Hur man lär sig GRATIS från Harvard, Stanford, MIT, etc

Vad händer om du kan lära dig GRATIS från toppuniversitet som Harvard, Stanford och MIT? Nåväl, låt oss ta reda på hur!

Hjälper högskolan dig att få ett jobb? Ja! De bästa skolors sätt att undervisa är baserade på de senaste idéerna och trenderna. De ger barn en fantastisk plats att lära sig och lärare som vet vad de gör.

På grund av detta lär sig eleverna att tänka kritiskt och blir väldigt intresserade av de ämnen de väljer. Det hjälper också till att bygga ”mjuka färdigheter” som att arbeta med andra, lösa problem och interagera. Studenter som lär sig dessa färdigheter kan avancera i sina jobb och bli värdefulla inom sina områden.

Utöver det hjälper välkända universitet också studenter att bygga bra nätverk, vilket kan leda till nya möjligheter. En examen från ett välkänt universitet hjälper också en person att sticka ut från mängden och få företagens uppmärksamhet snabbare.

Innehållsförteckning

Hur får man tillgång till gratis utbildning från toppuniversitet?

Toppuniversitet över hela världen erbjuder gratiskurser för att hjälpa elever att förbättra sina färdigheter. Dessa gratiskurser är ofta lätta att komma åt eftersom de finns på webbplatser som Coursera, edX och Khan Academy.

Välj en skola, skapa ett konto och börja lära dig gratis. När du har avslutat några klasser kan du betala för att få en licens. Läromaterialet är dock fortfarande gratis att se.

Universitet som Stanford, Harvard, Oxford och andra ger gratisklasser för att visa upp sina kunskaper och dra möjliga studenter. De förstår också hur viktigt det är att dela information och hjälpa till att bygga färdigheter över hela världen.

Gratiskurser från toppuniversitet förändrar spelvärlden inom utbildningsvärlden. Efterfrågan på datavetenskap ökar också behovet av dessa kurser. Så om du letar efter gratis datavetenskapskurser från prestigefyllda universitet, har vi dem täckta.

Gratis kurser från Harvard

#1. Statistik och R

Statistik och R på edX är en mellankurs som lär eleverna om grunderna i statistik och hur man programmerar i R. Den talar om icke-parametrisk statistik, experimentell dataanalys med mera. Det kostar inget att titta på samtalen. Du måste betala en avgift för en licens som har kontrollerats.

#2. Stravinskys vårrite: modernism, balett och upplopp

Gillar du musik ska du ta Stravinskys vårrite: modernism, balett och upplopp på edX. Den här klassen kommer att lära dig hur man gör olika typer av orkestermusik. Den här kursen handlar i första hand om idéer från 1900-talet för att hänga med i trenderna.

#3. CS50:s datavetenskap för affärsmän

De Datavetenskap för affärsmän kursen om edX kommer att lära dig grunderna i datavetenskap för affärsmän. Den diskuterar datorskapande, cloud computing och andra internetverktyg. Utan hjälp av en tekniker kan CS50 hjälpa dig att göra bättre tekniska val.

#4. Entreprenörskap i tillväxtekonomier

Entreprenörskap i tillväxtekonomier på edX är en företagsledningskurs. Genom denna kurs kan du förstå och lösa komplexa sociala problem. Följaktligen kan du lära dig olika sätt att hantera dem med kreativa lösningar.

#5. Introduktion till familjens engagemang i utbildning

Introduktion till familjens engagemang i utbildning är en utbildningskurs om edX som är till stor hjälp för lärare och föräldrar. Du kan bättre kommunicera med elever, lärare och familj genom den här kursen. Som ett resultat kan du förbättra barns lärande och resultat.

#6. MalariaX: Besegra malaria från generna till globen

MalariaX är en utbildningskurs om edX som hjälper dig att förstå malariaparasiters biologi. Dessutom lär du dig moderna datavetenskapsstrategier för att mäta malariainterventioner.

