13 bästa plattformarna för serienördar att läsa serier online

Mina favoritplattformar för att läsa serier online…

Dagarna när vi spenderar midnatt🌃 timmar saknar att läsa våra favoritseriehjältar och fantisera om dem i våra drömmar är förbi. Missa dem inte längre! Det finns några riktigt lockande plattformar för serieälskare som du och jag där vi kan återuppleva ögonblicken online.

Serietidningar hade alltid ett speciellt utrymme i våra bokhyllor. Oavsett romanerna📖 som Sydney Sheldon, Mark Twain eller Sherlock Holmes; komiska karaktärer som Stålmannen, Arthur Brown, Tintin, etc. har varit ett val av uttryck för massorna.

Många sådana människors förebilder har hittat sin röst i Hollywood Superhero-filmer. Teman för Batman, Marvels och många andra har presenterats på ett trovärdigt sätt.

Men den verkliga charmen med att läsa mellan raderna och knäppa remsorna av komiska uttryck i våra minnen saknas fortfarande någonstans. Med tanke på serienördarnas vurm har många onlineplattformar kommit med serieserier för att ta läsarna tillbaka till minnesfältet.

Eftersom jag själv är en annan serienörd har jag sammanställt en lista över mina favoritplattformar för att läsa serier online, och om du är för otålig för att komma till dem, här är en praktisk tabell som listar några funktioner för varje!

Produktens anmärkningsvärda egenskaperförundrasMedlemskapsplan med sju dagars gratis provperiod för senaste lanseringar.DC UniversumHitta enkelt böcker baserade på epoker, karaktärer, författare, med gratis alternativ.ComiXologyTillgänglig på Kindle, iOS, Android; serier tillgängliga i HD-format.Läs Comic OnlineFullfjädrad portal med en mängd serietidningar och visuell kreativitet.Skaffa serierGratis plattform med stora omslagssidor från Marvel, DC och andra förlag.Global ComixDistributionsplattform; tillåter användare att skapa och publicera personliga serier.HooplaDigital plattform av hög standard; omfattande seriesamling tillgänglig för nedladdning.GoComicsPopulär för roliga karaktärsserier; gratis och betalda medlemskap tillgängliga.Läs alla serierEn sidas sida med kategoriska avsnitt; stort utbud tillgängligt gratis.Komisk onlineAlfabetisk ordningslista; status definierad för varje serie serietidningar.TapasPlattform för nya kreatörer att publicera och tjäna; tillgänglig på Google PlayStore och Apple Store.WebtoonCanvasverktyg för nya författare; fri tillgång till alla serier.Serietidning+Traditionell guld- och silverålderseriesamling; mångsidigt innehåll.

Seriers betydelse för generationer

Serier är en förstahandsunderhållningslösning för bokälskare. Deras visuella tilltalande med retro färggrafik får dig att känna scenen i nerverna. Och superhjälten som poserar på omslaget med en spännande titel förstärker ivern att nå klimax.

Den kreativitet som visas i serietidningar är en yttersta utmaning. Det handlar inte bara om berättande med ord, utan också ett gäng uttryck med tecknade bilder. Det är alltid fascinerande att se en serie bildkonversationer, med eller utan bildtexter av dialoger.

Serier📚 har stannat kvar som en del av livet i generationer. Inte bara barnen och tonåringarna, utan även de vuxna ses nyfikna på att samla dem. Bokhandlar har bevittnat tider då läsare brukade fråga om de senaste upplagorna. Därför är det ingen överraskning att Manga-läsappar är tillgängliga för Android och iOS.

Några av de klassiska karaktärerna har levt och styrt serievärlden från våra morföräldrars tid. Således är serier verkligen en källa till bindning mellan olika åldersgrupper.

Utveckling av serier från tryckta medier till online

Serietidningar blev kända i mitten av nittonhundratalet efter årtionden av att ha publicerats som remsor på tidningar. Superman, Batman och några andra amerikanska superhjältar föddes som ledare för Action Comics. De uppnådde en imponerande bild i miljoners hjärtan.

