Du vill ladda din utrustning hela tiden

Viktiga takeaways

  • Acefast Z4 PD218W GaN-laddare erbjuder en futuristisk estetik med en klar plastyta och en LCD-skärm.
  • Det låter dig justera strömlägen manuellt och begränsa uteffekten från varje port, vilket ger dig kontroll över enhetens prioritering.
  • Laddaren kan driva upp till fyra enheter samtidigt, med tre USB-C-portar och en USB-A-port, men effektiviteten är något lägre än hos andra mindre laddare.

Även om Acefast inte är lika populärt som andra märken, gör de fortfarande högkvalitativa laddare som du kan använda säkert hemma. För att sticka ut på en redan fullsatt marknad för USB-laddare har Acefast Z4 PD218W GaN Desktop Power Station en unik design, en front LCD-informationspanel och ett nytt sätt att hantera snabbladdning mellan enheter.

Acefast Z4 PD218W GaN laddare

Acefast Z4 PD218W GaN Charger är en snygg, snabbladdare som du kan placera på ditt skrivbord. Den kan rymma upp till fyra enheter samtidigt, vilket gör att du snabbt kan ladda upp din utrustning.

Märke Acefast

Ingång AC 110-240V

Uteffekt 218W

Färg Grå

Kabel medföljer 5 fot

Laddningsportar 3x USB-C, 1x USB-A

Vikt 525g

Mått 102 x 94 x 45 mm

Driftstemperatur -20 till 40 grader C

Smarta funktioner 1,33-tums LCD-skärm

Modell Z4 PD218W

Fördelar

  • Levereras med en LCD-statusskärm
  • Föränderliga effektlägen
  • Laddar upp till fyra enheter samtidigt

Nackdelar

  • Effekteffektiviteten är något lägre än konkurrenternas

En futuristisk estetik på ditt skrivbord

Jowi Morales / MakeUseOf

Acefast Z4 PD218W GaN-laddaren kommer som den är — en 525 g (18,5 oz) rektangulär grå låda med en 5-fots strömkabel. Den mäter också bara 102 x 94 x 45 mm, så den tar inte upp för mycket plats på ditt skrivbord. Men det som gör denna laddare unik är dess frontpanel.

Istället för bara en tom plastplatta med portar utskurna har Acefast Z4 PD218W GaN Charger en klar plastyta som avslöjar ett svart PCB under. Även om den inte tillför något till prestanda, bryter den laddarens monotona utseende och färg, vilket ger dig en visuell njutning.

En LCD-färgskärm och en fyrkantig grå knapp sitter bredvid plastplattan och fullbordar dess futuristiska utseende på ditt arbetsbord. När du slår på enheten tänds skärmen och visar en vit bakgrund och fyra statusmarkörer i grönt, blått, orange och rött.

Visuell laddningsbekräftelse och strömlägen

Jowi Morales / MakeUseOf

Skärmen på 1,33 tum visar laddningsstatusen för varje port, där C1 till C3 hänvisar till de tre USB-C-portarna och A1 hänvisar till den enda USB-A-porten. Den visar också den faktiska watt och spänning varje port levererar, plus dess maximala kapacitet.

Det är unikt att när du trycker på den enda knappen till höger på skärmen ändrar du strömläget. Det här är de maximala utgångarna för varje port per läge:

USB-C1

USB-C2

USB-C3

USB-A

Läge A

100W

65W

30W

18W

Läge B

65W

65W

65W

18W

Läge C

100W

100W

18W

Läge D

100W

100W

18W

Detta är en intressant funktion, eftersom de flesta andra snabbladdare gör detta åt dig automatiskt. Ändå har denna inställning sina fördelar. För det första kan du begränsa utdata från varje port manuellt. Så om du har två kraftfulla enheter som konkurrerar om resurser men vill prioritera en, kan du koppla in den prioriterade enheten till C1 och den andra till C3. Även om den andra kraftfulla enheten vill ladda snabbt, tillåter inte Acefast-enheten det, vilket begränsar den till 30W. Dessutom har du en visuell bekräftelse på laddningshastigheterna, så att du vet exakt hur mycket ström varje enhet drar från laddaren.

