version av den senaste Microsoft Office/Microsoft 365-sviten. Oavsett vad det heter är det ett sätt att få Microsoft 365 gratis.

Den innehåller för närvarande:

 • Ord
 • Excel
 • PowerPoint
 • En anteckning
 • Vingla
 • Post
 • människor
 • Kalender
 • OneDrive

Det finns dock en hake. Onlineversionerna av Microsoft 365-appar ger endast en begränsad Microsoft Office-upplevelse.

Word Online, till exempel, innehåller inte textrutor, WordArt, ekvationer, diagram och mer. Du kan fortfarande skriva en terminsuppsats, men du kommer inte att kunna sammanställa en företagsrapport. På samma sätt kan du öppna och visa ditt Excel-kalkylblad, men dina anpassade makron laddas inte.

Medan Microsoft 365 Online saknar viss funktionalitet, är det ett mångsidigt gratis alternativ till en fullt betald Microsoft 365-licens. De kostnadsfria Microsoft 365-versionerna öppnar gärna dina filer, tillåter redigering och, viktigare, håller din dokumentformatering på plats hela tiden.

Om du bara behöver en fullfjädrad textredigerare, så här får du Microsoft Word gratis. Men missa inte de andra sätten att få Microsoft 365 (tidigare Microsoft Office) gratis!

2. Microsoft 365 Mobile Apps

Microsoft Office är tillgängligt gratis på Android och iOS. Microsoft 365-mobilapparna (tidigare Microsoft Office Mobile) inkluderar reducerade men funktionella versioner av Microsoft Word, Excel och PowerPoint. Microsoft har ändrat sin Office-mobilappstrategi några gånger, växlat mellan fristående och enhetliga Office-appar, och har bytt namn på hela sin svit till Microsoft 365.

Nu, hur funktionell du tycker att mobilappen Microsoft 365 beror på storleken på skärmen du använder. Det är till exempel rimligt att redigera ett Word-dokument på min Nothing Phone 2, men att försöka navigera i ett Excel-kalkylblad är krångligt och frustrerande. Omvänt är det faktiskt ganska roligt att redigera ett Word- eller Excel-dokument på en större skärm i tablettstorlek.

Jag är fortfarande inte övertygad om att du kommer att köra dina företagskonton från Microsoft 365-mobilappen, men det kommer säkert att fungera i ett nafs. Dessutom är det ett annat sätt att använda Microsoft 365 gratis. Åtminstone en del av Microsoft 365.

Android- och iOS-användare kan för närvarande använda en enhetlig Microsoft 365-app som inkluderar Word, Excel och PowerPoint. Microsoft 365-appen innehåller även Microsoft Lens (dokumentskanningsverktyget), ett PDF-konverteringsverktyg, omedelbar fildelning mellan enheter i närheten och extrahering av bilder och data från filer och kalkylblad.

Som sagt, de fristående versionerna av apparna är fortfarande tillgängliga på Google Play och App Store, vilket innebär att du kan välja och vraka de appar du vill ha. De fristående Microsoft 365-apparna inkluderar bland annat OneDrive, Outlook, OneNote och SharePoint.

Ladda ner: Microsoft 365 för Android | iOS

Men om du vill att de fristående Microsoft 365-apparna ska fortsätta använda Microsoft Office gratis på det sättet, här är länkarna för Android-enheter:

Dessutom Microsoft Corporation App Store-sida innehåller länkar till de olika kostnadsfria Microsoft 365-apparna för iPhone och iPad.

3. Registrera dig för testversionen av Microsoft 365

Office 2019 introducerade många förändringar i sviten. Det var till synes mindre att skrika om när Microsoft Office 2021 kom. Ändå, om du inte redan har registrerat dig för Office 2021 någon annanstans, kan du prova det innan du tömmer dina fickor. Som sådan kan du ta en gratis testversion av Microsoft 365 i en månad.

Testversionen ger dig tillgång till hela Microsoft Office 2021-sviten. Dessutom får du 1 TB OneDrive molnlagring och 60 minuters Skype-kredit per månad. Naturligtvis finns det en ”fångst”. Du måste tillhandahålla ett giltigt kredit-, debet- eller PayPal-konto under registreringsprocessen. Microsoft kommer automatiskt att debitera ditt konto när din testperiod löper ut.

Tidigare fanns det en andra gratis provperiod du kunde hämta för Office 365 ProPlus. Men eftersom den tjänsten bytte namn till Microsoft 365 Apps for Enterprise är den kostnadsfria testversionen tyvärr inte längre tillgänglig.