#7. Globalt Kina: Från mongolerna till Ming

Globalt Kina: Från mongolerna till Ming kurs på edX är mest föredraget för historieälskare. Den är sammanställd av en del av Kinas historia och kultur. Den här kursen lär dig om sociala, politiska, ekonomiska och kulturella förändringar under Mingdynastin.

#8. Introduktion till linjära modeller och matrisalgebra

Matrix Algebra är avgörande för analys av högdimensionell data. Introduktion till linjära modeller och matrisalgebra kurs om edX introducerar dig till Matrix Algebra och QR-nedbrytning. Utbildaren använder R programmeringsspråk under hela kursen.

#9. CS50s introduktion till programmering med Scratch

Introduktion till programmering med Scratch på edX är en nybörjarvänlig kurs som lär ut programmering med Scratch. Elever kan skriva kod genom att dra-och-släpp-metoden genom ett visuellt programmeringsspråk. Den här kursen tar upp funktioner, värden, villkor, loopar med mera.

#10. Kvantitativa metoder för biologi

Kvantitativa metoder för biologi på edX är en datavetenskapskurs som introducerar dig till grunderna i MATLAB. Den lär dig att felsöka din kod och känna till grundläggande biologiska och medicinska tillämpningar. Denna kurs är praktisk att lära sig med flera programmeringsspråk.

#11. CitiesX: Det förflutna, nuet och framtiden för stadslivet

CitiesX är en samhällsvetenskaplig kurs på edX. Genom den här guiden kan du djupgående analysera stadsområden. Den visar dig ett historiskt perspektiv på städernas framväxt och bidrag. Den här kursen belyser också frågor som folkhälsa, transporter, kriminalitet, etc., orsakade av städernas popularitet.

Gratis kurser från Stanford

#1. Specialisering inom maskininlärning

Specialisering inom maskininlärning kurs om Coursera skapas i samarbete mellan Stanford Online och DeepLearning AI. Detta är en nybörjarvänlig kurs. Den lär dig kritiska komponenter i maskininlärning med praktiska problemlösningsutmaningar.

#2. Idé att marknadsföra entreprenörskap

Idé att marknadsföra entreprenörskap Kursen ger dig verktyg och tekniker för att förverkliga dina idéer. Programmet är integrerat med flera nedladdningsbara studiematerial och uppgifter. Från steg-för-steg-guider till ägardynamik, den här kursen täcker allt.

#3. Förhandsvisning av programmet för innovation och entreprenörskap

Förhandsvisning av programmet för innovation och entreprenörskap programmet är en förhandstitt på huvudrätten. Det kan vara en mer omfattande guide, men den ger värdefulla grunder. Förhandsvisningen inkluderar innovationsledarskap, tekniker för att hitta inspiration och mer.

#4. Datavetenskap 101

CS101 on edX är för personer som ännu inte har fått erfarenhet av datavetenskap. Denna kurs ger dig grundläggande kunskaper om datorsystem. Föreläsningarna inkluderar hur datorhårdvara fungerar, definition av nödvändig jargong, datorkod med mera.

#5. Specialisering inom maskininlärning

De Specialisering inom maskininlärning är en nybörjarvänlig kurs på Coursera. Den lär ut hur man använder maskininlärningstekniker för att bygga verkliga AI-applikationer. Den här kursen är en uppdaterad och utökad version av den andra Machine Learning-kursen.

#6. Avancerat cybersäkerhetsprogram förhandsgranskning

Avancerat cybersäkerhetsprogram är en kort förhandsvisning av Advanced Cybersecurity Program. Förhandsvisningen introducerar dig till koncept från två populära cybersäkerhetskurser. Den lär ut om cyberattacker, nätfiskeattacker, etc.