Marvel och DC-serier blev snart varumärke och väletablerade serierna av X-men, Fantastic Four, Green Lantern, etc. Alan Moores Watchmen och många andra kreatörer har också bidragit med sitt berömvärda arbete med högkvalitativt innehåll.

Några decennier före början av den digitala eran skulle serietidningar vara de bästa vännerna i varje hushåll. Men vårt senaste förflutna har sett överlappningen av prylar📱 som levererade vår fantasivärld med sociala medier, bloggsidor, digitala spel, etc.

Nu med samma teknik har många kreatörer kommit med en uppsättning som lovar att ge en liknande upplevelse av serievärlden på våra smartphones, flikar och datorer.

Fördelar med att läsa serier online

Under några år ansågs det att serietidningar skulle försvinna från marknaden, och vi skulle vara tvungna att bara läsa de gamla samlingarna. Men internet har bokstavligen föryngrat vurm med berättelseteman med onlinebokklubbar och plattformar.

När du läser dessa serietidningar online kan du nästan fördjupa dig i karaktärens känslor. Du kan föreställa dig scenen, oavsett om det är slagsmål, utredning, äventyr eller romantik.

Även om det uppfyller törsten att gå igenom dessa visuella sidor, finns det flera fördelar med att läsa serietidningar online.

 • En av de stora fördelarna är att du kan granska en stor samling böcker på olika portaler, vilket annars är svårt att samla på ett fysiskt bibliotek/bokhandel men är möjligt genom sådana plattformar och PDF-sökmotorer.
 • Eftersom böckerna finns tillgängliga på nätet behöver du inte ta med dem. Kom bara åt dem alla bekvämt på din digitala enhet.
 • Nu, eftersom förlaget sparar tryckkostnaden💵, är de flesta av dem redo att erbjuda dessa serieupplagor gratis eller till en minimal kostnad.
 • Du behöver inte gå runt för en specifik titel i butiker. Sök bara på namnet på dessa plattformar och få dem direkt.
 • Många onlineplattformar skapar en kommunicerbar miljö med grafik i bakgrunden och chattutrymme. Läsarna blir inte uttråkade när de läser.
 • Du kan också välja prenumerationer för att få besked om senaste utgåvorna.
 • Du kan också förstora teckensnitten eller ta skärmdumpar av en remsa och dela den som memes med dina vänner på Facebook, Insta, WhatsApp och andra kanaler.

Man kan också hävda att dessa onlineläsvanor är miljövänliga, eftersom inga träd huggas när läsarna får läsa utan papper.

förundras

The Timely Comics som lanserades av Martin Goodman blev populär som förundras efter en enorm respons mot den berömda Fantastic Four-serien. Det ägs nu av The Walt Disney Company och är världens mest kända varumärke för karaktärsbaserade serier.

Marvel underhållning har skapat kända karaktärer som Captain America, Black Panther, Thor, Doctor Strange, Spiderman och många andra, som visas i TV-program och filmer.

Fördelar🤩:

 • Du kan kolla in webbplatsen för att läsa mer om dina favoritkaraktärer som 3-D Man, Ace, Acrobat och mer än 8000 andra som finns med i serierna.
 • Medlemskapsplanen är tillgänglig som sju dagars gratis provperiod för att låta användarna få kontakt med de senaste lanseringarna.
 • Marvel Unlimited-planen erbjuder att läsa mer än 30 000 serier från de utvalda serierna som Captain Marvel, Loki och Rocket Raccoon.

Plattformen täcker hela listan över Marvel Universe-serier, och du kan registrera dig för att läsa några av dess bästa samlingar som gratis nedladdningar via mobilapp eller webbläsare.