En möjlig nackdel är dock att glömma att du stängde av en viss port. Om du tidigare har valt läge C eller D, är antingen USB-C3- eller USB-A-porten avstängd. Även om du ansluter en enhet till den laddas den inte om du inte byter tillbaka till läge A eller B. Det kan leda till att du tror att enheten eller kabeln är trasig.

Laddar fyra enheter samtidigt

Jowi Morales / MakeUseOf

Z4 PD218W kan ladda tre till fyra enheter samtidigt. Både USB-C1 och C2 kan leverera 100 watt, men bara om du stänger av USB-C3 eller A. USB-C3 kan gå så högt som 65 watt, men bara om du begränsar USB-C1 och C2 till 65 watt också .

När vi testade laddaren med olika enheter så gäller denna gräns. Till exempel ställde vi Acefast till läge D och kopplade in en 15-tums MacBook Air till USB-C3. Även om den kan dra så mycket som 70 watt från USB-C1 eller C2 vid testtillfället, lyckades den bara få 16 watt från USB-C3 på grund av denna gräns. Och när vi bytte laddaren till läge C slutade C3-porten att ladda den bärbara datorn helt.

Nära noll strömförbrukning och genomsnittlig strömeffektivitet

Jowi Morales / MakeUseOf

På grund av sin LCD-skärm förväntade vi oss att Acefast Z4 PD218W skulle dra lite ström även utan belastning. Vi blev dock positivt överraskade när vi kopplade in den i vår testare utan någon belastning eftersom den var så låg att den registrerades som noll, även med skärmen på.

Det verkliga testet kommer dock när vi kopplade in fyra enheter till laddaren. Vi har 15-tums MacBook Air ansluten till USB-C1, som drar cirka 49 watt, en M1 MacBook Air som drar 46 watt, en iPhone 14 Pro Max som förbrukar 6 watt och en 6:e generationens iPad som får 10 watt.

Detta kommer till totalt 111 watt dras över fyra USB-portar. Å andra sidan räknade vår watt-testare 133,8 watt dragna över AC. Så vi förlorar cirka 22 watt för att värma upp, med laddaren som värms upp till nästan 50 grader C på vissa ställen. Detta betyder också att dess effektivitet är ungefär 82%.

Jowi Morales / MakeUseOf

Temperaturen den når är ganska genomsnittlig, med andra enheter i samma storlekskategori som når samma nivåer. Dess effektivitet på 82 % är dock några punkter lägre än andra mindre laddare, även om den fortfarande är högre än andra stora, kraftfulla laddare som vi tidigare har recenserat.

218 watt såg aldrig bättre ut

Om du behöver en laddare på ditt skrivbord, bör Acefast Z4 GaN-laddarens totala effekt på 218 watt vara mer än tillräckligt för att driva allt du har. Dess tre USB-C-portar kan ladda din bärbara dator, smartphone eller surfplatta, och smartklocka eller öronsnäckor, medan du kan reservera den återstående USB-A-porten för äldre enheter.

Den skulle inte se malplacerad ut på de flesta skrivbord, och dess LCD-skärm visar dig laddningsstatusen för varje enhet, vilket säkerställer att du inte avslutar dagen (eller vaknar om du väljer att lägga den på ditt nattduksbord) med en tomt batteri eftersom du inte anslutit din USB-kabel korrekt till laddaren.

Även om dess strömlägen är lite oortodoxa är det en användbar funktion, speciellt om du behöver maximera uteffekten från de två första USB-C-portarna. Så om du letar efter en snygg snabbladdare behöver du inte leta längre än Acefast Z4 PD218W GaN-laddare.

Acefast Z4 PD218W GaN laddare

Acefast Z4 PD218W GaN Charger är en snygg, snabbladdare som du kan placera på ditt skrivbord. Den kan rymma upp till fyra enheter samtidigt, vilket gör att du snabbt kan ladda upp din utrustning.

Märke Acefast

Ingång AC 110-240V

Uteffekt 218W

Färg Grå

Kabel medföljer 5 fot

Laddningsportar 3x USB-C, 1x USB-A

Vikt 525g

Mått 102 x 94 x 45 mm

Driftstemperatur -20 till 40 grader C

Smarta funktioner 1,33-tums LCD-skärm

Modell Z4 PD218W