#7. R Programmering Grundläggande

R Programmering Grundläggande kurs om edX introducerar dig till grunderna i programmeringsspråket R. Det hjälper dig också med statistisk beräkning och grafik. Du måste ha grundläggande datorkunskaper för att få ut så mycket som möjligt av denna kurs.

#8. Prestationsbedömning i NGSS-klassrummet: Kurs 1

Prestationsbedömning i NGSS-klassrummet: Kurs 1 on edX är för personer med en stark bakgrund inom NGSS. Det är en lagkurs med 2-5 deltagare från varje lag. Kursen hjälper dig att analysera och revidera prestationsuppgifter, lära ut hur du validerar elevdata, utvecklar poängguider och mer.

#9. Designa din karriär

Designa din karriär kursen om edX är anpassningsbar för alla, oavsett utbildning och ålder. Kursen fokuserar på att hjälpa människor att utveckla konstruktiva och praktiska förhållningssätt för att utforma sitt yrke. Den innehåller fem karriärinriktade yrkesmässiga wayfinding-koncept.

#10. Reservoargeomekanik

De Reservoargeomekanik kursen om edX är för geovetare och ingenjörer inom petroleum- och geotermiska områden. Den ger grundläggande kunskaper om bergmekanik, strukturgeologi och geomekaniska problem. I kursen ingår hemuppgifter för betygssättning.

#11. Introduktion till Haptics

Introduktion till Haptics kurs om edX lär dig att bygga, programmera och kontrollera haptiska enheter. Vidare kan du känna en virtuell eller avlägsen miljö genom en mekatronisk enhet. Studenten måste ha gymnasiefysik och förkalkylkunskaper för att förstå kursen.

#12. Introduktion till sannolikhetshantering

Introduktion till sannolikhetshantering kurs om edX lär dig grundläggande sannolikhetshantering. Du kan också få ett gratis verifierat certifikat efter avslutad kurs. Studenten ska vara förtrogen med Microsoft Excel för att kommunicera och beräkna osäkerheter.

#13. Kvantmekanik för forskare och ingenjörer

De Kvantmekanik för forskare och ingenjörer kurs om edX är perfekt för kvantmekanikentusiaster. Studenten måste ha kunskaper inom fysik eller ingenjörsvetenskap på högskolenivå. Kursen tar upp grunderna och viktig jargong. Den lär också ut problemlösning genom användning av kvantmekanik.

#14. Konvex optimering

De Konvex optimering kurs om edX lär dig att känna igen och lösa konvexa optimeringsproblem. Genom den här kursen kommer du att lära dig konvexa uppsättningar, funktioner, konvex analys och mer. Eleven ska ha förkunskaper i linjär algebra och sannolikhet.

#15. Termodynamik och fasjämvikter

De Termodynamik och fasjämvikter kursen på edX är för studenter som är nya inom termodynamik. Kursen täcker alla grunderna i termodynamik och fasjämvikt. I kursen ingår även termodynamikens lagar, entropi m.m.

#16. Medfödd hypotyreos: Vad varje primärvårdsgivare behöver veta

De Medfödd hypotyreos kurs om edX ger dig praktisk träning i hantering av medfödd hypotyreos. Kurserna tar upp och granskar diagnostisk testning, tecken på hypotyreos etc. Kursen är för barnläkare och läkare.

#17. Giving 2.0: MOOC

Giving 2.0: MOOC kurs om Coursera fokuserar på undervisningsgivare i alla åldrar. Den lär dig att bedöma ideella organisationer, skapa välgörande filantropiska strategier och mer. Denna 6-veckorskurs är sammanställd med aktivitetsrika videomoduler.

#18. Amerikas kurs i fattigdom och ojämlikhet

Amerikas kurs i fattigdom och ojämlikhet på edX är omfattande och har 40 viktiga senaste forskningsresultat. Den koncentrerar sig på att göra eleverna medvetna om fattigdom och ojämlikhet. Studenter behöver inga förkunskaper för att få tillgång till denna kurs.