DC Universum

DC Universum populärt känt som DC Comics, är ett väletablerat namn i amerikansk historia för serietidningspublicering. Några av de framstående serieserierna som Batman, Wonder Woman, Cyborg, Justice League, etc. har fortfarande ett stort fanskare.

Fördelar🤩:

 • Webbplatsen har en stor samling serietidningar, och du kan också hitta den äldsta titeln i deras regim.
 • Du kan enkelt hitta ditt val av bok baserat på Eras, Character, Writers och andra klassificeringar.
 • Det mesta av samlingen är kostnadsfri, medan du måste betala för den nya serien.

Plattformen görs tillgänglig för ett fåtal utvalda länder. Därför måste många DC-fans vänta i några månader eller år till för att njuta av sina favoritsuperhjältar i serier.

ComiXology

ComiXology har en enorm samling serietidningar, grafiska romaner och manga, som har japanska seriefigurer skapade i Japan. Amazon erbjuder denna onlineplattform med mer än hundra tusen listade nummer och har registrerat över 200 miljoner serienedladdningar under det senaste decenniet.

Fördelar🤩:

 • Amazon är en populär plattform som ger snabb och enkel tillgång till den långa listan med böcker.
 • Du kan också läsa dessa serier på Kindle-enheter tillsammans med iOS och Androids.
 • Serierna är tillgängliga i HD-format som stöder 3:e generationens iPad för det Retina Display-teknik.

Det är ganska fördelaktigt att söka i seriesektionen på Amazon-plattformen eftersom den listar flera utgivare, som inkluderar DC Comics och Marvel.

Läs Comic Online

Läs Comic Online är en fullfjädrad webbportal som tillgodoser ett stort utbud av serietidningar. Sektionsvyn av designeromslag kommer lätt att få din uppmärksamhet, och serieälskare skulle vara tacksamma att bevittna den okända kreativiteten.

Alternativt kan du titta på tv-program, drama och tecknade serier på webbplatsen eller den officiella YouTube-kanalen för att lära dig mer om karaktärerna i de nya serierna.

Fördelar🤩:

 • Läsare kan snabbt hitta sina serietidningar från de alfabetiskt listade avsnitten.
 • Webbplatsen separerar också boklistan på basis av genrer, popularitet, senaste uppdateringar och nylanseringar.

Men läsarna blir ofta irriterade på grund av popup-annonserna vid varje klick, eller slumpmässiga annonser som blinkar in mellan sidorna.

Skaffa serier

Skaffa serier är en helt gratis plattform för serieälskare. Webbplatsen fokuserar enorma omslagssidor av berömda serieutgåvor av Marvel och DC Universe i separata avsnitt. Men många fler förlag listas med hundratals artiklar som Europe Comics, 200AD, Antartic Press, Dynamite, IDW, etc.

Du kan ansluta till den officiella sidan på Pinterest och andra kanaler där de regelbundet uppdaterar sina nya lanseringar. Medan de är öppna för förslag från tittarna genom kommentarsavsnitt.

Fördelar🤩:

 • Du behöver inte betala en krona🪙 på denna plattform.
 • Du kan granska skärmdumparna av serier innan du laddar ner dem.

Du kan känna dig distraherad på grund av storbildsannonserna. Så det är bättre att först stänga av dem innan du läser textinformationen på varje sida när du går in.

Global Comix

Global Comix är inte bara en distributionsplattform för nedladdning av serier online, utan här kan du också registrera dig för att skapa din egen personliga serieserie som förläggare.

De erbjuder serier i flera kategorier gratis för alla läsare, medan du kan skriva din egen serieserie och använda panelen för att börja tjäna pengar. Självutgivare får tillgång till flera verktyg, marknadsföringsinsikter och lagkamrater för att skapa en lämplig skapelse.

Fördelar🤩:

 • En kategorisk lista över serier, grafiska romaner, manga och andra typer kan sökas som publiceras från Australien, USA, Italien, Frankrike och många andra länder.
 • Du kan sortera böckerna på basis av ursprung, tema, konststil eller publiktyp, som förlag, liten press och skapare på plattformen delar.

