Hur du kalibrerar din Apple Watch för exakt träningsspårning

Om du nyligen har märkt en nedgång i noggrannheten i hur din Apple Watch spårar dina steg och träningspass kan en kalibrering vara nödvändig. Du bör rutinmässigt konfigurera din Apple Watchs sensorer enligt din kropps viktiga mätvärden – så här.

1. Utför testkörningar med din Apple Watch

Först är det klokt att göra några tester på dina sensorer. Öppna Workout-appen på din Apple Watch, välj Outdoor Run och jogga sedan i jämn takt i 20-30 minuter.

Jämför sedan resultaten med de du spelade in för månader sedan. Starta Fitness-appen på din iPhone, öppna aktivitetssektionen, tryck på kalenderikonen i det övre högra hörnet och välj ett referensdatum. Detta ger dig en uppfattning om hur mycket spårningen har förändrats över tiden.

2. Aktivera platstjänster

Se till att dina GPS-platstjänster alltid är igång. Annars kommer din Apple Watch att ha problem med att övervaka medel- till långdistanssporter som löpning, vandring eller simning. Öppna Inställningar på din Apple Watch, gå till Sekretess och säkerhet > Platstjänster och se till att den är påslagen.

På din iPhone går du dessutom till Inställningar > Sekretess och säkerhet > Platstjänster. Rulla ner till Systemtjänster och se till att Motion Calibration & Distance i den här menyn är aktiverat.

3. Justera din träningsprofil

Din storlek och basala ämnesomsättning påverkar direkt de kalorier du förbränner när du tränar. Låt oss säga att du är en maratonlöpare som nyligen tappat 50 kg. Om du fortfarande använder din gamla vikt på din träningsprofil, kommer du att få felaktiga resultat när du spårar löpningar med din Apple Watch. Det kommer att tro att du förbränner mer kalorier än du verkligen gör.

För att justera din profil, öppna Watch-appen på din iPhone, välj fliken Min klocka och gå till Hälsa > Hälsoinformation. Tryck sedan på Redigera i det övre högra hörnet och ange rätt vikt och längd. Om du tränar för kroppssammansättning, se till att du justerar dessa mätvärden minst varannan till var fjärde vecka.

4. Håll sensorerna fria från smuts och överflödigt vatten

Apple Watch är vattentät, inte vattentät. Det är inte lätt att skadas av svett eller regnvatten – du kan till och med utföra övningar på grunt vatten med vissa modeller. Den tål dock inte nedsänkning — om du inte har en Apple Watch Ultra. Om du försöker dyka med din vanliga Apple Watch kommer dess sensorer troligen att skadas och sluta fungera helt.

Som sagt, du bör inte heller låta smuts och svett samlas på din Apple Watch. Ta regelbundet bort avlagringar på baksidan med en ren bomullstuss och några droppar tvättsprit; annars kan detta skräp påverka din accelerometer, gyroskop och pulssensorer.

5. Använd rätt aktivitetsspårare

Du kan lägga till olika aktiviteter i Workout-appen, inklusive cykling, blandad kampsport, tennis och surfing, bland andra alternativ. Öppna Workout-appen på din Apple Watch, scrolla ned till Lägg till träningspass och tryck på önskad aktivitet. Dina sensorer bör justeras därefter.

Appen fungerar dock bäst på standardövningar, som jogging, promenader och simning. Du kanske märker några felaktigheter när du övervakar aktiviteter som består av explosiva, inkonsekventa rörelser.

Den bästa lösningen är att använda spårare från tredje part designade för din specifika sport. Låt oss säga att du är intresserad av bodybuilding. Istället för standardappen Workout kan du använda styrketräningsappar för din Apple Watch, som Stark och Gymaholic.

6. Återställ dina fitnesskalibreringsdata

Om du fortfarande inte är nöjd med din wearables noggrannhet, försök att återställa fitnesskalibreringsdata på din Apple Watch. Det är ett bra alternativ om andra personer har använt din enhet för att spåra deras steg, löptid och träningsintensitet. Du får mer exakta resultat om din enhet enbart innehåller dina mätvärden.

Öppna Watch-appen på din iPhone och tryck på Sekretess > Återställ träningskalibreringsdata. Efteråt, gå på en 30-minuters joggingtur i jämn takt i platt terräng – detta ger din Apple Watch en mer exakt mätning av din konditionsnivå.

Så länge du använder din Apple Watch dagligen och håller dina kroppsmått uppdaterade, bör dess sensorer förbli kalibrerade. De försämras inte snabbt som andra komponenter som förlorar funktionalitet eller slits ut – i värsta fall ger de felaktiga avläsningar.