Gratis kurser från MIT

#1. Introduktion till datavetenskap och programmering i Python

Introduktion till datavetenskap och programmering i Python Kursen passar studenter med liten eller ingen tidigare erfarenhet av Python-programmering. Kursen bygger förtroende hos eleverna i att lösa problem och uppnå mål. Det finns inget certifikat. Hela kursen är nedladdningsbar.

#2. Urban energisystem och politik

De Urban energisystem och politik Kursen syftar till att lära dig hur du kan minska energianvändningen och koldioxidutsläppen. Den belyser policyer, tekniker och system för att ingripa i energianvändningen. Kursen innehåller videolektioner, uppgifter och läroböcker online.

#3. Muttrar och bultar av affärsplaner

De Muttrar och bultar av affärsplaner Kursen syftar till att hjälpa entreprenörer att bygga nya satsningar. Kursen tar upp alla steg för att bygga en stark verksamhet. Den har föreläst om entreprenörskap, ekonomi, innovation och management. Vidare får du också instruktörsinsikter för bättre förståelse.

#4. Undervisning med hållbarhet

De Undervisning med hållbarhet Kursen är utformad för nuvarande och framtida lärare. Den utbildar lärare i att ge lektioner och praktiker hållbarhet. Kursen erbjuder få lärresurser men är värd att investera tid i.

#5. Stadstransportplanering

De Stadstransportplanering kursen lär dig om allt du måste veta innan transportplanering. Det inkluderar rollen för de federala, statliga och lokala myndigheterna. Du lär dig om transportteknik och stadsstudier i en kurs.

#7. 7,28x Molekylärbiologi

7,28x Molekylärbiologi kursen ger en fördjupad kunskap om genreglering, DNA, transkription etc. Kursen är integrerad med frågesporter som hjälper till med dataanalysfärdigheter. Detta program fokuserar på cellbiologi, genetik och molekylärbiologi.

#8. Introduktion till antropologi

Introduktion till antropologi kursen hjälper dig att noggrant förstå mänskligt beteende. Du kan lära dig hur samhällen formas av kultur. Denna antropologikurs fokuserar på kulturell och socialantropologi.

#9. Heavy Metal 101

Heavy Metal 101 kursen lär dig djupt om Heavy Metal-musik – ämnena för den här videoföreläsningen omfattar musikvetenskap, historia, metalkultur och mer. Kursen utbildar dig om musikhistoria och teori på ett ställe.

Gratis kurser från University of Michigan

#1. Introduktion till datavetenskap i Python

Introduktion till datavetenskap i Python Kursen introducerar dig till Python-programmeringsgrunderna. Den innehåller grundläggande tekniker som lambad, läsning och manipulering av CSV-filer och NumPy-biblioteket. Det är en fyraveckorskurs.

#2. Industrial Internet of Things (IIoT)

De Industrial Internet of Things (IIoT) kursen introducerar dig till det industriella Internet of Things. Du kommer att lära dig hur och var det används inom tillverkning och företag. Kursen är integrerad med verkliga intervjuer och fallstudier.

#3. Grunderna för sportanalys: data, representation och modeller inom sport

Grunderna för Sports Analytics är en sportrelaterad kurs som hjälper dig att analysera lagets prestationer. Den använder Python för att hjälpa till med analys. Genom den här kursen kan du lära dig och tillämpa olika analytiska tekniker. Kursen innehåller också exempel för bättre förståelse.

#4. Byggsäkerhet och mänskliga faktorer

De Byggsäkerhet och mänskliga faktorer kursen är viktig för civilingenjörer. Den introducerar dig till avgörande krav för att skydda byggprojekt. Du kommer också att lära dig att bedöma säkerhetsprestanda, förebygga olyckor och förbättra arbetarnas prestationer.

