Hur du uppdaterar din Apple TV

Med en uppsjö av tillgängliga appar, snabb prestanda och omfattande integration med iOS-enheter är Apple TV helt enkelt den bästa streamingboxen för Apple-användare. För att hålla Apples set-top-box presterande på topp och för att uppleva de senaste funktionerna, vill du hålla koll på programuppdateringar.

Vi visar dig hur enkelt det är att hålla din Apple TV uppdaterad.

Varför du bör uppdatera din Apple TV

Bildkredit: Äpple

Precis som med våra telefoner, surfplattor och datorer är det viktigt att hålla koll på programuppdateringar för att säkerställa optimal prestanda och säkerhet. På samma sätt är sökning efter uppdateringar vanligtvis det första steget när du felsöker eventuella problem du upplever.

Naturligtvis vill du också söka efter uppdateringar för att få de senaste tvOS-funktionerna.

Vissa uppdateringar introducerar inställningar som förbättrar din tittarupplevelse. Till exempel aktiverade tvOS 14 möjligheten att använda en iPhone för att kalibrera Apple TV-färger, och en tidigare version gjorde det möjligt för användare att göra HomePod till standardhögtalare för Apple TV.

Hur du uppdaterar din Apple TV

Det går snabbt och enkelt att leta efter uppdateringar på din Apple TV – allt du behöver är din Siri Remote. Har du tappat bort din fjärrkontroll? Oroa dig inte – det finns många tillgängliga Siri Remote-alternativ som du kan använda för att styra din Apple TV.

  • Klicka på ikonen Inställningar med din Siri Remote.
  • Rulla ned och klicka sedan på System.
  • Klicka på Programuppdateringar.
  • Klicka på Uppdatera programvara.
  • Klicka på Ladda ner och installera för att tillämpa den senaste tillgängliga programuppdateringen omedelbart, eller klicka på Uppdatera senare för att få den att installeras automatiskt när den inte används.
  • Det är allt. Efter att ha laddat ner den senaste programvaruversionen kommer din Apple TV automatiskt att starta om och installationen påbörjas. Var noga med att inte koppla bort din Apple TV från strömmen under uppdateringen, eftersom det kan göra att processen misslyckas eller till och med skada din set-top box.

    Håll din Apple TV uppdaterad med bara några få klick

    Med bara några klick på Siri Remote kan du se till att din Apple TV alltid har de senaste funktionerna, säkerhetsfixarna och den bästa prestandan. För en ännu mer optimerad upplevelse, se till att aktivera Automatiska uppdateringar för dina appar, som du också hittar i appen Inställningar på din Apple TV.