Vad betyder bockarna i Telegram?

Telegram erbjuder gratis obegränsad meddelandehantering, praktiska funktioner för att chatta via text, röst och video, och appar för varje enhet. Det finns definitivt mycket att älska med tjänsten, men inte alla har bemästrat att använda den. Faktum är att en vanlig förvirrande aspekt av Telegram är vad dess bockar betyder.

När du skickar ett meddelande på Telegram visas en eller två bockar under det, beroende på dess status. Dessa bockar kommunicerar användbar information, så om du inte är säker på vad dessa symboler betyder i Telegram, läs vidare för att ta reda på det.

Vad betyder bockarna i Telegram?

Telegrams bockar låter dig veta om ett meddelande har skickats eller lästs av den andra parten. I Telegram ser du en klockikon under ett meddelande medan appen skickar det. Om processen lyckas förvandlas den här ikonen till en enda bock för att indikera att ditt meddelande har skickats till servern.

Slutligen betyder två bockar på Telegram att den andra personen öppnade din konversation och såg det nya meddelandet.

Till skillnad från WhatsApp har Telegram inte en levererad status. Detta beror på möjligheten att använda ditt Telegram-konto på flera enheter samtidigt, jämfört med hur WhatsApp bara låter dig ansluta en enda primär telefon till ditt konto.

På grund av detta finns det inget sätt för Telegram-tjänsten att veta om ditt meddelande kom till en viss enhet. En levererad status skulle inte vara meningsfull, eftersom mottagaren kan läsa meddelandet på vilken enhet de använder för att logga in på Telegram.

För mer viktig information om hur dessa tjänster skyddar dina meddelanden, se vår förklaring av end-to-end-kryptering i större meddelandetjänster.

I Telegram-gruppchattar betyder en enda bock fortfarande att ditt meddelande skickades till servern. En dubbelkoll i en gruppchatt innebär att minst en person läser ditt meddelande; för att se vem som har läst det hittills, tryck länge eller högerklicka på meddelandet.

Tyvärr finns det inget sätt att inaktivera läskvitton i Telegram. Detta innebär att alla alltid kommer att veta om deras Telegram-meddelande lästes. Det är en liten nackdel som kan leda till att du slutar använda Telegram.

Varför läste de inte mitt telegrammeddelande ännu?

Undrar du varför den andra personen inte har sett ditt Telegram-meddelande än? När du inte ser de dubbla bockarna finns det en mängd möjliga förklaringar:

  • Om den andra personen blockerade dig kommer du inte att se om de har läst ditt meddelande. Om du misstänker detta, kontrollera om du kan se den andra personens profilbild och status som ”senast online”. Om du ser deras initialer för profilbilden och senast sågs för länge sedan för deras onlinestatus, är du troligen blockerad.
  • Den andra personens telefon kan vara avstängd, i flygplansläge eller lida av en dålig nätverksanslutning.
  • Naturligtvis kan de också helt enkelt inte ha öppnat meddelandet ännu eftersom de är upptagna.

Det finns också en chans att den andra personen använde ett knep för att läsa ditt telegrammeddelande utan att markera det som sådant. Till exempel kan de ha gått in i flygplansläge för att läsa meddelandet utan att utlösa statusen ”läst”. De flesta telefoner låter dig också förhandsgranska ett meddelande från meddelandebubblan, vilket inte heller utlöser kvittot.

Om de har gjort något sånt här, finns det lite du kan göra åt det förutom att helt enkelt fråga dem om de såg ditt meddelande.

Telegram bockmarkeringar förklaras

Nu vet du hur du tar reda på om den andra personen läste ditt meddelande på Telegram. För det mesta är den här funktionen praktisk och låter dig bekräfta att den andra personen såg vad du skickade utan att be om bekräftelse i ett uppföljningsmeddelande.