#5. Orsaker till rasojämlikhet i sjukvården

De Orsaker till rasojämlikhet i sjukvården kursen ger dig primär kunskap om frågor kring finansiering av vården. Du kommer att noggrant utforska flera dimensioner och den historiska bakgrunden av felbehandling i hälsovårdsmiljöer.

#6. Livscykelanalys

De Livscykelanalys Kursen syftar till att introducera dig till metodiken för livscykelanalys (LCA). Kursen hjälper dig att förstå fördelarna och begränsningarna med kvantitativ LCA. Vidare kommer du också att lära dig om varje fas och påverkan av LCA i detalj.

#7. Introduktion till 3D-modellering

Detta Introduktion till 3D-modellering praktisk kurs lär dig att skapa dina 3D-modeller med Rhino programvara. Det hjälper dig också att bli kreativ med din fantasi. Du behöver inga förkunskaper för att dra nytta av denna kurs.

#8. Personalledning för folkbibliotek

De Personalledning för folkbibliotek kursen ingår i folkbiblioteksförvaltningen. Det förbättrar anställning och utvärdering av personalkompetenser för att lysa ditt biblioteksuppdrag. Kursen lär också ut om juridiska överväganden för personalledning.

#9. Designa och leda lärsystem

Designa och leda lärsystem Kursen syftar till att ge bättre resultat i skolan, klassrummet och systemet. Kursen hjälper lärare och pedagoger med strategier och förhållningssätt till produktivitet. Den lär ut fyra logiker i detalj för att förbättra innovation och förbättring.

#10. Leading Change: Go Beyond Gamification med Gameful Learning

Leading Change: Go Beyond Gamification med Gameful Learning Kursen fokuserar på att förändra undervisningsmetoderna. Den introducerar lärarna för verktyg och strategier som stöder lekfullt lärande. Kursen lär dig att designa en lekfull lärmiljö och tillämpa ett systematiskt ramverk.

#11. Inspirerande och motiverande konst- och kulturteam

De ansvariga borde ta den här klassen. Inspirerande och motiverande konst- och kulturteam kursen lär dem färdigheter som får dem att vilja arbeta hårt och göra sitt bästa på sina jobb. Du kan lära dig hur du pratar med ditt team på ett bra sätt i den här lektionen. Skolan lär dig hur du kommer igång och pratar med andra människor.

#12. Infrastrukturförvaltning för folkbibliotek

Infrastrukturförvaltning för folkbibliotek kursen hjälper personer som ansvarar för biblioteken att driva dem och hjälpa människor att använda dem. Du kommer att lära dig om att ta hand om bibliotek, försäkringar, avtalstjänster, regler, budgetar och mer. Det hjälper dig att bestämma vad du ska göra och gör ramverket lättare att förstå.

#13. Hantera en mångfaldig och inkluderande arbetsplats för folkbibliotek

I den Hantera en mångfaldig och inkluderande arbetsplats för folkbibliotek klass kommer du att lära dig hur man driver ett offentligt bibliotek. Den förklarar hur saker och ting fungerar med både en teori och en plan. Skolan hjälper dig också att bli bättre på ditt jobb så att du kan vara så användbar som möjligt.

#14. Skadeförebyggande för barn och tonåringar

Skadeförebyggande för barn och tonåringar är en klass som lär dig om viktiga frågor med folkhälsan. Det hjälper dig att lära dig genom att ge dig korta lektioner, frågesporter och andra aktiviteter. Det finns 8 lektioner i kursen; du kan börja lära dig om dem när du vill.

Gratis kurser från University of Oxford

Mooc: Från fattigdom till välstånd

Huvudmålet med denna utbildning är att lära dig hur regeringen kan hjälpa människor att ta sig ur fattigdom. Mooc: From Poverty To Prosperity på edX pratar om viktiga saker som kan göra ett samhälle välmående. Klassen är uppdelad i sex delar, var och en med en videolektion.

