Hur du tar bort din husinformation från Rightmove

Om du funderar på att sälja din fastighet är en av dina bästa val att låta din fastighetsmäklare lista den på en bostadswebbplats, som Rightmove. Men om du har sålt din bostad eller funderar två gånger på att göra det, kanske du vill ta bort din bostadsinformation för integritetsskäl.

Så, hur kan du ta bort din fastighetsinformation från Rightmove?

Vilka data visar Rightmove?

Det finns en mängd nödvändig information som Rightmove kommer att visa offentligt om din egendom. Detta inkluderar:

  • Din fastighets ungefärliga (inte exakta) plats på en karta.
  • Din fastighets storlek.
  • Din fastighets planlösning (om du eller din fastighetsmäklare har tillhandahållit en).
  • Antalet sovrum och badrum.
  • Andra funktioner (t.ex. trädgård, uppfart, etc.).
  • Första delen av postnummer (på den brittiska webbplatsen).

Som du kan se listar Rightmove inte offentligt någon känslig information på sin webbplats när du listar en fastighet. Men det betyder inte att du vill att den ska stå kvar om du inte längre säljer din fastighet. Så låt oss gå in på hur du kan ta bort din egendom från Rightmove.

Så här tar du bort din fastighetsinformation från Rightmove

Det finns två huvudvägar du kan ta för att ta bort din fastighet från Rightmove.

1. Kontakta din fastighetsmäklare

Om du har listat din fastighet för försäljning eller uthyrning via en fastighetsmäklare, är det bästa du kan göra att kontakta dem direkt och begära borttagning.

Beroende på hur upptagen din fastighetsmäklare är kan det ta ett tag innan din fastighetsinformation tas bort. Vänta en eller två dagar och hör sedan av dig igen om din fastighet fortfarande är listad.

2. Kontakta Rightmove direkt

Bildkredit: Min fastighetsmäklare online/Flickr

Om du inte använder en fastighetsmäklare för att sälja din bostad, eller om din fastighetsmäklare inte svarar, kan du behöva kontakta Rightmove direkt för att ta bort din fastighetsinformation.

Observera att om du vill ta bort din fastighetsnotering efter att du har sålt den, kan Rightmove inte helt ta bort det slutliga försäljningspriset från internet. Som det står på Rightmoves webbplats, information om fastighetsförsäljning är offentlig, så den kan inte tas bort efter försäljningen. Fastighetsbeskrivningen, bilderna och planlösningen kan dock tas bort.

Att ta bort din fastighetsinformation kan göras på några minuter

Även om Rightmove inte visar någon av din privata bostadsinformation offentligt, är det naturligt att du vill ta bort din annons om din bostad inte längre är till salu. Så om du vill ta bort din fastighetsinformation från Rightmove, prova ett, eller båda, av alternativen ovan.