4. Köp maskinvara med Microsoft 365 (tidigare Microsoft Office) medföljande

Microsoft 365 levereras sällan med en ny stationär eller bärbar dator. Såvida det inte är en specifik introduktionsaffär, kommer du att köpa Microsoft 365 som ett tillägg. Och om du bygger din egen dator, har du rakt av tur.

Som sagt, den här typen av erbjudanden är inte omöjliga – du måste bara slå till medan järnet är varmt. Tyvärr betyder det att du behöver en omständighet: ny hårdvara med ett paketerbjudande, pengarna för att dra nytta av nämnda affär och behovet av att faktiskt uppgradera din hårdvara.

Här är tre exempel på bärbara datorer som inkluderar en gratis Microsoft 365-licens:

Acer Aspire One 15.6

Acer Aspire One 15.6 kommer från Acers Cloudbook-serie, varav de flesta har en gratis ettårsprenumeration på Microsoft 365. Aspire One 15.6″ inkluderar en Intel Celeron N4500-processor, 4GB eller 8GB RAM och 128GB lagring.

HP Stream 14

HP Stream 14 är en smart, slimmad bärbar dator med en Intel Celeron N4000-processor, 4 GB RAM, 64 GB lagring och ett ettårigt Microsoft 365-abonnemang.

Asus L210

Asus L210 är en ultratunn 11,6-tums bärbar dator. Den är utrustad med en Intel Celeron N4020-processor, 4 GB RAM, 64 GB lagring och ett års prenumeration på Microsoft 365.

5. Fråga din arbetsgivare eller skola

Allt vi har täckt hittills låter dig ta Microsoft 365 gratis men har också begränsningar: tillgänglighet, funktionalitet och hårdvara. Det här näst sista alternativet ger dock vissa av er en mycket god chans att skaffa en fullständig version av Microsoft Office 2021 eller Microsoft 365 helt gratis.

Först måste du kontakta din arbetsgivare eller om du är student, din skola. Många företag och skolor kan erbjuda antingen en gratis eller extremt låg kostnad Microsoft 365-licens av en anledning: de människor som arbetar eller studerar där behöver den. Företag måste betala, men bulklicenser kan innebära att din arbetsgivare kan erbjuda ett gratis eller billigt alternativ.

Dessutom har Microsoft länge stöttat skolor med gratis Office 365 utbildningspaket. Det kan vara så att du måste fråga direkt.

6. Träna en vän att gå med i deras Microsoft 365-familjekonto

Okej, det här alternativet är kanske det minst genomförbara av alla metoder för att ta en gratis Microsoft 365-licens. Men hör av mig. Massor av människor delar Netflix-lösenord, Amazon Prime-lösenord, grammatiska lösenord och så vidare (så mycket som tjänster som Netflix inte vill att du ska dela!). Om din vän eller familjemedlem har en ledig plats på sitt Microsoft 365 Family-konto, kanske de låter dig lägga in ditt namn. Se bara till att fråga snällt.

Vad sägs om en Microsoft 365 Lifetime License?

Om en gratis Microsoft 365-licens inte griper dig, varför inte överväga en Microsoft Office Lifetime-licens? Tja, av en bra anledning: de finns inte.

Du kanske ser webbplatser som annonserar en Microsoft 365 Lifetime License (du hittar till och med den här affären på några välrenommerade tekniska webbplatser!), men verkligheten är att när du väl klickar dig igenom den första sidan hamnar du på en produktnyckelsajt där du kommer troligen att köpa en Microsoft 365 volymknapp. Nu har vi inte gått ut och gjort det här själva, så vi kan inte verifiera påståendena.

Men en sak vi vet är att produktnyckelsajter aldrig är tydliga var deras mirakulöst billiga och otroliga ”Lifetime License” kommer ifrån, och vi har sett mer än ett fåtal volymknappar återkallas tidigare. Köpare, varnas.

Du har många sätt att ta Microsoft 365 gratis

Att hämta en fullständig version av Microsoft 365 gratis är inte möjligt för alla. Men du har några utmärkta alternativ ändå. De kostnadsfria testversionerna av Office 365 ger dig 30 dagar av Microsoft 365, och de mobila versionerna av Microsoft 365 låter dig använda gratis så länge du vill.

Även om 365-mobilapparna är begränsade, är de mycket funktionella, särskilt på större skärmar.