Gratis kurser från Imperial College London

#1. Matematik på A-nivå för årskurs 13 – Kurs 1

Matematik på A-nivå för årskurs 13 – Kurs 1 på edX hjälper dig att förbättra dina mattekunskaper på dina matematiktest på A-nivå. Kursen ger dig mer självförtroende och hjälper dig att lösa problem bättre. Det kan också hjälpa dig att ta reda på hur du löser problem och gör vetenskapliga fall.

#2. Redovisning Essentials

Redovisning Essentials 6 veckors klass på edX hjälper MBA-studenter att bli bättre på redovisningsgrunderna. Kursen visar hur bokföring fungerar och hur bokföring görs. Dessutom är den här kursen lätt att förstå för personer som aldrig har studerat redovisning förut.

#3. Avancerad apputveckling inom Android specialisering

Avancerad apputveckling inom Android specialisering är en klass på mellannivå på Coursera. Du kommer att lära dig hur du gör appar för virtuell verklighet, ritar 3D-grafik, gör engagerande appar och mer. Kursen har undertexter på olika språk och en utmärkelse som kan delas.

#4. Coachningsförmåga för elevcentrerade samtal

Klasserna i Coachningsförmåga för elevcentrerade samtal är tänkta att hjälpa dig att förbättra dig som lärare. Du hittar detta på edX. Det hjälper dig att lära dig grunderna i undervisningen, etablera goda studentpartnerskap etc. Denna fyra veckor långa studie kan hjälpa lärare att prata med varandra bättre och få bättre resultat.

#5. Grundläggande dataanalys

Grundläggande dataanalys kurs om edX lär dig hur du effektivt presenterar, modellerar och sammanfattar dina data. Det hjälper också företag att fatta databaserade beslut med lätthet.

#6. Att införliva förnybar energi i elnät

Genom Att införliva förnybar energi i elnät kurs på edX kommer du att lära dig om de huvudsakliga sätten att skapa kraft. Den berättar om de verktyg och metoder som används inom grön energi. Det visar också hur andra länder gör saker så att vi kan tänka på dem bättre.

#7. Varför gå mot renare kraft

Varför gå mot renare kraftstudie på edX pratar om hur växthusgaser förändrar klimatet och hur man eliminerar dem. Kursen innehåller också olika delar av information om hur man bygger en energiindustri med låga koldioxidutsläpp på en specifik plats.

Gratis kurser från Georgia Tech

#1. Supply Chain Principer

De Supply Chain Principer kurs på Coursera är integrerad med fem moduler. Dessa moduler ger dig en gedigen förståelse för leveranskedjan. Den innehåller infografik, frågesporter och videor för bättre förståelse. Du kan utnyttja den här kursen för att förstå karriärmöjligheter.

#2. Dataanalys i företag

Dataanalys i företag är den enda klass en blivande företagsägare eller en blivande dataanalytiker behöver från början edX. Du kommer att lära dig hur du förstår data och affärsanalys i den här klassen. Dessutom ger den exempel och berättelser från den verkliga världen för att visa hur olika metoder och taktiker fungerar.

#3. Innovationsledarskap

Innovationsledarskap kurs på edX lär dig hur man är en kreativ ledare som entusiasmerar människor. Kursen är uppdelad i tre klasser som var och en fokuserar på en viktig del av att vara en kreativ ledare. Den har också listor, uppgifter och andra saker som hjälper människor att lära sig.

Slutsats

I slutändan kan det ta tid och arbete att få en examen från ett toppuniversitet. Men nu, oavsett var du är, kan du lära dig gratis av dem. Inte bara ser certifieringar från toppskolor bra ut på ditt CV, utan de lär dig också mycket. Så i den här bloggen pratade vi om hur välkända universitet erbjuder gratiskurser som kan hjälpa dig att byta karriär.

Därefter kan du utforska några bästa gratis online AI-kurser för att lära dig artificiell intelligens.