Hur du använder Happier-appen för att ändra dina vanor till det bättre

Om du är lite i ruin, letar efter ett sätt att bli hälsosammare och mer produktiv, eller helt enkelt vill öka din lycka, kan Happier-appen vara precis vad du behöver.

Här förklarar vi vad Happier-appen är och hur du kan använda den som ett verktyg för att eventuellt ändra dina vanor till det bättre.

Vad är den lyckligare appen och för vem är den?

Skapat av lyckoexperten, Gretchen Rubin (författare till The Happiness Project och andra böcker), syftar Happier-appen till att hjälpa dig ändra dina vanor så att de överensstämmer med dina mål. Tanken är att genom att utveckla och spåra personliga mål (uppmuntras genom dagliga tips, insikter och utmaningar), kan du bygga en personlig lycka verktygslåda.

Appen Happier är baserad på personlighetstyper – bestäms av Gretchen Rubins frågesport ”Fyra tendenser”. Tanken är att alla reagerar olika på inre förväntningar, och frågesporten Four Tendencies hjälper dig att avgöra vad som motiverar dig baserat på din ”tendens”. Enligt frågesporten är du antingen Obliger, Question, Upholder eller Rebell.

Som en del av installationen av Happier-appen kommer du att ha möjlighet att göra frågesporten, bestämma din tendenstyp och identifiera dina sannolika styrkor och möjliga svagheter som kan påverka dina vanor och livsstil. Appen Happier skapar sedan ett personligt tillvägagångssätt för att hjälpa dig.

Ladda ner: Gladare för Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

Så här ställer du in Happier-appen och hittar din tendens

Det är enkelt att konfigurera Happier-appen. Ladda bara ner Happier från din smartphones appbutik, öppna appen och följ dessa steg:

 • Välj ett inloggningsalternativ (Google, Apple eller e-post) och följ anvisningarna på skärmen för att skapa ditt konto.
 • Ange ditt namn i textrutan och tryck på Nästa.
 • Tryck på Nästa för att delta i frågesporten Four Tendencies. Tryck på Lär dig om de fyra tendenserna för mer information, eller tryck på Ta de fyra tendenserna Quiz.
 • Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra frågesporten Four Tendencies och få ditt resultat.
 • Tryck på Starta ett mål för att skapa ett mål baserat på din tendens. (Alternativt kan du trycka på Hoppa över nu för att utforska appen först och välja ett mål senare.)
 • Välj vilken aspekt av ditt liv du vill förbättra (till exempel energi, relationer eller syfte) och tryck på Nästa.
 • Skriv ditt personliga mål i textrutan och tryck på Nästa.
 • Välj hur ofta du vill spåra ditt mål (dagligen, veckovis eller månadsvis) och tryck på Nästa.
 • Välj ett verktyg för att nå ditt mål (till exempel en nummerspårare) och tryck på Nästa.
 • Skapa en påminnelse för att slutföra ditt mål genom att välja dag(ar) och tid. Tryck på Ställ in påminnelse när du är klar (alternativt tryck på Hoppa över om du inte vill ha påminnelser.)
 • Tryck på Spara ditt mål för att slutföra konfigurationen.
 • När installationen är klar kan du börja använda Happier-appen för att skapa mer produktiva och lyckliga vanor.

  Grunderna för att använda Happier-appen

  Appen Happier är organiserad i fyra flikar för enkel navigering. Du hittar följande funktioner på varje flik:

  • Hem. Se och skapa mål, gå med i utmaningar, hitta tips och hacks och hitta ”ögonblick av lycka” genom citat, interaktiva funktioner och inspirerande videoklipp.
  • Verktygslåda. Använd en dagbok för att lära känna dig själv bättre och reflektera över dina mål och avslutade mål för att se dina framsteg i din lyckaresa. Du kan också skapa mål här.
  • Utforska. Hitta hjälpmedel anpassade efter din tendenstyp och mål, inklusive tips om hur du arbetar med din tendenstyp.
  • Konto. Granska din tendenstyp, hantera din prenumeration, få appsupport och mer.

  Det är värt att komma ihåg att gratisversionen av Happier bara låter dig ha ett mål i taget. För att lägga till fler mål till din verktygslåda måste du uppgradera till ett betalabonnemang.

  Hur du ändrar mål och spårar dina vanor för att bli lyckligare

  Beroende på vilken tendenstyp du är, kommer du att erbjudas ett urval av digitala verktyg som hjälper dig att spåra dina vanor. Om du är en Obliger, till exempel, kan du ha erbjudits en nummerspårare eller fotologg som hjälper dig att spåra dina vanor.

  Om du inte redan har skapat ett mål, navigera till fliken Verktygslåda, tryck på Starta ett nytt mål och följ anvisningarna på skärmen (eller instruktionerna ovan) för att ställa in ditt lyckamål.

  Om du vill ändra ditt mål (detta är särskilt användbart om du använder gratisversionen av Happier när du är begränsad till bara ett mål i taget) navigera till fliken Verktygslåda. Tryck på de tre horisontella prickarna bredvid ditt nuvarande mål. Från den öppna menyn kan du redigera ditt mål, ändra måttenheter (om du använder Numbers Tracker) och byta namn på ditt mål.

  Alternativt kan du välja att markera mål som slutfört eller ta bort mål för att slutföra eller ta bort ditt nuvarande mål – så att du kan skapa ett nytt mål att arbeta mot.

  För att spåra dina vanor i Happier-appen, öppna fliken Toolkit och tryck på + Entry under dina aktiva mål. Följ anvisningarna på skärmen för att ange, ladda upp eller slutföra ditt målinlägg för dagen.

  När du registrerar din nya hälsosamma vana kommer en inträdeslogg att dyka upp under dina aktiva mål.

  Appen Happier kan hjälpa dig att förbättra dina dåliga vanor

  Appen Happier är ett lättanvänt verktyg som du kan använda för att förbättra dina hälsosamma vanor och förbättra ditt välbefinnande. Genom att ta frågesporten Four Tendencies hjälper dig att avgöra hur du svarar på inre förväntningar och få personliga rekommendationer baserat på detta.