Den har ett rent utseende med vit bakgrund, vilket ger en lugnande visuell miljö för läsarna.

Hoopla

Hoopla är en digital plattform av hög standard och har på ett trovärdigt sätt bidragit till att tillhandahålla underhållningslösningar av alla slag som CD-skivor, DVD-skivor, ljudböcker, e-böcker och hyllfärdiga typer. De brinner för bokhantering och tillhandahåller därför även medietjänster för folkbibliotek.

Deras seriesamling varierar från Manga till Kodansha, och från Joker till Big Nate. En lång lista med genrer gör det till ett lämpligt val för läsare att hitta sin bästa matchning.

Fördelar🤩:

 • Plattformen är tillgänglig på iOS, Androids, Amazon Fire TV och Roku på Chromecast, där du direkt kan ladda ner serierna.
 • De hävdar att de tillhandahåller mer kvantitet och högkvalitativt innehåll, vilket är gratis för alla läsare.

Tillsammans med serier, ljudböcker och e-böcker kan du också scrolla på webbplatsen efter filmer, TV-program och få tillgång till BingePasses.

GoComics

Barn älskar att söka på GoComics webbportal för att få sin roliga favoritkaraktärs serietidningar. Några av deras populära karaktärer inkluderar Garfield, Peanuts, Calvin och Hobbes och Ziggy.

De erbjuder gratis och betalda medlemskap, där betalda medlemmar kan granska hela serieserien, som publiceras varje dag som en sida. Gratismedlemmar kan bara läsa det senaste trettiodagarsarkivet.

Fördelar🤩:

 • De tillhandahåller också e-posttjänster för serier till de betalda medlemmarna.
 • Det är lätt att kontrollera från listan över webbserier medan du läser igenom bildtexterna i skärmdumpar av sidor.
 • Du kan också köpa tryckta versioner av serier, kalendrar och böcker från butikssektionen.

Webbplatsen är fri från reklam, och serierna som listas är också från förlag som tenderar att designa enkla, ljusa karaktärer, som verkar sobra och låg profil.

Läs alla serier

Läs alla serier visar upp sitt motto att leverera komplett, logiskt och läsbart innehåll till sina tittare. När du går in på hemsidans startsida visar den den vertikala listan över populära serieomslag som The Transporter, The Wrong Earth, Blade Runner, etc.

Fördelar🤩:

 • Det är en ensidig webbplats med kategoriska sektioner listade under den översta raden på sidan. Så du behöver inte fortsätta klicka på sidor för att hitta dina serier.
 • Du behöver bara öppna serielänken på din iOS- eller Android-enhet och läsa remsorna som följer försättsbladet i full storlek.

De säljer inte serietidningar, och därför är ett stort utbud tillgängligt gratis för användarna. Du kan också prenumerera på deras YouTube-kanal för att få videor av dessa remsor.

Komisk online

Komisk online tillhandahåller alla serietidningar utan kostnad för sina tittare. Webbplatsen erbjuder dagliga uppdateringar om varje pågående serieserie, medan användare kan granska det tidigare innehållet i varje bok. Du kan direkt kontrollera de senaste utgåvorna i avsnitten Hot, Popular eller Daily.

Fördelar🤩:

 • Det är lätt att hitta de flesta av de världsberömda serietidningarna på den här plattformen, eftersom de har listat dem i alfabetisk ordning tillsammans med att definiera sina kategorier.
 • De ger varje uppsättning serietidningar som publiceras en lämplig status som komplett, pågående eller ny.

Superhjälteserieälskare kan fascinera genom att läsa mer än elva tusen olika serienummer under taket.

Tapas

Tapas är en speciellt utformad berättelsepubliceringsplattform för sydkoreanska seriefans. Cirka 61 000 kreatörer har utvecklat serieserier för denna plattform.

