Hur man använder ”GPT-omnämnanden” för att ringa ut anpassade GPT:er i alla ChatGPT-konversationer

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • OpenAIs ChatGPT Plus erbjuder en ny funktion som heter GPT Mentions, som låter användare kombinera flera anpassade GPT:er i en konversation.
  • Användare kan nämna anpassade GPT i en konversation med hjälp av ”@”-symbolen, på samma sätt som att nämna personer på sociala medieplattformar.
  • Funktionen GPT Mentions gör det möjligt för användare att komma åt olika GPT:er för specifika uppgifter, som att samla in data, skapa grafik eller hitta reseinformation, allt inom en enda chattsession.

OpenAIs premiumversion av ChatGPT, känd som ChatGPT Plus, erbjuder användarna en rad extra funktioner i utbyte mot den månatliga prenumerationsavgiften. ChatGPT Pluss senaste funktion, GPT-anrop eller omnämnanden, kan vara mycket användbar för dig om du använder olika GPT:er inom ChatGPT-gränssnittet. Så, hur fungerar den här funktionen och hur kan den gynna dig?

Vad är ChatGPT:s GPT-mentionsfunktion?

Som ChatGPT Plus-medlem kan du njuta av anpassade GPT från Custom GPT Store. Det här är versioner av ChatGPT som är skräddarsydda för att hjälpa till med specifika uppgifter. Några populära anpassade GPT inkluderar…

  • KAYAK: använder KAYAKs resewebbplats för att förse dig med relevant flyg-, hotell- och transportinformation.
  • Canva: tar textbaserade uppmaningar och använder Canva för att skapa digital grafik.
  • Consensus: använder sökmotorn Consensus för att tillhandahålla forskningsdata från uppmaningar.

Du kan använda vilken som helst av de anpassade GPT:er som är tillgängliga individuellt, men vad händer om du vill kombinera två eller flera anpassade GPT:er i en konversation?

Gå in i ChatGPT:s nya anpassade GPT Mentions-funktion. OpenAI började rulla ut funktionen GPT Mentions i slutet av januari 2023 för ChatGPT Plus-användare.

Denna funktion, som för närvarande är i Beta (dvs. en prototyp av funktionen används tillfälligt), låter dig nämna en eller flera anpassade GPT:er i en enda konversation med hjälp av ”@”-symbolen (som du skulle göra för att nämna personer på Instagram eller X). Med GPT Mentions kan du bara lägga till anpassade GPT som du redan har använt till konversationen (dvs anpassade GPT som du har haft konversationer med).

Så, hur kan du använda detta?

Hur man använder funktionen GPT Mentions

Om du använder några anpassade GPT i separata konversationer kommer du nu att se popup-fönstret nedan ovanför din chatttextruta.

Det är superlätt att använda GPT Mentions, så låt oss gå in på ett exempel på när det skulle vara till hjälp.

Låt oss säga att du ville samla in lite nyckeldata och sedan skapa en infografik för att presentera vad du har hittat. För att hitta data startar du en chatt med Consensus GPT. När Consensus ger dig relevant information nämner du Canva i din chatt och klickar på alternativet Canva GPT.

Nu chattar du med Canva tills du klickar på ”X” på fliken Prata med Canva som visas ovanför chatttextrutan.

Du kan prata med Canva GPT samtidigt som du nämner ovanstående konversation som du redan har haft med Consensus. Be Canva skapa en grafik som presenterar forskningskonsensus, så kommer GPT att börja ge dig något användbart.

Naturligtvis, om du inte är nöjd med Canvas första svar, kan du göra mer specifika förfrågningar för att lyfta fram det du letar efter. Kanske vill du ha ett specifikt typsnitt, eller vill ha en viss fras som används i grafikens text. Fråga bara, och den anpassade GPT bör kunna följa.

Observera att innan en anpassad GPT ansluter till någon annan plattform för att hämta data, kommer den att be din tillåtelse att göra det först. Klicka bara på Tillåt om du vill gå vidare.

Du kan också använda den här funktionen för att hitta nya platser att utforska. Du kan till exempel kombinera KAYAK och AllTrails GPT om du vill åka på en vandrings- eller cykelsemester.

För att visa detta bad vi KAYAK GPT att hitta de bästa platserna att bo på i Tyskland, såväl som kommande flighter.

Efter att ha fått resultaten lade vi till All Trails GPT i chatten med funktionen GPT Mentions och bad den att hitta spår nära de hotell som KAYAK tidigare rekommenderat.

Nu har vi hotell, flyg och spår för vår resa i en chatt!

Det finns ingen ände på vad du kan göra med den här nya GPT Mentions-funktionen, vare sig det är för arbete eller lek. Om du är en ChatGPT Plus-användare, prova denna praktiska funktion idag för att se vad du kan göra när du pratar med två eller flera GPT:er samtidigt.