Hur man publicerar YouTube-videor och kortfilmer utan att meddela dina prenumeranter

Ibland kanske du vill ladda upp en video offentligt till YouTube som vissa av dina tittare helt enkelt inte bryr sig om att se i sina prenumerationsflöden. I så fall, särskilt med YouTube Shorts, bör du inte meddela dina prenumeranter om dem! Den här artikeln kommer att visa dig hur du gör det och varför det är viktigt.

Hur man publicerar YouTube-videor utan att meddela dina prenumeranter

När du laddar upp en video till YouTube med YouTube Studio, kontrollera först avsnittet Detaljer i din video för att säkerställa att allt är som du vill ha det. Scrolla sedan ned och klicka på Visa mer under inställningarna för åldersbegränsning.

Scrolla ner till Licens och distribution. Avmarkera rutan bredvid Publicera till prenumerationsflöde och meddela prenumeranter.

Det är allt! Dessa steg är desamma för alla YouTube-videor, långa eller korta.

Tänk på att den här processen skiljer sig från att ställa in en videos sekretessinställning till Olistad eller Privat. Olistade videor är tillgängliga för allmänheten, men bara personer med länken eller som känner till en offentlig spellista som innehåller dem kan hitta och se dem. Privata videor är, som namnet antyder, privata och de är endast synliga för personer som videon har delats med via e-post.

Dessa alternativ används bäst när du bara vill att vissa personer ska se en video, medan en offentlig video som publiceras utan att meddela prenumeranter fortfarande är synlig för alla.

Varför bör du inte meddela dina prenumeranter när du laddar upp en YouTube-video?

För många kan för många uppladdningar täppa till prenumerationsflödet och översvämma en prenumerants aviseringar. Detta gäller ett brett utbud av scenarier från eSport-evenemang som laddar upp varje match i bulk, kreatörer som lägger upp YouTube-shorts från längre videor och annat masspublicering av innehåll från evenemang.

I grund och botten, om du vill att en video ska vara allmänt tillgänglig på ett smygande sätt för att förhindra påverkan på YouTube-statistik eller prenumerantpsykologi, dela inte videon till subflödet. På så sätt meddelas tittarna bara när ditt bästa verk är offentligt. Det är mest användbart för YouTube-första skapare som konverterar sitt innehåll till Shorts som återanvänt innehåll.

För skapare av Shorts spelar detta mindre roll än tidigare, eftersom YouTube har en separat Shorts-sektion i prenumerationsflödet, även på skrivbordet. Som sådan kommer en kreatör som publicerar många Shorts inte att täppa till den genomsnittliga prenumerantens flöde för vanliga videor.

Även om prenumerationsflödet inte är ett problem, kanske du inte vill skicka push-aviseringar till prenumeranter om en Shorts är återanvänt innehåll – detta kan leda till att tittarna ställer in sina aviseringar för din kanal. Detta gäller i första hand om du använde om en befintlig, redan publicerad långfilmsvideo till en kort – chansen är att dina prenumeranter redan har sett originalet.

Många kreatörer skapar separata kanaler för att lägga upp Shorts, men den här publiceringsmetoden att lägga upp Shorts utan att meddela prenumeranter gör det onödigt. Markera därför endast rutan Publicera till prenumerationer och meddela prenumeranter för Shorts när innehållet är original eller på annat sätt inte finns på din YouTube-kanal.

Din video kommer fortfarande att ses

Alla videor behöver inte meddela dina prenumeranter, särskilt med Shorts. De flesta människor snubblar på YouTube Shorts istället för att titta på dem i deras prenumerationsflöde. Även om du inte meddelar prenumeranter eller publicerar en Shorts till deras flöde, kommer det fortfarande att ha tittare! Nya tittare kan se det när de rullar igenom deras Shorts-flöde.

Att återanvända innehåll kan ibland kännas som att spamma dina följare, så detta gör att du kan skörda tillväxtfördelarna med att publicera korta versioner av ditt innehåll utan att ge dina befintliga fans alltför många meddelanden. Nya tittare kommer att ha fler sätt att hitta dig medan dina prenumeranter bara får aviseringar för videor som räknas.