Webbplatsen främjar på ett trovärdigt sätt berättelser om kärlek och romantik, även om fantasier från andra genrer också samlar mycket uppmärksamhet från tittarna. De tillhandahåller också plattformen för nya kreatörer att publicera sina serier och tjäna på det.

Fördelar🤩:

 • Du kommer att få en ny och unik smak av visuellt berättande på denna plattform, vilket är ganska intressant.
 • Mer än 80 % av innehållet på webbplatsen är tillägnat serier, samtidigt som du också kan njuta av andra litterära verk, romaner och mogna verk i ett komiskt format.
 • Tapas finns även att ladda ner på Google PlayStore och Apple Store.

Deras webbanalys har registrerat en majoritet av kvinnliga läsare i åldern 18–24. Du kan också köpa andra saker som t-shirts och väskor från deras officiella Merchshop.

Webtoon

Webtoon är en annan framstående digital serieplattform utvecklad i Sydkorea. Det verkar ha blivit populärt på global nivå strax efter att Manhwa-fansen började prenumerera på sidan. Krediten för att popularisera Manhwa eller sydkoreanska serier går också till Webtoons.

Istället för att använda sidor för att skapa serier i det digitala formatet använder de en vertikal canvasstil. På så sätt visas serietidningarna i ett långt flöde snarare än sidvisningar.

Fördelar🤩:

 • Det vertikala remssystemet är mycket mer tilltalande än sidvyn och är mycket funktionellt på smartphones och flikar.
 • Dukverktyget är också tillgängligt för nya författare, som sömlöst kan skapa sina serietidningar och publicera på plattformen.
 • De ger gratis tillgång till alla serier till sina användare.

Webtoon är populärt för att gynna nya serieskapare och erbjuder ett av de enklaste intjänande programmen genom annonser.

Serietidning+

Serietidning+ är den främsta webbplatsen för att tillhandahålla den traditionella samlingen av serietidningar från guld- och silveråldern. Deras team har arbetat mycket hårt för att samla en massa retroserietitlar från flera källor och låt tittarna återuppleva ögonblicken från det förflutna.

De brinner djupt för de klassiska serietidningarna och andra komiska texter från det fjärde, femte eller sjätte decenniet av 1900-talet. Förutom serietidningar tillgodoser webbplatsen även dina gamla minnen med Old Time Radio, British Story-tidningar, remsor, Dime-romaner, Pulp Magazines, Adult Gags, Pamfletter, etc.

Fördelar🤩:

 • Webbplatsen innehåller också ett kort avsnitt av icke-engelska serietidningar, som tillräckligt innehåller populära berättelser på hindi, franska, spanska, mexikanska, arabiska och många andra.
 • Om din mormor kommer ihåg en gammal seriefigur är chansen stor att du hittar namnet i en enorm samling av 42 634 böcker.

Comic Book+ lägger regelbundet till nya serietidningar till sin samling, och det är bekvämt att söka och läsa dem på plattformen.

Mina tankar: Läs serietidningar online

För år, eller snarare decennier sedan, var jag inställd på att besöka bokhandlar på helgerna och söka efter de senaste serieupplagorna. Och det säger sig självt att vi alla var busiga nog på den tiden för att köpa en och läsa halvsidiga serier från andra tidningar också.

Snart gjorde tv-apparater, videospel och internetanslutning dem föråldrade. Publikationerna minskade tryckformaten för att bära kostnaden för låg försäljning.

Slutligen känns det bra att se företag intressera sig för att möjliggöra ett system där läsare kan hitta sina favoritseriefigurer. Dessa framväxande plattformar ger också verktyg för nya författare att skapa sina egna berättelser i komiska versioner och skapa entusiasm för läsarna.

Nästa upp, om du gillar att läsa om superhjältar, varför inte försöka vara ett med dessa spel baserade på superhjältar.